Jag är kär

Längtan hit till England har varit så stark, när vi kom till Cornwalls fantastiska kust kändes det så härligt att äntligen vara här. Men idag blev jag kär, i en annan county,

Vi lämnade Watergate Bay idag, kändes bra, vi tycker att vi hunnit med mycket och är nu nyfikna på andra delar av södra England

Cornwall ▸ Devon ▸ Dorset ▸ Hampshire

De här ”counties” har i vi kört genom idag. Kan du gissa vilken av dem som jag förälskade mig i?

Devon så klart – vilken natur! Massor av dalar och miljoner av fält med betande får. Ljuvlig utsikt nästan var man än befann sig, Jag var helt tagen! Har förstått att det är ett av de dyraste områdena att bo på. Vilket jag förstår, inte bara beroende på den härliga naturen utan jag tänker också på vilka fantastiska bostäder jag såg. I Cornwall kunde vi ofta se väldigt nergångna hus och byar, men i Devon var faktiskt nästan allt tipptopp. Hade tänkte åka på måfå och kika på byarna utmed kusten på väg till Axminster, men fick tips om byn Beer och jag är så glad för det, en underbar liten by! Kolla bara…

IMG_1781

IMG_1783

IMG_1786

IMG_1788

Grannbyn Seaton var som en enda lång gräddhylla med massor av fina hus. Vi har en väldigt bra GPS (Navigon), för den leder oss in i bostadsområden som är genvägar så vi får se mycket mer än om man följer skyltarna. Fast ibland leder hon (Astrid heter hon) in oss på enkelriktade vägar och återvändsgränder, men det har vi överseende med.

River Cottage lunch

Vårt intresse för England började när vi såg Hugh Fearnely Whittingstall i TV-serien River Cottage. Sedan har vi spätt på det hela med program som Escape to the Country, Grand Designs och Under the hammer, Hugh har några restauranger och en av dem ligger i Axminster, så där intog vi lunchen! Vi åt fisk med grön- och rödkål, lite julbordskänsla faktiskt. Efterrätten var grym! Konstigt att jag alltid älskar efterrätterna…

IMG_1802

IMG_1805

När vi lämnat Devon kom vi in i Dorset, men då kom också skogen och vi höll oss på de större vägarna för att så snart som möjligt komma till Southampton i Hampshire där vi ska bo i fyra nätter.

Astrid hjälpte oss att få en förort först, hon ledde oss till fel High Street och vi fick en extra åktur på ca 30 minuter. Men nu vet vi hur Botley ser ut också!

Dags att gå ner i hotellets pub och se vad det blir till middag idag, sen blir det ett långt bad i hotellrummets badkar!

Publicerat:

i:

2 svar till ”Jag är kär”

 1. Profilbild för Bara brittiskt

  Devon är fantastiskt! Men går du runt på High Street i Ilfracombe så är det precis lika slitet som i delar av Cornwall. Där är husen också betydligt billigare än i Cornwall. Rena fynd faktiskt eftersom transportmöjligheterna är mycket sämre men kusten ser ju ut som rena Hawaii.

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Vi hade tänkt att åka till Ilfracombe också men tiden räckte inte riktigt till. Det är bra att veta att det är värt att ta sig dit nästa gång. Tack!

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.