Shopping & afternoon tea

Efter en natt i ett lyhört hotellrum var vi ganska mörbultade när vi vaknade.

Grannarna höll låda nästan hela natten och vinden utanför kändes som den var på väg in genom 1-glas fönstren.

Mercuri  Southampton Centre Dolphin Hotel

Vi bokade hotellet via booking.com och höll tummarna för att trots att det är gammalt skulle hålla en hyfsat hög standard. Rummet är mycket litet, men rent och fräscht. Toaletten har badkar – vilket jag är väldigt glad för! Men det är ganska slitet hotellet och skulle må bra av en uppfräschning. Fast för priset vi betalar så är vi nöjda! Hotellet är fint juldekorerat!

julstamning

Highstreet shopping

Efter hotellfrukosten gav vi oss ut på stan, i regnet. Hotellet ligger centralt så det är en fördel när man ska shoppa. Ett par stora köpcentrum hittade vi så vi kom ifrån regnet. Butikerna är  juldekorerade och det spelar engelsk julmusik från alla håll.

affarscentum

Idag var också första gången vi besökt en Applestore, dock gick vi ut utan påse. På Mark & Spencer hittade jag massor av kläder jag gillade, men jag köpte bara ett par jeans. I en väskaffär hittade jag den här ljuvliga necessären, med grisar på :D. Kostade GBP 12,50 så det tyckte jag var ett kap.

necessar

applestore

jeans-mark-spencerAfternoon tea

Det blir mycket teadrickande, men idag slog vi på stort och i hotellets pub beställde vi in en fullständig Afternoon tea, med snittar, scones, kakor och tea. Mer än en hel måltid skulle jag vilja säga. Självklart kan man avsluta en sådan måltid med ett glas vin för att skölja bort sockret ur munnen. Om man vill alltså. Klart jag ville.

tea-southampton

snittar

rodvin

Idag är det lite av en mellandag för oss, efter gårdagens långa resa är det skönt att bara slappa och göra nästan ingenting.

Men jag inser att vi glömde köpa hörselproppar idag, så hoppas grannarna checkat ut.

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.