Det blev bara halva romantiska vägen för oss den här gången, det var nämligen inte riktigt vad vi förväntade oss.

Den romantiska vägen. Vad tänker en på när en hör det? Vi tänkte i alla fall på många små söta byar, gärna gammalt men nytt är också okej, så länge det är gulligt. Fantastiska slingriga vägar med ljuvliga vyer över kullar och sjöar. Typ. Så tänkte vi i alla fall. Vad tänker du?

Kanske vi är för bortskämda för vi har en fantastisk natur hemma. Vi tycker inte att det är något särskilt att följa den här vägen. Vyerna är faktiskt likvärdiga med många av vyerna i Sverige.

Romantische strasse

En by vi bara körde igenom

Visst passerar vi små byar och städer. En del söta och gulliga, men oftast säger vi ”jaha” när vi passerat. Har inte stannat överallt, vi har valt ut vissa platser och några av dem är riktiga pärlor, andra har inte gett oss något alls. Det är inte så romantiskt och puttinuttigt som vi trodde.

Var går den romantiska vägen?

Vi körde från Würzburg rakt söderut direkt till Röttingen. Därifrån cyklade vi tillbaka till Weikersheim. Från Röttingen följde vi de bruna skyltarna för Die Romantische Strasse till Dinkelsbühl. Där avslutade vi vår tur och vände mot Frankiafabriken igen. FrankieBoy hade inga som helst problem att komma fram utmed vägen även om det var trångt för möte ibland.

den romantiska vägen

Vi är väldigt glada att vi sett Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbühl och fästningen i Wurzburg. Så vi tycker med andra ord som de flesta andra. Vi hade förhoppningar om att vi skulle hitta andra platser som vi gillade mer eftersom vi ofta inte tycker som alla andra, men så blev det inte, i alla fall inte på den första halvan som vi kört. Det är definitivt de stora dragplåstren som vi gillade bäst.

Så även om det är lantligt utmed vägen och vackert med många historiska städer och byar så var det inte som vi trodde och då har vi ju bara åkt mindre än halva sträckan. Kanske det blir väldigt mycket vackrare i den södra delen. Men nu kändes det inte värt de extra milen när vi ändå ska norrut igen snart för att hämta nya madrasser och eftersom wow-känslan inte dök upp så svängde vi av den romantiska vägen för den här gången.

Vi hade nog alldeles för höga förväntningar. Så nu hoppas vi att vi sänkt dina lite, så du får en fantastisk vistelse om du åker dit. Och jo vädret påverkar så klart, vi hade det ganska kallt och väldigt mycket moln och regn.

Vi återvänder troligen och gör resten av vägen, då med andra förväntningar och förhoppningsvis i behagligare väder.

Länk till Romantische Strasse.

/Anna & Roger