Regler för Facebook-sidor

Allt fler har sidor på Facebook för sitt företag. Det är en bra marknadsföring och jag gläds med att se allt fler registrera sig.

Men.. det finns regler för hur man kan använda Facebook. Jag har länge funderat på att sammanställa dem på ett enkelt sätt, när jag idag såg en länk i Twitterflödet till en sajt som ger en tydlig och överskådlig beskrivning av vad man får och inte får göra på Facebook.

För dig som har en eller flera ”pages” på Facebook – titta på den här länken: CANs & CANNOTs of Facebook

 

Publicerat:

i:

6 svar till ”Regler för Facebook-sidor”

 1. Profilbild för Gull-Britt Jacobsson
  Gull-Britt Jacobsson

  Jag har en fråga om facebook. Om jag vill skriva till någon på facebook, men som jag inte vill att andra , mer än mottagaren ska se, Hur gör jag då ?
  Om jag använder meddelande, som står högt upp till höger på facebooksedan, är det fler som kan läsa det jag skriver då, eller hamnar det bara hos mottagaren ? Hälsn Gull-Britt
  Min mailadress gullbritt.jacobsson@hotmail.com

  1. Profilbild för admin

   När du använder funktionen ”Meddelande” så är det endast mottagaren som ser vad du skriver. Lycka till!
   Skickar även svaret till din mail för säkerhetsskull.

 2. Profilbild för p
  p

  Är det fritt fram att skriva i sitt modersmål(el annnat språk) fast man har vänner som inte förstår det språket. Man kan ju anpassa vilka som ska läsa din status el skriva på två språken. Blir så irriterat när folk skriver på sitt eget språk fast de vet att jag inte förstår…….varför väljer de mig som vän.

 3. Profilbild för Micke
  Micke

  Jag har några regler som alla bör följa för att göra facebook lite trevligare:
  – Skriver du något så följ upp det med svar till dem som kommenterar det du skrivit, åtminstone bör du ”Gilla” det. Du har ju startat en diskussion.
  – Använd ett foto på dig själv i din profil, bilder på hundar, hästar, katter mm kan du ha i ditt fotoalbum. Facebook hade blivit ganska tråkigt om alla satte in bilder på hundar och katter i profilen.
  – Skriv inte att ”nu ska du gå ut” eller ”oj vad jag är trött” det är ingen som vill veta det. I värsta fall plockar användaren bara bort nyheter från dig för gått.

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Det är bra regler Micke, men alla använder sina kanaler på olika sätt och det måste vi respektera anser jag. Vi kan ju alla välja att sluta följa de som tar vår energi på olika sätt, tänker jag.

   1. Profilbild för Micke
    Micke

    Ja du har så rätt så. 🙂

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
22°C / 11°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.