twitter_logo

Vad händer på Twitter?

Jag har länge använt sociala medier och jag tycker det är fantastiskt med alla möjligheter som öppnas och alla nya vänskapsband som knyts. Den kanal som länge varit och fortfarande är min käraste är Twitter.

Twitters tjusning

Jag gillar den snabba och korta vägen till dialog. En dialog som kan leda till fruktsamma uppdrag, till nya vänner, som vidgar vyerna eller som kan vara en tröst och sällskap i ensamhet. Hur man använder Twitter är olika för varje individ. Det är en av tjusningarna!

Jag gillar att man som obetydlig i sammanhanget ändå kan få utrymme att tycka till. Att man kan följa härliga diskussioner om olika saker i ett brett perspektiv. Att man välkomnas in i dialogen och att det man har att säga lyssnas och svaras på. Man känner sig inkluderad!

Men Twitter förändras också

De senaste tiden har dessvärre känslan av inkluderande förändrats. Jag har inte riktigt samma sug och intresse av att kika in på Twitter. Jag kikar in när jag har tid och lust, har push på mentions så jag fortfarande kan hålla den snabba dialogen som förväntas på Twitter. Det är i alla fall vad jag själv förväntar mig av andra och då vill jag leva upp till det på min kant också. Det är ju snabbheten som är en av anledningarna att jag en gång fastnade på Twitter.

Intolerans mot oliktänkande

Vad jag ser i flödet är att dialogen och diskussionerna blivit mer intoleranta mot oliktänkande. Det jag älskade förut med att alla kom till tals ser jag dessvärre inte lika mycket av. För när någon säger något som inte accepteras av mängden kan det bli väldigt tråkiga reaktioner och spydiga tweets. Jag har inte några exempel att ge er på detta, men jag har sett det ett flertal gånger under en tid.

Dialogen minskat

Dialogen har kraftigt minskat, man får inte svar på samma sätt som tidigare. Att tweets försvinner i mängden förvånar mig inte alls. Vi är många fler på Twitter nu, om man jämför med när jag var som mest aktiv. Man följer många fler och har ett snabbare flöde. Vi prioriterar alla vilka tweets vi vill engagera oss i. Märker att jag själv är en av de som bidragit till minskad dialog.

Vargen kommer-syndromet

Viktiga saker såsom ex. mobbing och rasism hamnar i fokus så ofta att folk inte reagerar längre. Det blir ”vargen kommer”. Att det sedan är allvarligt och att vargen faktiskt kommer ofta spelar ingen roll. För man orkar inte hantera det varje gång. Informationsflödet är så intensivt och man måste selektera. Jag menar inte att vi ska sluta ta upp och sprida de här viktiga sakerna, det är jätteviktigt att informationen finns och sprids. Men det kan bli för mycket av det helt enkelt.

Mitt flöde styr jag själv över

Hur man ska hantera sin egen reaktion kan bara var och en av oss bestämma, men för mig har det handlat om att ändra i mitt flöde. Jag gör det hela tiden lite här och där. Jag har inte längre väldigt aktiva personer som hela tiden pratar om det som trendar, i mitt flöde. Jag ser ofta deras tweets genom retweets ändå och då blir det i lagom mängd.

Jag vill ha ett aktivt, intressant och aktuellt flöde på Twitter. Jag vill inspireras, få nya insikter och ny kunskap samt ha en respektfull dialog. Jag kan och vill inte förändra hur andra använder sitt Twitter, men jag väljer vad jag vill se i mitt flöde och därför så styr jag mitt eget flöde genom att välja vilka jag följer. Det har inget alls att göra med om jag tycker om personen ifråga eller inte. Det handlar endast om hur de använder Twitter – och om det stämmer överens med hur jag vill se mitt flöde.

 • Vad kan det finnas fler för anledningar till att våra dialoger minskat? Eller är det bara jag som upplever detta? Kanske det har att göra med hur jag valt mitt flöde?
 • Har du förändrad syn på Twitter?
 • Förändrar du ditt flöde successivt och varför?

Dagens visdomsord från Simon Sinek passade bra till det här inlägget känner jag.

Let us not attack those who disagree. Let us defend those who follow.

Detta är en reflektion och jag har gärna en dialog kring detta i den kanal som funkar bäst för dig!

Publicerat:

i:

3 svar till ”Vad händer på Twitter?”

 1. Profilbild för Mats
  Mats

  Håller med till 100%! Twitter har förändrats enormt till det sämre på 4 år, då jag började.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men du håller fast ändå? Vad är det som gör att du ff hänger där? Ser du några förändringar som har blivit till det bättre?

 2. […] fyra år sedan skrev jag om hur jag upplevde förändringarna på Twitter och den här meningen från det inlägget stämmer fortfarande väldigt bra på vad jag […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
16°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
33°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.