romantiska vägen

Romantiska vägen är inte vad vi förväntade oss

Det blev bara halva romantiska vägen för oss den här gången, det var nämligen inte riktigt vad vi förväntade oss.

Den romantiska vägen. Vad tänker en på när en hör det? Vi tänkte i alla fall på många små söta byar, gärna gammalt men nytt är också okej, så länge det är gulligt. Fantastiska slingriga vägar med ljuvliga vyer över kullar och sjöar. Typ. Så tänkte vi i alla fall. Vad tänker du?

Kanske vi är för bortskämda för vi har en fantastisk natur hemma. Vi tycker inte att det är något särskilt att följa den här vägen. Vyerna är faktiskt likvärdiga med många av vyerna i Sverige.

Romantische strasse
En by vi bara körde igenom

Visst passerar vi små byar och städer. En del söta och gulliga, men oftast säger vi ”jaha” när vi passerat. Har inte stannat överallt, vi har valt ut vissa platser och några av dem är riktiga pärlor, andra har inte gett oss något alls. Det är inte så romantiskt och puttinuttigt som vi trodde.

Var går den romantiska vägen?

Vi körde från Würzburg rakt söderut direkt till Röttingen. Därifrån cyklade vi tillbaka till Weikersheim. Från Röttingen följde vi de bruna skyltarna för Die Romantische Strasse till Dinkelsbühl. Där avslutade vi vår tur och vände mot Frankiafabriken igen. FrankieBoy hade inga som helst problem att komma fram utmed vägen även om det var trångt för möte ibland.

den romantiska vägen

Vi är väldigt glada att vi sett Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbühl och fästningen i Wurzburg. Så vi tycker med andra ord som de flesta andra. Vi hade förhoppningar om att vi skulle hitta andra platser som vi gillade mer eftersom vi ofta inte tycker som alla andra, men så blev det inte, i alla fall inte på den första halvan som vi kört. Det är definitivt de stora dragplåstren som vi gillade bäst.

Så även om det är lantligt utmed vägen och vackert med många historiska städer och byar så var det inte som vi trodde och då har vi ju bara åkt mindre än halva sträckan. Kanske det blir väldigt mycket vackrare i den södra delen. Men nu kändes det inte värt de extra milen när vi ändå ska norrut igen snart för att hämta nya madrasser och eftersom wow-känslan inte dök upp så svängde vi av den romantiska vägen för den här gången.

Vi hade nog alldeles för höga förväntningar. Så nu hoppas vi att vi sänkt dina lite, så du får en fantastisk vistelse om du åker dit. Och jo vädret påverkar så klart, vi hade det ganska kallt och väldigt mycket moln och regn.

Vi återvänder troligen och gör resten av vägen, då med andra förväntningar och förhoppningsvis i behagligare väder.

Länk till Romantische Strasse.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Romantiska vägen är inte vad vi förväntade oss”

 1. Profilbild för Kristina

  Jag har inte åkt den men jag har samma erfarenhet som ni av vägar med olika skyltning. Ibland är de riktiga pärlor och ibland är det mest tom reklam för att locka turister. Tricket är att leta upp en guidebok som man litar på och få reda på vilka som är värda att köra. Eller så testar man bara.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja denna väg är ju ett sätt att locka amerikanska turister en gång i tiden. Vi är mer av testare än researchare när vi reser 😀

 2. Profilbild för Uffe
  Uffe

  Vi gjorde ett försök med denna väg för några år sedan men gjorde samma insikt som er. Rothenburg innebar trivsamt stopp även om alla julprydnader hos Käthy Wohlfart inte tilltalade mig alls:-)
  Vi körde nån dag till på den sk romantiska vägen innan vi kikade på varandra och gemensamt och i en mun sa Italien och Garda. Därefter ut på Autobahm och så nonstop till verkligt vackra vyer.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Absolut fint i Rothenburg, julbutiken gick vi ett varv i men gick ut lika fort igen. Vi längtar ut ur Tyskland.. till Italien!

   1. Profilbild för bmlarsreseblogg

    Vi har bara besökt enstaka orter t ex Rothenburg och känner ingen större längtan att följa några speciella temavägar. Vi tror också att det är lite pr för att locka turister.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ja enstaka platser är helt klart intressanta och fina. Men inte hela rutten. Och visst är det en turistfälla.. Men nu går vi inte på det igen!

 3. Profilbild för Nils-Åke Hansson

  Fussen har vi varit och Stuttgart när vår dotter jobbade där. Det är som ni säger vi har en fantastisk fin natur i Sverige.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fussen får säkert ett besök, när vi ändå ska besöka sagoslottet. Men inte i år 🙂

 4. Profilbild för Reiselinda

  Vi besökte några av platserna förra året och några av turistfällorna är ju helt klart det av en anledning. Vi gillade även ett par av de mindre orterna som inte var så turistiga, men de skiljde sig inte så mycket från små tyska städer andra platser i Tyskland. Själva vägen missade vi på flera ställen. GPS-en tog oss på andra vägar och vi så alldeles för lite skyltar! Vi kommer åka tillbaka för flera av platserna, men inte för att det heter Romantiska vägen…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det så att många turistfällor är det av en anledning. Och absolut gillade vi några ställen och kommer säkerligen gilla fler utmed den vägen. Även om vi inte kommer åka själva vägen med samma förväntan nästa gång.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.