rensa digitalt arkiv

Rensar i mitt digitala arkiv

Sitter och går igenom alla mina anteckningar i programmet Evernote och njuter av varje sak jag slänger i papperskorgen eller flyttar till rätt plats.

Evernote är ett program jag använt i många år, sedan 2011 faktiskt, både för privata och företagets intressen. Det intressanta är att jag egentligen aldrig har gillat Evernote men där har jag ändå samlat allt möjligt, har inte hittat nåt bättre.

Nu vill jag rensa bland alla de anteckningarna och sluta använda Evernote helt. Kanske jag behöver komplettera med någon ny programvara men jag tror inte det.

Fokus nu är rensningen

Att inte ha en massa digitala grejer liggandes bara för att de en gång fyllde en funktion och kanske skulle bli användbart igen. Är ju väldigt duktig på att rensa bland mina fysiska saker, så att äntligen komma igång och rensa i det digitala är riktigt skönt.

Recept

Bland annat har jag samlat recept i Evernote. Men det är verkligen en optimal programvara för att hantera recept som jag hämtar in via Instagram, Facebook, länkar, kokböcker, bilder etc.. Nu har jag hittat appen Recipe Keeper som är superbra! Så successivt så flyttar jag över alla recept till den appen.

Projektidéer

Jag slås av hur många olika projekt jag dragit igång men sedan avbrutit av olika anledningar. Anteckningarna från dessa idéer har jag sparat ifall projektet kommer igång senare, men nu är det dags att rensa bort. Exempel på projekt som nu åker i papperskorgen:

  • co-office working space i Alingsås
  • bokskrivande
  • husbilskollektiv
  • onlinekurser

Nätverkande

I min Evernote finns mycket anteckningar från olika nätverksträffar. BNI, LunchIn, andra nätverk och kundevenemang. Läser igenom allt och sparar det som jag inte direkt känner jag kan slänga.

Högskolan i Borås

Finns massor av anteckningar taggade med Högskolan i Borås. Där har jag gått ett flertal kurser själv, men också hållit i kurser under 7 år för webbredaktörsprogrammet. Dessutom satt jag med under några månader i deras programråd, men det krockade med vårt nomadliv så hoppade av det. Inget av detta kommer jag att spara.

Företagsutveckling

Jag har drivit VimleWebb sedan 2008 och under de här 12 åren har jag haft många olika tankar om företagets utveckling och påbörjat en hel del interna projekt. Har haft planer på tillväxt, anställningsplaner, nya tjänster och många andra ideér. En del genomförda andra inte. Det finns mycket anteckningar kring detta att ta mig igenom. Hittade en anteckning om en ny tjänst som jag kanske kommer förverkliga.

Lathundar och snippets

Det finns massor av olika kodsnuttar, lathundar och checklistor som jag velat spara för framtida behov. Alla sådana anteckningar ska jag samla i ett par dokument istället. Checklistor för kundprojekt ligger redan i Asana som är vårt projektverktyg, men allt sånt där internt som är bra att spara ska jag styra upp bättre!

Mötesanteckningar

En stor del av anteckningarna är noteringar från olika möten. Framför allt kundmöten eller möten med personer inför lämnandet av en offert eller liknande. Allt sånt åker i papperskorgen nu!

Det här känns så bra! Har du rensat i ditt digitala arkiv någon gång?

Photo by Amelie & Niklas Ohlrogge on Unsplash

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.