allt-for-din-skull-christina-stielli

Platstjänster går bort när Christina väljer på webben

Jag ville gärna veta vad Christina Stielli, romanförfattare och föreläsare, använder webben till. Vi har haft dialog i många år och när jag skickade frågorna till henne hade jag en förhoppning om att vi skulle bli ordentligt inspirerade av hennes svar. Jag blev det, hoppas du också blir det!

christina-stielli-nixon-webbtantenVem är du på och utanför webben?

Jag är nog i rätt stor utsträckning densamma på och utanför webben även om jag inte visar allt i de sociala medierna. De stora penseldragen stämmer överens med varandra men jag lämnar mina nagelsvampar och kräksjukor utanför webben. Inte helt pigg på att alla ska veta allt om mig.

Jag har heller inte någon platspositionering aktiverad någonstans (vad jag vet!) för jag vill inte att alla ska veta var jag är. Värsta tjänsten jag kan tänka mig är den som Facebook pratade om (var det väl?), en tjänst där jag kan se var mina ”vänner” befinner sig. *ryser* Jag är i stort behov av mitt helt privata liv och min alldeles egna tillvaro. Jag har alltid haft ett stort behov av tid för mig själv, när bara jag får vara med bara mig. Det är kanske det som hänger kvar och visar sig i att jag inte alls lämnar ut allt på nätet.

Sedan väljer jag omsorgsfullt vad jag ska gå in i för diskussioner på nätet vilket jag inte gör på samma sätt afk. Nu när det är valår får jag ideligen hejda mig för att inte skriva någonting om de debatter som pågår för jag VET att jag dels inte kommer att mäkta med att föra debatterna jag ger mig in på i mål och dels vill jag faktiskt hålla en sådan sak och uppfattning för mig själv.

Vad är dina favorittjänster/webbplatser på webben, och varför?

Oj. Det varierar. Jag kollar alltid nyheterna, DN, Aftonbladet, Sydsvenskan, Resumé, Dagens Media, Washington Post, The Guardian och alltid lite koll på Mashable och andra sajter med diverse nytt. Går igenom mina barns bloggar och ett par till innan jag börjar jobba och under tiden jag dricker mitt morgonkaffe. Twitter är väl den viktigaste kommunikationskanalen. Älskar den. Sedan jagar jag inte tjänster eller appar, jag letar upp något när ett behov uppstår. Inte tidigare. Jag har t.ex. fortfarande inte hittat mitt behov av att ha en iPad. Jag önskar jag hade ett behov av min padda men icke.

Vad är det absolut bästa du gjort/sagt på webben?

Två saker. När jag kunde samla in pengar till en må-bra-helg för diabetessjuka tonårstjejer och när jag skrev ett ilsket blogginlägg om min väninna vars hus brann ner till grunden men som ändå avkrävdes att fullfölja sitt Boxer-avtal. Jag var galet arg och det tog inte många minuter innan Expressen gjorde en helsida hos min väninna och innan Boxers VD ringde upp och bad om ursäkt.

Vilka personer har du inte träffat annat än digitalt men skulle vilja äta middag med och varför?

De jag vill träffa ser jag nog till att träffa! Jag har aldrig haft så många vänner som jag har fått sedan jag började hänga i de sociala medierna runt 2002. Människor jag aldrig hade träffat annars!

Vad brinner du mest för på webben?

Att påverka! Det är så sjukt häftigt att vi kan påverka på det sättet vi kan idag! Förut gick vi runt med namnlistor eller skrev på i tjocka buntar på en butik när något var galet. Nu kan vi nå rakt in i riksdagen med vad vi vill ha sagt! Egentligen är det så häftigt att det är svårt att förstå. Ungarna tycker ju inte det är konstigt men jag kan fortfarande uppleva den där hisnande känslan av WOW, jag kan faktiskt höras ända fram till nästan vem jag vill! Och då vill jag använda den fantastiska möjligheten för att påverka det jag kan till bra saker.

Vem skulle du vilja besvarade dessa frågor?

Mona Wallin!

Foton: Christina Stielli, privat med © Copyright

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.