Nu har vi bott i husbilen i drygt två månader och här kommer en liten summering av vad vi tänker och känner.

Vi sitter på ställplatsen vid Ullared och summerar. Har varit inne på Ge-kås och shoppat lite idag och ska rulla vidare imorgon. Inte bestämt vart än. Det kan vi göra imorgon, precis när vi åker, låta lusten bestämma.

Så mycket positivt

Friheten är det absolut bästa tycker vi båda. Även om vi måste vara i Alingsås när Roger ska jobba så känner vi oss väldigt mycket friare än nånsin.

Vi gillar bäst ställplatser eller campingar där vi har fri sikt. Alltså inga bilar framför oss. Vi gillar också när det är rymliga och få platser. Vi har förhoppningsvis inte hittat den ultimata platsen än. Men den bästa hittills är nog Westerqwarn (som när vi var där endast hade besök av ett fåtal bilar, annars är det en stor ställplats). Sandhem i Mullsjö en plats vi gärna återvänder till och likaså Motala där vi hängde en helg med Anette & Göran. Läckö camping gillade vi skarpt också.

Det är roligt att träffa nya människor som delar vårt frihetsintresse. Får många tips och stor inspiration av bloggare och andra vi möter.

Vi saknar ingenting egentligen. Roger som är filmintresserad kan sakna en stor TV ibland, fast vi får nog vänja oss vid att besöka biografer istället när det är filmdags.

Sängarna är grymt sköna, vi sover länge och ruskigt bra. Helt klart över förväntan!

Perfekt val att ta bort taksängen, vi har sån härlig rymd i bilen. Älskar det! Vi har mer utrymme och förvaring än vad vi använder.

LPG gasol är grymt! Vi använder bara det trots att vi även har två P11-tuber. LPG är bekvämt och billigare. Vi är så glada att vi beställde en fast tank direkt från fabrik. Kan varmt rekommendera det!

Finns saker som kunde varit bättre

Det är oväntat att bilen är så dåligt ljudisolerad. Vi har båda blivit överraskade av att minsta lilla ljud hörs in (och då gissningsvis även ut). Vi har vant oss dock, men undrar om det är så i alla bilar och märken? Kanske något vi skulle tagit reda på innan…

Kyl och frys är små, vi är vana vid större så klart och håller på att anpassa oss efter det utrymme vi har. Vi handlar ungefär var tredje dag för att utrymmet ska räcka till alla måltider.

Solcellen vi har kommer troligen inte att räcka när vi båda behöver ladda datorer i Europa. Men vi får se, kanske vi behöver stå på el oftare än vi tänkt. Vi kan behöva att komplettera med ytterligare en till våren, det får plats på taket i alla fall.

Sammanfattning

Vi är så himla glada att vi gör det här! Vi lär oss massor, vi har upptäckt och upplevt mer på två månader än vad vi kunde ana. Att vistas på denna lilla yta är endast bara positivt. Saknar inte utrymme ett endaste dugg. Vi har hela världen som vardagsrum och vi mår så himla bra!

Tänker att en sammanfattning kan vara på sin plats så här emellanåt, kanske nästa gång blir när sommaren övergår i höst och det har gått ett halvår. Vad tror du, blir det ett bra intervall?

/Anna & Roger