Guldet är här

Guldet är här

Nu har allt de gröna övergått till guldfärgat. Fälten gnistrar av guld och här och där står en korkek som en grön kontrast.

Det räcker att vi åker i några mil västerut så kommer vi till tallskogar och skogar av eukalyptusträd. Där är det frodigt, fuktigt och grönt. Några mil söderut så kommer vi upp på bergen där det också är tätare med träd och fuktigare så guldet uteblir. När en passerat bergen och kommer ner i Algarve så breder citrusträdens odlingar ut sig, vilket färgar allt grönt (och orange när frukterna är mogna). Österut blir det mer guld blandat med olivodlingar.

Och vi har stora områden med böljande kullar av guld!

Det blir intensivare färg när de skördat spannmålen & halmen
Utsikt kväll från vår balkong
Vägkanterna är förgyllda
Halmbalar väntar på traktorn.
Så vackert med guld och gröna träd som skiljer åkerbitarna.
Guldiga landskap

Jag tycker det är fantastisk med färgerna och jag njuter varje dag av naturens skiftningar, utan att för den sakens skull behöva ha vinterjacka och mössa.

Vad tycker du? Ser det bränt och trist ut eller kan du som jag rent av njuta av färgerna?

Publicerat:

i:

12 svar till “Guldet är här”

 1. Så vackert så! Guld redan nu, jag gissar att det blir guld längre fram mot hösten igen?
  Flera skördar är kanske möjliga ?
  Annars finns ju guldet längre norrut mot sensommaren till.
  Tack Anna, för ljuvligt vackra stämningsfulla bilder!

  • Vi har nu torrt och guldiga fram till senhösten, då kommer regnen igen och grönskan återvänder. Så när guldet kommer längre norrut har vi nog kvar vårt och när det börjar frysa och bete sig där så kommer vi få grönskan 🙂 Tack!

 2. Fina böljande landskap, allt har sin skönhet, men jag föredrar nog den skira grönska vi har i Sverige just nu. Fast jag vill helst slippa den gråa och kalla vintern här hemma!
  Ha det gott!

  • Jag tänker det kanske styrs av vad en symbolen är. I sverige är ju grönskan ett täcken på att sommaren är på väg. Här är det guldet som är symbolen för sommaren.

 3. Jag tycker absolut inte att det ser trist ut. Något av det finaste jag vet, trots grönskan så här års, är vassen guldiga färg mot den blå sjön. Naturen är vacker oavsett plats på jorden och oavsett färgnyans.

 4. Väldigt vackra bilder! Nej, det ser inte alls trist ut i mina ögon, men jag är ju så förtjust i den tid och det landskap vi har just nu i Sverige ;”i denna ljuva sommartid” och med all vacker grönska i olika nyanser.
  Detta är min absolut bästa tid i Sverige.

  • Sveriges sommar är onekligen fantastisk, men jag tycker även Portugals sommar är fin och den symboliseras ju av guldet. Härligt att du befinner dig där du mår som bäst!

 5. Så fina bilder på er vackra natur! Naturen är vacker och fascinerande oavsett om den tonar i guld eller grönt.
  Trots allt tycker jag nog försommartiden här hemma är något av det allra vackraste. Vi var på Kinnekulle på pingstafton i ett underbart väder och allt blommade, så det är dagar man gömmer i sinnet när novemberregnen regnar på tvärs….

Translate »