Appar i min iPhone

Vilka appar som kan vara intressanta att ha i sin smarta telefon, läs iphone, beror så klart på hur man spenderar dagarna och om man har tillgång till dator eller läsplatta.

Jag jobbar hemifrån och sitter mycket vid min stationära dator. När jag lämnar kontoret har jag alltid med mig in ipad. Det är först när jag lämnar huset som jag använder min iphone 4, det är när jag är i trädgården och hos grisarna, eller när jag helt enkelt lämnar gården. En av de största anledningarna till att jag inte använder telefonen i huset ser ni på bildern nedan. ”Ingen service”

På första sidan har jag de appar jag använder flitigast, på sidan två utnyttjar jag mappsystemet och på sidan tre ligger de appar jag laddat hem men inte kommit igång att använda riktigt, men är nyfiken på att testa och använda eller så vet jag helt enkelt inte i vilka mappar jag ska sortera in dem. Så här ser min förstasida ut.

Inställningar – Det jag mest gör är vidarekoppling av samtal till Roger när jag är ute och springer t.ex. samt sätter på pushmeddelanden för Twitterklienten (meddelande med ljud om att det jag fått ett meddelande adresserat till mig) om jag är hemifrån ett tag
Spotify – används endast när jag springer
Klocka – påminnelse funktionen används ibland, om jag ska sova middag t.ex 🙂
Week-Cal – kalender med alla våra Google-kalendrar i, så jag har järnkoll på vad som gäller för bokningar på glasmästeriet, webbproduktionen och lånebilen. Kommer att fördjupa mig om Google Kalender i ett annat inlägg.
AppStore – så klart måste jag ju kunna ta hem nya kuliga appar, här syns att jag inte uppdaterat på ett tag. 9 st. appar har uppdateringar att ladda hem.
Aha – en påminnelseapp som är jättesmidig och snabb. Tips av sonen!
Kontakter – använder jag faktiskt knappt, men den ligger här ändå
Mail – används nästan aldrig på telefonen men vill kunna hitta snabbt om jag behöver kolla ett mail.
Facebook – det händer att jag checkar in på en plats eller uppdaterar min status när jag är någon annanstans än hemma
Instagram – en fotoapp som jag använder en hel del. Alla bilder som ligger på min Tumblr-blogg är gjorda med denna appen. Ska beskriva den här appen och funktionerna i ett separat inlägg så småningom.
Viber – gratis telefonsamtal och sms till andra iphoneägare som laddat ner den här appen. Utmärkt men har inte fått in vanan riktigt än.
Meddelanden – traditionella SMS appen
Anteckningar – perfekt när man snabbt bara ska skriva ner anteckningar
Runkeeper – en jättebra app som registrerar via GPS när du springer. Men jag använder den inte sedan jag köpte min Garmin pulsklocka där allt lagras, dags att flytta denna appen
Dropkick – är ett ”to do” program, som är enkelt och bra, men jag har hittat ett annat som jag testar nu som heter ”Wunderlist”, den appen flyttar jag hit nu istället
Geocaching – har jag inte kommit igång med än, men det är min ambition att hinna med lite av det i sommar
Telefon – ja ringer gör jag med min telefon ibland 🙂
WhatsApp – gratis SMS med andra som har iphone och fri surfabonnemang
Kamera – snabba bilder är roligt, även att filma grisarna ibland
Echofon – Twitterklienten jag valt för min iphone

Nu är jag ju jättenyfiken på vilka appar som du har på din startsida, appar som jag kanske kan behöva utan att veta om det 🙂

Du som inte har en smart telefon vad för funktioner skulle du vilja ha den dag du äger en?

Sprid gärna inlägget vidare så vi kan få många tips på appar att ladda hem.

 

 

 

 

Publicerat:

i:

8 svar till ”Appar i min iPhone”

 1. Profilbild för Marias bokliv

  Nu har jag ingen smartphone än men nått jag kommer att ladda ner är en (eller två) eboksläsare.
  Missa inte att bokmässan har släppt en iphoneapp, där kan du planera dina seminariebesök o ha koll på programmet. Jag hoppas verkligen att det blir en för android med.

  1. Profilbild för @VimleAnna

   Vad bra tips om Bokmässans app! Ja en eboksläsare är bra att ha i sin mobila enhet. Jag har mina i paddan dock 🙂

 2. Profilbild för Viktoria

  Jag har en väldigt ren förstasida i min iPhone. Så bakgrundsbilden ska synas. 😉 Men det jag anser är viktigast och som jag därmed har på första är meddelanden, kamera, en mapp med instagram, camera+ och flickr, en mapp med hemnet, wordpress, facebook, youtube, whatsapp, twitter och bump. Bump åker nog väck i och för sig – den använder vi nästan aldrig.

  Utöver det använder jag nike+GPS, Geocaching, spotify, yr.no, tv.nu, SVTplay, SRplay och lite olika angry birds (gratisversionerna) till sonen. 😀 Jag har mycket sorterat i mappar – gillar ordning och reda.

  Tackar Maria för tipset om bokmässans app och någon ebokläsare.

  1. Profilbild för @VimleAnna

   Visst är det härligt att man kan påverka sin skärm som man vill 🙂
   Bump vet jag inte vad det är, måste in och kolla, även om du inte använder den.

 3. Profilbild för EvasSvammel
  EvasSvammel

  Vilken Garmin har du köpt, och är du nöjd med den?
  Jag har precis beställt en Forerunner 305 som jag väntar med spänning på.
  Kan tipsa om rubiTrack som är ett program där du kan synka din Garmin och hålla koll på din träning. Du kan också importera filer från tex RunKeeper och RunMeter.

  Så undrar jag varför du inte länkar till apparna som du skriver om?

  1. Profilbild för @VimleAnna

   Jag har köpt en Forerunner 305, är helnöjd med den! Det medföljer ett program med pulsklockan som jag använder, men ska kolla rubiTrack så klart!
   Ja du Eva, det var en mycket bra fråga varför jag inte länkar, hade inte en tanke på det! Jag får komma ihåg det till nästa gång 🙂 Tack!

 4. Profilbild för Gammelmamman
  Gammelmamman

  Klockan är mycket och jag är supertrött, orkar inte skriva om appar just nu, mer än att jag verkligen kan rekommendera Storytel, en ljudboksspelare. Jag kan av olika anledningar inte läsa böcker utan lyssnar i stället. Helt suveränt. Ang Garmin så har jag en 405:a. Synkar den med Funbeat, hur enkelt som helst. Funbeat är den i särklass bästa träningssajten tycker jag, den har även en kanonbra iPhone-app.

  1. Profilbild för @VimleAnna

   Tack så jättemycket för din kommentar Gammelmamman! Hade Funbeat tidigare och får nog kika på den igen :). Storytel har jag hört talas om, men aldrig använt eftersom jag inte lyssnar på böcker. Jättebra tips!!

Vädret

Ourique, PT
23°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.