praktisera med pixlar april

Praktisera med pixlar – april 2024

Det är den första april och idag är det de nya förutsättningarna för att öva på fotografering med Praktisera med pixlar som gäller. Här är det första inlägget där jag och du nu har flera övningar att välja mellan!

Och nej det är inget skämt! Jag har i ett tidigare inlägg berättat att jag kände att Praktisera med pixlar behövde en förändring och det genomför jag alltså med start idag.

Övningar för april

Här är förslag på övningar du kan göra i april. Spelar ingen roll vilka övningar du gör, men att du övar är viktigt om du vill utveckla din fotografering.

övning 7 – mörker

Öva på att fota i mörker. Inomhus eller utomhus. Om du vill använda blixt eller extern ljussättning är upp till dig. Övningen handlar om att mörkret ska utmana och förhoppningsvis även inspirera.

övning 8 – kantkontroll

Öva på att titta på kanterna i din bild. Komponera eller beskär så du får rena kanter så inget är konstigt avhugget eller att det finns störande element precis i bildens kant. Exempel se nedan röda markeringar som hade kunnat undvikas om jag kollat kanterna när jag fotade och därmed anpassade min placering utifrån det. Eller i beskärningen.

övning 9 – olika skärpedjup

Övningsförslag från Britt-Marie, tack! Bestäm dig för ett motiv och fotografera sedan det motivet med olika skärpedjup. Förslagsvis det kortaste, det längsta och ett mitt emellan. Kanske f2, f5,6 och f11. Men det beror så klart på det objektiv du väljer.

Om ingen av dessa övningar passar så kan du välja någon/några av de tidigare övningarna. Du hittar alla på sidan Praktisera med pixlar.

Redovisning

Redovisningen handlar om att visa några bilder som visar hur du tagit dig an övningen. Har du även reflekterat över resultatet så är det roligt att få läsa om det också i ditt inlägg.

Här nedan kan du länka till inlägg där du redovisar en övning. Vilken övning spelar ingen roll och du kan länka till alla dina övningsinlägg, oavsett hur många du gör under månaden. Ange vilken övning det handlar om i din redovisning.

Länkningsfunktionen är öppen 1/4 6.00 till 30/4 23.00. Den 1 maj kommer ett nytt inlägg med fler övningsförslag och redovisningsfunktion för det du övar på i maj. Redovisningen för aktuell månad kommer du alltid att hitta via menyn under Praktisera med pixlar.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Nyfiken på Praktisera med Pixlar?

Riktar sig till dig som också vill utveckla din fotografering. Övningar som vidgar vyerna och ger fler verktyg. Allt utifrån dina egna förutsättningar.

Läs mer här!

Publicerat:

i:

8 svar till ”Praktisera med pixlar – april 2024”

 1. Profilbild för znogge

  Vilka spännande utmaningar! Just mörkerfotografering tycker jag kan vara knepigt…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det tycker jag med. Därför ska jag träna på det 🙂

 2. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Ett roligt och lärorikt sätt att öva med kameran. Kul att dela bilder med flera som har haft fokus på samma uppdrag också. Lycka Till! Och hoppas du fixar att hålla i din stora systemkamera.

  KRAM Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Hoppas jag med! Kram

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Mörkerfoto är kul men inte helt enkelt. Vi testade med en grupp under en kväll i Stockholm och fotograferade bl a bussar som åkte förbi. Vi får se vilka utmaningar vi deltar i….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag behöver definitivt träna på mörkerfoto. Ska googla lite tips så får vi se vad det blir. Blir kul att se vad ni gör för något!

 4. Profilbild för Karen
  Karen

  Sounds like fun. Plenty of opportunity to practise with dark right now, seeing as the sun has gone on holiday. Kx

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   You´re most welcome to join to practice with pixels 🙂 Yes a bit dark, but tomorrow should be here again!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
30°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.