Stenar, bilar och julsånger

En lång och händelserik dag börjar gå mot sitt slut. Vi har precis kommit in på hotellrummet och avnjuter lite ingefärsvin.

Grisar!

Det jag faktiskt mest älskar med vår resa hit till England är när vi är ute och åker, för då får jag se så härliga vidder och idag fick jag återigen se lite grisar (längtar så det gör ont efter mina) och det funkade fint att fota från bilen tycker jag.

utsikt-englands-vidder

grisar

grisar-england

Stonehenge

Så klart ville vi besöka Stonehenge, det är ju ändå något England är väldigt känt för. Dessutom öppnade de sitt nya center i veckan så allt var verkligen superfräscht. Det nya centret låg en bit ifrån stenarna så man fick åka dit i buss/shuttle. Många tog också en promenad dit, men det blåste riktigt kallt och eftersom solen värmde oss så gott när vi var vid hotellet hade jag varken mössa eller halsduk med mig på dagens utflykt. Jag erkänner att jag hade dålig koll på Stonehenge historia, men nu vet jag mer. Bl.a. att man tror att det var en begravningsplats och att det tog engelsmännen många år innan de insåg att det var en plats de skulle bevara och ta hand om. När de kom på det hade många av stenarna vält och även försvunnit.

stonehenge-engand

stonehenge-england

Haynes International Motormuseum

Med en bilgalen make så var ett besök på Haynes självklart. Jag har nog aldrig sett så mycket krom på en gång. Det blänkte överallt och det fanns precis hur många bilar som helst inne på muséet. Jag fotade mest och gick omkring och letade efter märken jag kände igen, typ Rolls Royce, Bentley och Alfa Romeo så klart. Roger var så här glad!

glad-roger

jordan-bilmuseum

mer-bil

Stämningsfullt i kyrkan

Något jag skulle vilja göra mer, även i Sverige, är att lyssna på när andra sjunger. Jag älskar verkligen sång i nästan alla dess former. Julsånger särskilt mycket. Vi tog taxi till en förort till Southampton för att delta i ”Carols & Candlelights” i Highfield Kyrka i Portswood. Det var väldigt vackert och stämningsfullt, dock inte så juligt som jag hade hoppats. Visst berättade de om Jesu födelse i stallet hos Maria  och Josef både genom stycken ur bibeln men också genom en film i modernare tappning. Prästen var bra och rolig att lyssna till och jag gillade hans liknelser med vardagen. Jag är inte troende, men jag lyssnar gärna till sagan kring julen. Sångerna fick mig att rysa av välbehag och jag njöt av nästan varje ton de tog. Bakom oss i den fullsatta kyrkan satt ett gäng ungdomar som sjöng så starkt och vackert, det har etsat sig fast i mitt minne.

carols-england

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.