renovering hall

Projekt: Hallen renoveras

Hallen är färdigrenoverad! Men inte färdigt inredd.

Hallen var inte i behov av någon särskild renovering, mer än tvätt, puts och målning på väggarna. Men eftersom vi jämnade ut golvet i hela huset så följde det med att vi behövde byta innerdörrarna och lägga nytt golv. Vi valde en annan färg på golvet än de hade tidigare också.

Dessutom behövde vi ju hallen när resten av rummen renoverades, så det blev ganska naturligt att den fick vänta till sist.

Hallen – bild från annonsen
Stora kylskåpet stod i vägen överallt. Här bilar Roger bort klinkers.
Klinkers borta!

Vi tog bort två innerdörrar, la nytt golv, bytte innedörrar, satte in en ny ytterdörr samt fönster, tvättade och putsade lite på väggarna samt målade dem och taket. Gjorde den lilla gluggen. Det är vad hallens renovering innebar.

Nermontering av alla innerdörrar var det första som gjordes. Putsning där dörrarna suttit. Sen jämnade Fernando ut golvet i hela huset. Tvätt och målning av taket blev nästa uppdrag. Golvet är detsamma som i vardagsrum och kök, det la Fernando i alla rummen samtidigt. Ytterdörr och fönster monterade vi. Putsning och målning på väggarna kunde Roger göra när elektrikern var klar. Innerdörrarna kom på plats ganska nyligen och då även hyllan för gluggen.

I förra veckan fick vi upp vår väggmonterade hallmöbel. Då kunde vi ställa upp den glaskonst vi har tagit hit från Sverige, dels i gluggen och dels på skåpen. Det saknas dock en hängare av något slag på väggen till höger innanför dörren. Har inte hittat vad vi vill ha där än.

Översta bilden visar golvet och dörröppningarnas utseende utan dörrfoder. Dessutom syns att hallmöbeln inte står på golvet. Fler inredningsbilder får det bli så småningom när vi är klara med allt sånt.

Vad som möter en när en kommer in genom ytterdörren
Mycket ljusare hall nu för vi har fönster i dörren också.

Kostnader

Golv, fix och fog: €173,-

Kostnader för puts och färg har vi inte specificerat någonstans. Ytterdörren finns med i totalkostnaden för dörrar och fönster. Innerdörrarnas pris kan du läsa om i det inlägget.

Nu är huset färdigrenoverat invändigt!

Publicerat:

i:

,

6 svar till ”Projekt: Hallen renoveras”

 1. Profilbild för Arne Gunnarsson
  Arne Gunnarsson

  Ni har verkligen jobbat på bra och det har blivit väldigt fint. Kul att ha fått följa ert arbete även om vi inte har några planer på flytt. Vi fortsätter åka husbil och förhoppningsvis kan vi resa söderut i vinter. Ha det riktigt bra

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Arne! Roligt att ni vill följa med trots att vi inte har en husbil längre. Resor kommer det bli framöver ändå 😀 Ja skönt att insidan är klar, nu kan vi fokusera på utsidan.

 2. Profilbild för Eva Haraldsson
  Eva Haraldsson

  Vad fint ni har gjort det. Er hallmöbel är så fin var har ni köpt den? Lycka till med ert hus och trädgård

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Det är en IKEA ”Bestå”-möbel.

 3. Profilbild för Christel

  Så fint ni har gjort hela huset, kul att följa med lite.

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.