Southampton & Titanic

Vi har nu varit i Southampton några dagar och planen var att vi skulle ge oss ut på lite fler dagsutflykter, men vind och regn har ändrat våra planer. 

Titanicutställning

Däremot hade vi planerat sedan länge att besöka Southamptons Sea City Museum där de har en permanent Titanic utställning.

Mer än en 3/4 av besättningen på Titanic kom från Southampton, 715 st. personer varav endast 175 st. återvände. De röda prickarna i mattan i ett av rummen visar var de som omkom bodde.

southampton-titanic

Museum är i regel inte min grej alls, men det här museet var verkligen värt ett besök. Först och främst handlar ju utställningen om Titanic och dess historia är tragisk men också intressant. Utställningen sysselsätter även besökarna på olika sätt.

Man kan t.ex. styra skeppet, skyffla in kol i motorerna, höra överlevande berätta om förlisningen (vilket var väldigt berörande, hade svårt att hålla tårarna inne), lyssna på utfrågningen i rättssalen efter katastrofen för att nämna några exempel. 

overlevande-titanic

utfragningen-titanic

Vikten på EN av länkarna i kedjorna till Titanics ankarkättningar är 80 kg!

ankarkatting-titanic

Wagamama

Lunch åt vi på japanska restaurangen Wagamama, den finns även i Stockholm och jag äter nästan alltid där när jag besöker storstan.

Vi shoppade lite till innan vi framåt eftermiddagen drog oss tillbaka till hotellet där jag tog ett riktigt varmt bad, det var skönt att få tillbaka värmen efter regn och blåst som letat sig in under kläderna.

Ikväll ska vi bl.a. packa, vi har köpt en ny resväska så vi har gott om plats att få med oss även allt som inhandlats. Middagen består av smoothie och fruktsallad.

Läst ut en grym bok

Som avslutning på resan så läste jag även ut den här boken, som jag började på för några dagar sedan. Jag kan varmt rekommendera den! Väldigt berörande på många sätt.

livet-efter-dig

Hemresan

Imorgon tar vi oss tidigt till Heathrow och hoppas vårt flyg lyfter som planerat, trots ovädret som pågår här. Vi kommer hem till Vimle troligtvis runt 21-22 och ser fram emot att få krama om dottern och ha en lugn julaftonskväll tillsammans med henne.

Önskar dig en fantastisk God Jul!

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
22°C / 11°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.