Varit en händelserik helg

En grym helg blev det, dels med fantastiskt väder men det hände en hel del kul grejer också. En riktig blandning av både innehåll och bildkvalitet i dagens inlägg!

Årets första blomma på Echinopsis oxygona kaktusen! Kommer många fler, men den första kan du nu se i översta bilden. De blommorna gör mig alltid så glad. Här kan du se fler bilder från tidigare år.

Zulu & Co

Ett par timmar hos ganska nyinflyttade grannar i fredags kväll, de har tre hundar och de är oftast ganska lydiga. Den stora svarta är en valp 🙂

Det är ytterst sällan vi kommer hem när det är mörkt, så det var fint att se hur mysigt och välkomnande det var hemma. Vilken känsla!

Poolstart

I lördags var både grävaren från byn samt poolbyggaren Kevin här. De måttade ut var poolen skulle vara lite mer exakt och grävaren, Lionel, och Kevin pratade ihop sig.

Det bestämdes att vi drar igång den 15 maj med grävning, sen gjuts formen innan det blir för varmt. Exakt när linern sätts är inte bestämt än. Så vi vet inte när poolen blir klar, men jag tror de vill ha betalt och därför tror jag vi har en pool innan sommaren är över! Vilken känsla!

Grodan & ormen

Där poolen ska vara har vi i ett år haft en svart plast liggandes för att förhindra att det börjar växa där igen. När vi tog bort plasten innan de skulle mäta ut för poolen så dök det upp både en orm och groda. Ormen smet undan men grodan fick jag flyttat, han bor nu på ängen nära diket så han får lite fukt.

Musik på altanen

Vi har en högtalare på verandan på framsidan av huset. I lördags åt vi middag sittandes tillbakalutade i våra sköna trädgårdsfåtöljer samtidigt som vi lyssnade på en massa sköna låtar. På hög volym! Jag dansade i kvällssolen och vinden med de vackra vyerna som utsikt. Vilken känsla!

Vatten till fåglar, ödlor och katter

Vi har satt upp ett fågelbad till. Fåglarna har inte upptäckt det ännu, men det blir förhoppningsvis en uppskattad oas framöver. Kommer bilder på fåglar och fågelbad under sommaren, om jag lyckas fånga några.

Har också satt ut två lerfat på grusgången, så ödlor, igelkott, bin och katterna lättare kan komma åt vatten. Vi har sett att en av ”våra katter” är dräktig (den röda) så det blir troligen en kull i närheten i år igen och då vill vi att vattnet ska vara lättillgängligt för alla.

Kökstjänst

Jag tog kökstjänst på söndagförmiddag. Jag hade ett gäng citroner jag fått av grannen och jag hade själv varit ute och skördat årets första potatisar. Almandine är sorten jag satt.

Så jag gjorde

 • limoncello
 • citronsaft
 • lemoncurd
 • potatissallad till kvällens grillning

Sen avslutade jag kökstjänsten med att woka lunch på de grönsaker jag hade samt en extra wokpåse från frysen. Efterrätten blev ett par skedar med nygjord lemoncurd.

Helgen avslutades med en rejäl vattningsrunda!

Publicerat:

i:

,

36 svar till ”Varit en händelserik helg”

 1. Profilbild för Anette

  Det var en mycket fin och händelserik helg ni fick.
  Så härligt att utomhussäsongen nu drar igång på allvar. Jag förmodar att ni bara är inne nattetid. Kul att poolarbetet drar igång så snart.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja en kanonfin helg! Visst är det så, vi är inne när det är mörkt, kväll och natt 🙂

 2. Profilbild för Znogge

  Vilken bra och härlig helg som det andas kvalitetstid om!
  Så kul att det snart är byggstart för poolen dessutom. Förstår att ni ser fram emot det 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja verkligen så, en finfin helg och så glada att poolprojektet kommer igång snart.

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Vilken bra dag, Almandine har jag köpt på Hemköp ibland.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så bra! Amandine är gott.

 4. Profilbild för Veiken

  Växternas belöning är att blomma! Kaktusen verkar vara nöjd mer er.
  Grattis till att det verkar dra igång med poolbygget så ni kan svalka av er när det är som varmast!
  Kvällsbilden på ert upplysta hus är magisk! Njutningsfull hemkomst!!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det, kaktusen är så snäll 🙂 Ja det känns så skönt att projektet är igång! Ja det är härligt att komma hem till ett upplyst hem.

 5. Profilbild för Marianne

  Ja, det var en händelserik helg med massor av kvalitetstid, det med poolen måste kännas underbart, att ormen och grodan bodde grannar under plasten, jag trodde inte att de trivdes tillsammans. Gulligt med kattungar, men är det en vildkatt är det förstås tråkigt.
  Kaktusen är häftig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det kanske var en tillfällighet, ormen kanske var på väg att äta upp grodan? Vildkatterna är helt okej här, finns inte så många då det också finns rävar och ormar. Vi tycker det är mysigt när de kommer och dricker hos oss, vi matar dem inte, men uppskattar att de håller rent från råttor i vår trädgård. Vi tackar med att se till att de alltid har vatten här.

 6. Profilbild för Äventyret framtiden

  En riktigt fin kvalitetshelg! Så skönt det låter! Och så fint det ser ut hos er när det är mörkt och ljuset välkomnar en!
  Fina foton, som alltid!
  Måndagskram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så var det (och är ofta så även på vardagarna). Tack, kram!

 7. Profilbild för Ingrid

  Så spännande att poolbygget är på gång på allvar nu. Hoppas att ni får er pool innan sommarhettan slår till. Och så bra att du tänker på vatten till djur av olika slag. Här har jag ett fågelbad i alla fall, men nu finns det vatten överallt, så jag har inte fyllt det ännu, men det ska jag göra. Det brukar vara uppskattat.
  Ha en glad måndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det känns så otroligt skönt, det hoppas vi också. Det är så otroligt torrt här, så vi vill gärna hjälpa de som inte kan hälla upp ett glas vatten själva.

 8. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vilken härlig helg med massor med fina upplevelser.
  Så bra att poolbygget kommer igång så ni kan få nyttja den i sommar! Nu hoppas vi att kommentarerna går igenom

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En toppenhelg verkligen! Och har vi tur hinner vi med ett par dopp i poolen innan det blir för kallt.

 9. Profilbild för Anita

  Det var en händelserik och härlig helg ni haft. Och grattis till att det nu finns ett datum för starten av poolbygget. Så fint och välkomnande det ser ut på kvällen hos er.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En riktigt härlig helg. Känns skönt med poolstarten. Tack vi gillar att komma hem 🙂

 10. Profilbild för Anita

  Hm, skrev just en kommentar men den gick inte in …
  Prövar igen. En härlig helg ni haft och så välkomnande ert hus ser ut i kvällsbelysning. Och så skönt att ni nu har ett startdatum för poolbygget.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Något fel är det, de hamnar direkt i papperskorgen (inte ens skräp utan direkt till papperskorgen). Jag får utreda vidare 🙂

 11. Profilbild för LillaSyster

  Då flitig du varit och det ser verkligen mysigt ut att komma hem till er när mörkret har lagt sig. Det verkar som om ni kommer att ha pool till sommaren – kul!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vi hoppas verkligen poolen blir klar innan det är för kallt att bada.

 12. Profilbild för Susjos

  Låter som en underbar helg! Härligt med musik till middagen och lite dans på det! Va fint att ni tänker på katterna och fåglarna så de får tillgång till vatten.
  Mums med egen potatis och massa gott av citronerna.
  Ha det fortsatt fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Blev en grym helg med många fina grejer. Detsamma!

 13. Profilbild för Hanneles bokparadis

  (vart försvinner mina kommentarer…?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   De hamnade i papperskorgen av nån anledning. Hittat dem och återställt dem nu. Ska hålla kolla där framöver.

 14. Profilbild för Kraka

  Du hann mycket under helgen. Fint med blommande kaktus!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Den är väldigt fin min blommande kaktus på altanen, det är många fler blommor på gång .

 15. Profilbild för Anki

  En helg som verkligen blev händelserik … och oj så flitig du är! Första färskpotatisen – härligt!
  Fint att poolen är på G!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En grym helg med en massa positiva händelser verkligen!

 16. Profilbild för Paula Merio

  Jag har läst på lite om dig och er flytt till Portugal. Vad jag undrade över var just valet av land mer än valet av område i landet. Men när jag läser att ni bott i husbil några år och förstår att det gjort att ni utforskat många länder och områden så förstår jag bättre. Jag klarar ju själv värme dåligt så det hade inte varit något alternativ att bo längre söderut. Men jag tycker det är skoj att läsa om ert liv och hur ni planerar och uppfyller er dröm om hur livet kan se ut. Och så måste jag ju säga att fotot på de tre hundarna är bedårande, jag älskar djur, oavsett om det är hundar eller grisar. Vi hade tama grisar när vi bodde i Kloten och drev vandrarhem och värdshus. På den tiden kunde man mata grisarna med köksavfall vilket gjorde att vi var väldigt miljömedvetna (90-tal) innan andra följde efter. Sen blev det förbud på att servera kött från djur som ätit restaurangmat. Ja jag säger då det…
  Ha en fin fortsättning på veckan, potatisen ser ljuvlig ut, jag är en potatistjej som idag handlat säsongens första färskpotatis (kan inte jämföras med egenodlade)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad glad jag blir av att du lagt tid på att läsa på lite 🙂 Då ser du sammanhanget kanske bättre i det jag skriver. Vi är olika och jag var livrädd för värmen. Har svårt för varma dagar i Sverige. Men här är det annat. Husen är annorlunda, värmen är torrare .. ja jag har helt enkelt upptäckt en helt annan värme med andra förutsättningar och nu älskar jag det. Säger inte att det skulle vara lika för alla, men jag är glad att jag trotsade min rädsla för värmen. Jag mår så mycket bättre här. Jag älskar också djur, men är ju dessvärre allergisk. Kanske tur.. annars hade vi nog haft djur överallt. Detsamma Paula, njut av potatisen och av den svenska färskpotatisen när den kommer, den är bäst!

 17. Profilbild för Tove

  Vilken härlig upptäckt att se sitt hus i mörkret, varm och ombonat.
  Härliga energiska livet Anna! Krypen kryper, blommorna blommar och poolen blir till- och så lite mat.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är fint att mötas av ett ombonat hem när en kommer hem. Så är det 🙂

 18. Profilbild för Ulla

  Var ju tvungen att besöka länken som du hade till din tidigare kaktusblomning. Fantastiskt vackra blommor! Kaktusar har ju ofta väldigt fina blommor, fast kortlivade.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Helt magiska blommor, ska bli kul att i år kunna fota med makroobjektivet istället.

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.