murrenovering

Projekt: Fixa muren på norra altanen

Ingenting på norrsidan var särskilt trevligt, smutsigt, halvdant och allmänt risigt. Det sista som blev klart är muren.

Har ju i tidigare inlägg berättat om brödugnen, servicehuset, avloppsluckan, norrväggen, uteduschen, nytt betonggolv samt klinkers på plats. Muren har vi gjort parallellt men den ansågs först färdig nyligen när vi bestämde att den inte behövde mer färg.

När vi köpte huset var den muren som fanns inte ens ordentligt putsad. Det var hål och sprickor i den. Dessutom omålad så klart. Vi ville ha mur hela vägen, istället för ett fult och provisoriskt staket. Det är ganska stor höjdskillnad ner till (o)gräset, så det gick inte att lämna det öppet heller.

Så här såg ”muren” ut när vi köpte huset. Men vi har städat, påbörjat rivning av brödugnen och nästan fått klart servicehuset när bilden togs.
Muren både höjdes och förlängdes.
Fernando in action, vi tog hjälp av honom med murarbetet.
Här har han putsat klart muren.
Målad och klar!

När putsen torkat målade Roger muren. Två gånger med lite utspädd färg och en gång utan utspädning. Det har täckt bra och vi bestämde att det får räcka så. Den här sidan kommer aldrig vara rent och fin då det skvätter upp jord och gräs från trimmern klistrar sig fast. Men den är avsevärt mycket snyggare nu än förut i alla fall!

Jag har ingen redovisning av kostnaderna för det här projektet. Vi hade murblocken, de stod i nåt hörn på tomten. Det är murbruk, sand, färg och Fernandos tid som blev kostnaden.

Publicerat:

i:

14 svar till ”Projekt: Fixa muren på norra altanen”

 1. Profilbild för Ama de casa

  Oj vad ni har jobbat och vad BRA det blev! Applåder! 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Blev väldigt stor skillnad, nu kan vi liksom använda den delen av altanen också 🙂

 2. Profilbild för Äventyret framtiden

  Vilken ansiktslyftning ni har gjort ! Toppensnyggt! Jag gillar förstås kakelväggen särskilt mycket men i övrigt så blev det ändå över hundra procent bättre, snyggare. Nu känns det verkligen hemtrevligt där!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är härligt att känna att vi sätter vår prägel och få det rent och snyggt. Duschen är inte bara snygg, den är fantastiskt användbar också 😀

 3. Profilbild för Susjos

  Så fint det blev med den nya muren! Å en utedusch, såå skönt! Det ser så fint ut vid ert lilla hus.
  Ha det fortsatt gott!
  Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vi stortrivs verkligen med både muren och uteduschen 🙂 Tack!

 4. Profilbild för Anette

  Ni har fått till det väldigt bta.
  Den fina vita muren är ursnygg 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Det är mycket vita murar och väggar 🙂

 5. Profilbild för Ditte

  Mycket jobb förstås men det blev ju så bra. Och sedan att måla på den vita muren allt eftersom är ju ganska lindrigt.( I vår spanska stuga blir det ca en gång /år som vi målar våra vita murar och det beror ju mest på det röda sandregnet. ) Snyggt också med klinker och uteduschen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja massor av jobb har vi lagt ner på huset, men oj vad det är roligt, det blir så stora förändringar och blir vårt hem, allt mer känns det som oss. Vi har ju en del vitt här med.. 🙂 Det röda behöver vi garanterat måla om varje år, på grund av att det bleks i solen. Uteduschen är ett smycke (som en läsare kommenterade en gång).

 6. Profilbild för Carolyn Johnsen
  Carolyn Johnsen

  Jag är så imponerad av allt ni har gjort Anna. Det är fantastiskt snyggt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Carolyn! Vi gillar att ha det fint omkring oss 🙂

 7. Profilbild för Mikael
  Mikael

  Har sett en hel del på boenden i P och ett genomgående problem verkar vara att målningskvaliteten, inom som utomhus, har kort långvarighet…?

  Ligger månne problemet i uteblivet underhåll, felaktig förbehandling av ytor, felaktig målarprocess eller helt enkelt olämpligt val av målarfärg`?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tror problemet ligger i total brist på ventilation och dåliga värmesystem under den fuktiga vintern. Husen är putsade och om en inte använder tvättad sand så kryper saltet ut och gör att färgen släpper, då behöver en måla om varje år. Det är också en bidragande orsak. Vi har ventilation och värme på under vintern. Än håller vår renovering i alla fall 🙂

Vädret

Ourique, PT
10°
Klart
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
28°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.