PHP, XHTML, CSS…

Idag börjar min kurs på Högskolan i Borås! Det ska bli jättekul!
Det blir mycket kodande och massor av tid vid datorn, det är en distanskurs, men med vissa träffar i Borås.

Exakt vad jag ska lära mig vet jag inte, men att jag ska kunna göra interaktiva hemsidor är målsättningen från min sida i alla fall. När jag skriver ”göra”, så menar jag inte att fixa till designen på en hemsida eller fixa den i ett program, utan jag ska lära mig att koda den från början, utifrån ett helt blankt papper. Jag kan ju det redan i html och css, men nu ska det bli php.

Till exempel så är alla våra bloggar uppbyggda genom php-kod, forumen du besöker är oftast php. Det finns nåt som heter ASP med, men det har jag inte en susning om hur det fungerar.

Jag tycker i alla fall att detta ska bli himla roligt och spännande!

Publicerat:

i:

10 svar till ”PHP, XHTML, CSS…”

 1. Profilbild för Fina

  Åh åh åh vad roligt! Hemsidan jag jobbar med dagligen är ASP! Vad roligt du ska få det, jag blir alldeles lyrisk över alla php och css och html-ord i ditt inlägg i dag. Haha, jag har allt blivit lite knäpp. Php kan jag inte massor heller men brorsan fick en php-bok i julklapp som han blev överlycklig över (han är sån där nörd som vi, han med).
  Ha så jättekul och hälsa Högskolan i Borås från mig – jag saknar den!
  Kram, Josefine

 2. Profilbild för Bitte

  Hejsan.
  Jösses du pratar i termer som jag förstår nada om.
  Men va kul att få lära sig ngt helt nytt…
  Tur för mig att det enklare varianter att göra hemsida på.

  Lycka till med studerandet.

  kram Bitte

 3. Profilbild för Stina

  *s* Skrattar åt Finas kommentar här ovan… Tja, rena grekiskan!? 😉
  Nä, kanske inte riktigt så illa, men nära nog… *s*

  Jag tror du kommer tycka det är superkul!
  Kram

 4. Profilbild för Erica
  Erica

  Du är så kreativ och duktig. Lär dig massor! Skriver här istället för hos mig: Svek och lögner låter som en dålig B-film = mitt liv just nu. Du förstå rnog vad det kan handla om… kram!

 5. Profilbild för lottaspyssel

  Hoppas du haft en kanondag och att kursen kommer att motsvara dina förväntningar, för mig låter alla de der förkortningarna som någon av alla ”bokstavssjukdomar” som finns. Men så är ju inte detta riktigt min grej och kommer nog aldrig att bli heller, konstigt att jag jobbade med att bygga upp ett informationshanteringssystem på Autoliv när jag började där???? men å andra sidan kunde jag använda det när det var klart så var det väl idiotsäkert?

  Ha en skön kväll!
  Kramar Lotta

 6. Profilbild för Isabelle

  Vad spännande!
  Lycka till!

 7. Profilbild för Ulrica

  Lycka till! Jag är glad att jag läste lite kod när jag pluggade men kan inte säga att jag gillade det;) Läste en 5-poängare i php – men hu. Hoppas att du kommer att tycka det är roligare. Du får berätta hur det går.

 8. Profilbild för C

  Vilken energi du har! Härligt, önskar att jag hade en bråkdel av den! Lycka till!
  Tack för Grattiskommentaren!
  Och du, såg just bilden på Torsten som du vann med! Grattis! Men konstigt att du inte fått veta något…
  Hoppas vi snart ses 🙂
  Kram!/c

 9. Profilbild för Anna

  Fina – vad skönt att höra att det finns fler nördar 🙂
  Bitte – ja det är nästan rappakalja för mig med, så jag förstår dig
  Stina – ja det är urkul att lära sig sånt som man är nyfiken på
  Erica – jag tänker mkt på dig, jag tror jag förstår. KRAM
  Lottaspyssel – ja, nog är jag lite sjuk alltid 😉
  Isabelle – tack!
  ulrica – so far so good, i alla fall, jag håller er updated, jag lovar!
  C – tack vännen, jag försöker skicka över lite energi ibland via cybervärlden, hoppas den når dig då.

 10. Profilbild för Caroline

  Jojo, jag känner allt igen de där termerna, har själv gått kurser i multimedia, och lärt mig asp och annat svårt kodspråk.

  Annars är jag självlärd på det här med hemsidor, gjorde allt från grunden för 10 år sedan med hjälp av en enkel bok!

  Mina hemsidor (inte bloggarna) är uppbyggda med ASP-include, och bloggarna med php-include.. 🙂

  Lycka till på kursen nu!

  /Caroline

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
22°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.