räv

Räv, väder och systrar

Dags igen för ett inlägg om fem och korta snabba saker som inte får ett helt eget inlägg.

Frostat av frysen

Det är ju kallt här i Portugal nu, så det är perfekt tillfälle att frosta av vårt frysfack i Vega. Vårt kylskåp är superbra, men frysfacket blir isigt snabbt. Troligen beror det på att vi proppar det fullt titt som tätt.

11 grader ute tidig kväll, ut med alla matvaror (även kylen måste ju tömmas när frysfacket frostas av) i kassar på pitchen. Den lösa isen plockades bort och sedan fick värmen inomhus hjälpa till att få resten att smälta. När allt var avfrostat så plockades matvarorna in igen (då hade det sjunkit till 7 grader ute) och vi har nu mer utrymme i frysfacket igen. Helt galet vilket plats all is tar.

Inte så stort utrymme för frysvaror i vår van, men nu utan is i alla fall!

Etiketter & kategorier

Tidigare användes etiketter på bloggar tillsammans med kategorier för att hjälpa dig som besökare att kunna hitta det du söker. När jag slog ihop alla bloggarna blev det en orimlig struktur på alla kategorier och etiketter. Satt i några timmar och försökte bena ut allt, men bestämde mig sen till slut för att faktiskt endast behålla kategorier och då också kanske ibland använda flera kategorier på inlägg. Etiketter kommer endast användas för länder och Portugals regioner för att på det viset kunna ha de länkarna i menyn. Sökfunktionen kommer att användas flitigt hoppas jag, om du inte hittar det du söker via menyn.

Kategorierna finns alla tillgängliga dels i en rullgardin i sidofältet och i menyn.

De sju systrarna

I flera år har jag blivit tipsad om att läsa böckerna om De sju systrarna av Lucinda Riley. Eftersom jag mestadels läser böcker från biblioteket har jag varit beroende av att de har funnits tillgängliga.

Nu äntligen finns de som e-böcker (jag läser ju via min Letto-läsplatta) och jag har läst ut den första delen och måste säga att jag är så glad att jag nu kan läsa denna fina serien.

Mästare Räv

Eller Mestre Raposa på portugisiska. Vi har varit och kollat på fönster och dörrar på ett företag som heter Mestre Raposa, och som ligger i Algarve. De har ytterdörrar som är isolerade, har tröskel och går utåt (om en vill), vilket inte är vanligt här i Portugal. De har myggnät både för fönster och dörrar och dessutom har de gedigna fönster, med isolerglas och bruten köldbrygga. Sånt där kan vi ju, Roger är glasmästare och vi hade glasmästeri i flera år. Allt kändes bra när vi var där och klämde på deras produkter. Nu väntar vi på att få en offert

Öppen dörr och tvätt på tork, äntligen skönare väder igen!

Solen är tillbaka!

Efter några veckor med väldigt opålitligt väder där regn och moln har vunnit över solen de flesta dagarna är vi nu överlyckliga över att kunna njuta av solens värmande strålar igen. Det är fortfarande ganska kyligt i vinden och i skuggan, men nu kan vi vara utomhus och njuta igen.

Ett par dagar har jag kunnat handtvätta kläder igen, något jag älskar att göra, men det kräver att vädret är pålitligt så klart om det ska hinna torka under dagen.

Idag blir det en promenad ner till Luz för en fika med kompisar i solen!

Photo by Vincent van Zalinge on Unsplash

4 svar till ”Räv, väder och systrar”

 1. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Jag har också börjat lyssna på första delen av ”De sju systrarna”. Många har pratat så gott om böckerna och än så länge tror jag vi har många härliga timmar framför oss.
  Har du inte läst ”Där kräftorna sjunger, Delia Owens”, så har du en härlig upplevelse kvar. När jag läst klart den kändes det så tomt. Den var ljuvlig!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Åh tack för boktipset!

 2. Profilbild för Christina
  Christina

  Fyra delar av systrarna har jag läst, tyckte kanske att de första var bäst men ska absolut läsa klart serien.
  Tänkte på en sak angående radon (bor själv i ett radonområde) glöm inte att det är viktigt med ventilation nu när nu isolerar huset. Men det har ni väl såklart redan tänkt på.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ok då sänker jag mina förväntningar på de kommande böckerna lite. 🙂 Ja det är steg ett att ventilera huset ordentligt.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 12°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.