Renoveringen av sovrummet & tomater!

Stina undrade hur det går med renoveringen i sovrummet. Det var ju bra att du frågade för jag har ju glömt att berätta! Vi väntar på snickaren som ska komma och gjuta ett golv på isoleringen som Roger lagt ut. Tyvärr verkar andra jobb gå före, så det blir till att vänta… Vi har i och för sig inte så bråttom, för det lär inte bli så mkt arbete här i sommar, vi måste måla och greja ute. Så, till hösten kanske det blir flitigare uppdateringar! 

Sedan har vi ju det här med mina tomater med! De är jättefina! De klarade en frostnatt, då jag självklart glömde dem ute. Men vad är det jag ska ”tjuva”? Och jag tror jag fått blomknoppar! Klicka på bilden för att se den i ett stort format.

Hur ser era tomatplantor ut?

Kan man soltorka tomater i Sverige? Hur lång tid krävs, hur gör man?

Publicerat:

i:

9 svar till ”Renoveringen av sovrummet & tomater!”

 1. Profilbild för MissPinkis

  Ingen aning om hur man gör men på den här sidan finns det säkert någon som gör det. Den är guld värd!

  https://www.odla.nu/forums/

 2. Profilbild för Teresia
  Teresia

  Tjuvar är det som sticker upp ” i grenen” på plantorna.. Litet litet skott syns på bilden.. nyp bort det.

 3. Profilbild för styggalillaloppan

  hejsan !

  https://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=118&a=47454

  torka tomater ej i solen dock !! jag vet inte med tanke på vårt kalla klimat att det skulle funka . Och idag fryser jag ballarna av mig om du förstår mig rätt ;=D

 4. Profilbild för Lotta

  Åh, vilka stora plantor du har! Jag som tyckte mina var riktigt giftiga… De är som en liten fis i jämförelse, haha!

 5. Profilbild för CCC
  CCC

  Håller med förra inlägget fullständigt!!! Mycket bra skrivet! Speciellt det där med IRL vänner. Så kände jag med en kompis som blev väldigt dålig på att höra av sig, samtidigt som hon visste det mesta om mig. Till slut blockade jag henne och vips – två dagar senare hörde hon av sig =)

  Tänkte faktiskt på ditt sovrum för några dagar sedan, vad lustigt! Kul att se hur det fortskrider.

  Kram och ha en bra vecka!

 6. Profilbild för Katti

  Hej!

  Jag har precis upptäckt din blogg, and I love it! Jag har själv en liten knis på ett och ett halvt. Är kul att läsa om hur en annan devoted minigrisälskare lever, i kontrast till mitt storstadsliv. 🙂 Är det okej om jag länkar till dig från min blogg?

  Ha det fint!

 7. Profilbild för Eva-Lena
  Eva-Lena

  Vilka fina tomater min dog när jag var hos mamma trots att den fick mkt med kärlek och omvårdnad jag var ju bara borta 3 dagar skumt skumt. Jo förresten som du vet så fick jag ju jobb i torsdags och börjar jobba den 26/5 HURRA HURRA vad kul det ska bli.
  Kul att det går framåt med sovrummet.
  Kramis från ett ösregnade Uppsala och 7 C
  Eva-Lena

 8. Profilbild för Erica

  Jag är grymt imponerad av alla som får något i kruka/jord att växa. Underbart! Jag skulle absolut äta upp tomaterna färska och satsa på att köpa soltorkade tomater på påse alt. burk istället 🙂

  Vår trädgård, som är gigantisk stor för att ligga i storstan (nästan 3000 kvm), kräver betydligt mer arbete än vad vi ger den. Men så här i maj är det ganska lätt att låtsas att det är en botanisk trädgård istället för en bortglömd plats på jorden…

 9. Profilbild för Anna

  Åh vad roligt, så många kommentarer! Tack!
  Pinkis – du har rätt, den sidan är jättebra!
  Teresia – det var som jag anade då, tack!
  Loppan – vad bra receptlänk, tack!
  Lotta – jag satte mina väldigt tidigt.. troligen fööör tidigt 😉
  CCC – vad smart gjort med blockningen!
  Katti – vad glad jag blir! Tack! Klart du får länka till mig!
  E-L – härligt, nu har du lite semester då innan du börjar, så njut!
  Erica – Ja, soltorkade på påse/burk är oemotståndligt!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5020:13 WEST
SönMånTisOnsTor
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
21°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.