Reflektioner om England

Vi kom hem igår, till ett hus som var mysigt och varmt, dottern hade förberett en julafton för oss med gott att äta och en massa paket!

Egen säng och varma trynen

Det är så otroligt skönt att sova i sin egen säng! Med sin egen kudde och sitt eget täcke. Sov som en prinsessa inatt, men steg gladeligen upp kl. 7 för att ta hand om minigrisarna. Som jag längtat efter att höra deras nöffande och jag blev så hjärtligt bemött av dem, av alla utom Belle som var sur. Kanske att vörtbrödet jag hade med mig ut var anledningen till deras glädje, men det kan ju varit glädjen över att jag var hemma igen också 😀 Jag kan inte få nog av att känna på grisarnas sovvarma trynen på morgonen, älskar det!

Plus och minus med England

Det är en hel del saker som jag reflekterat över när vi var i England och jag ska försöka samla det här, för jag tycker själv det kan vara roligt att gå tillbaka och läsa senare. Kommentera gärna om du tycker lika/annorlunda.

Klimatet & engelsmännens klädsel

Jag hade förväntat mig 8-12 grader, regnigt och dimmigt. Två rätt av tre, för dimmigt var det inte alls. Däremot fick vi uppleva väldigt mycket blåst de sista dagarna. Vad som jag verkligen tyckte var anmärkningsvärt var hur väldigt många engelsmän gick klädda. Väldigt många hade inga ytterjackor på sig, en del gick i shorts och tisha och en del hade sandaler eller gick barfota! Det senare gäller surfare. Att de dessutom gick i blöta våtdräkter omkring på staden kändes inte så hälsosamt.

Maten

Jag var helt inställd på att jag skulle kunna göra bra val vid många av våra måltider under resan. Rawfood är ganska stort i England och jag utgick från att det åtminstone skulle finnas juicebar eller annat i städerna. Men nej, jag hittade bara en enda juicebar i det största köpcentret i Southampton, inget annat. Dåligt med bra val alternativ över huvudtaget även i mataffärerna. De smoothies man kunde köpa var gjorda av puréer med en hel del konstiga ämnen i. Generellt ett dåligt utbud av hälsosam mat.

Vägarna

Vi visste att vägarna skulle vara smala. Men kanske inte riktigt sååå smala. Det som ändå fascinerade mig mest var att de smala vägarna inte var igenom landsbygden i ingenstans, utan kunde vara den ”bästa” vägen mellan två byar eller vägen som ledde till stora turistattraktioner. Undrar smått om det är kalabalik där på högsäsong?

Gamla hus resp. nybyggt

De gamla halvrucklen som finns lite här och där är väldigt dyra och väldigt eftertraktade medan de hus som är nybyggda med hög standard är billigare. Engelsmännen vill bo i ett hus med mycket historia. Det får helt enkelt kosta. Pratade med en chaufför om detta och han var lika förvånad som vi. Han var i vår ålder, kanske det är en  generationsfråga.

Teet smaklöst

Har börjat dricka ganska mycket te den senaste tiden och längtade efter att få smaka fantastiska goda teer i England. Men vad smaklösa deras teer var! Jag trodde absolut att jag skulle få uppleva grymt gott te varje dag typ, men nä jag har inte upplevt något te som jag tycker var riktigt gott.

Naturen

Att det är vackert i England har vi ju sett när vi sett alla TV-program om England. Men att det skulle vara sååå vackert med så kuperad terräng hade jag inte uppfattat. Jag var helt tagen av vidderna hela tiden när vi förflyttade oss och alla djupa dalgångar var häpnadsväckande. Att det dessutom blommade för fullt i många rabatter var inte något jag hade förväntat mig även om jag vet att det är mycket mildare klimat där än här.

Billigare

Vi kunde äta en trerätters lyxig middag för två med vin/cider för runt GBP 50,- , taxi kostar inte många kronor. Jag har sparat alla kvitton och kommer att kika lite mer på vad vi faktiskt har betalat. En del saker har säkert kostat mer än vad vi tänkt och trott.

Flyg och hyrbil

Även om vi varit på Heathrow tidigare så hade ingen av oss uppfattat storleken riktigt. Den här gången fick vi åka skyttel till hyrbilsfirman och även till gaten när vi skulle hem. Vi lärde oss också att man inte ska teckna hyrbilsförsäkringen via booking.com utan boka direkt med ex. Sixt eller annat hyrbilsbolag.

Vi åker tillbaka!

Nu vet vi mer om landet, kulturen och vad som gäller för olika saker. Nästa gång kommer vi att vara ännu bättre förberedda och kunna njuta ännu mer. För njuta har vi gjort, vi vill se mer av England!

utsikt-englands-vidder

Publicerat:

i:

5 svar till ”Reflektioner om England”

 1. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Gläder mig, som anglofil, att ni gillade England och vill återvända, trots väder och mat som inte passar så bra. Ni tycks ha haft en fin semester, vilket väl ändå var huvudsaken. Jag längtar tillbaka till engelska landsbygden så mycket att det gör ont. Ni har ju sett en hel del, men kanske inte det vackraste när det gäller kullar, dalar och smala, kurviga vägar under böljande trädkronor. Svårt så här års! God fortsättning på 2014! Kram <3 <3 <3

 2. Profilbild för Charlotta

  Ja vägarna är smala eftersom det råder platsbrist. Bäst är ”trollskogarna” med 90-graders kurvor och mötande fårskock. 😀

  Synd att du inte var i St Ives på sommarhalvåret för då kan vi snacka juicebar. Apropå Cornwall (betydligt behagligare än Yorkshire på vintern!) så är det inte så kallt med vintervåtdräkt de första tio minuterna. Min dotter hinner hem innan hon börjar frysa (bättre än att klä om på den iskalla stranden).

  Det där med gamla hus kommer det inlägg om på bloggen snart och nu gav du mig en idé om te. Starkt PG Tips eller liknande ska det vara.

  Ses på Twitter. 🙂

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Nästa tripp får bli på våren/hösten 😀 Kul att inspirera dig till nya inlägg, nu prenumererar jag på din blogg också så jag inte missar nåt inlägg.

 3. Profilbild för Camilla
  Camilla

  Intressant läsning, researchar som bäst för en resa till England och Skottland i sommar…

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Vad roligt! Längtar tillbaka till England och vill gärna besöka Skottland oxå!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
16°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
33°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.