Primitiva dagar med utveckling i sikte

Min förväntan är stor! Jag längtar intensivt och föreställer mig fantastiska dagar på Tjärö.

Förra året i augusti svämmade Twitterflödet över av härliga och entusiastiska tweets från 2010 års upplaga av SSWC. Redan då insåg jag och bestämde mig att det där vill jag inte missa nästa år!

Trots att biljetterna till SSWC, Sweden Social Webb Camp tog slut på 7 minuter vid första biljettsläppet, lyckades jag köpa en biljett till mig och @mikumaria. Glädjen går inte riktigt att jämföra med när jag fick biljett till Bruce Springsteens konsert 1985, men nästan…11-14 augusti befinner jag mig tillsammans med 400-500 st andra nördar i Blekinges skärgård på ön Tjärö, för att tillsammans utveckla, diskutera och nätverka för webben.

I november förra året skickade @mikumaria ut en tweet där hon ville göra ett webbevent i Göteborg, med samma koncept av knytkonferens som SSWC. Jag hängde på så klart och i mars i år genomfördes WebCoast med mig som webbansvarig. Ett fantastiskt projekt som gav mig en enorm mersmak för ”unconference”. Efter WebCoast blev jag ännu mer sugen på SSWC och nu har jag en biljett! På WebCoast (som kommer att genomföras i mars nästa år igen) är jag arrangör vilket gör deltagande lite annorlunda än på SSWC där kan jag flyta med strömmen och bara vara! Bara insupa atmosfären och ta till mig allt och alla som finns där.

Varför känner jag en sådan glädje och förväntan inför SSWC då?

För det första är konceptet fantastiskt – unconference – eller knytkonferens som används på webben, dock ännu inte antaget av SAOL vad jag vet :). Det är en konferens där endast platsen och tiden för respektive föreläsning är förutbestämd. När man kommer till konferensen finns en tom programtablå. Det finns inga förbestämda och avlönade föreläsare och inget fast föreläsarprogram! Allt är upp till deltagarna, det är vi som fyller programtablån med det vi vill prata el. diskutera om! På WebCoast fylldes tavlan fort och vad jag förstått från tidigare SSWC rapporteringar sker det blixtsnabbt även på Tjärö.

Jag funderar på att hålla en session (föreläsning/diskussion). En utmaning för mig som gärna syns och hörs, men som inte gillar att stå inför en samling människor och prata. Vad min session kommer att handla om får jag återkomma om, efter SSWC.

Att leva primitivt tycker jag är härligt även om jag gillar att bo på lyxiga hotell när jag får chansen! På SSWC bor de flesta i tält, men jag hade turen att få bokat ett rum på vandrarhemmet, vilket min rygg är tacksam för. Så där primitivt som scoutlägren var i min ungdom blir det ju inte, men det blir ändå en enklare livsstil. Vilket i sig är en häftig kombination med all den nya tekniken och all kompetens som kommer att finnas på plats och diskuteras i olika sessions.

Människorna som är där är alla geeks! Det är helt enkelt ett nördläger. Där behöver man inte skämmas för att man gillar sin iphone eller ipad. Man behöver inte förklara varför man väljer datorn framför TVn. Jag förväntar mig att jag blir tagen med storm av den underbara stämningen!

Ser fram emot att se landskapet, att bada i havet och att spendera några fantastiska dagar i vacker miljö.

Jag vill också gråta när jag åker hem, jag vill ha det fåniga leendet på mina läppar när någon pratar om SSWC efter lägret och jag vill definitivt känna längtan av att återkomma, sommar efter sommar.

Efter WebCoast var jag helt utslagen och mörbultad av alla intryck och imponerad av alla fantastiska människor. Jag är förberedd på att känna samma sak efter SSWC så det blir nog att planera in en veckas semester när jag kommer hem.

Om du är nyfiken på webben och vill lära dig mer om olika saker tycker jag du ska boka in WebCoast eller SSWC under 2012 i din kalender. Det blir omtumlande dagar i ditt liv. Genom att prenumerera på nedan RSS-flöden missar du ingen information om eventen!

 

Publicerat:

i:

2 svar till ”Primitiva dagar med utveckling i sikte”

    1. Profilbild för @VimleAnna

      Ser jag fram emot!

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.