Så här känns det, två månader senare

Nu har vi bott i husbilen i drygt två månader och här kommer en liten summering av vad vi tänker och känner.

Vi sitter på ställplatsen vid Ullared och summerar. Har varit inne på Ge-kås och shoppat lite idag och ska rulla vidare imorgon. Inte bestämt vart än. Det kan vi göra imorgon, precis när vi åker, låta lusten bestämma.

Så mycket positivt

Friheten är det absolut bästa tycker vi båda. Även om vi måste vara i Alingsås när Roger ska jobba så känner vi oss väldigt mycket friare än nånsin.

Vi gillar bäst ställplatser eller campingar där vi har fri sikt. Alltså inga bilar framför oss. Vi gillar också när det är rymliga och få platser. Vi har förhoppningsvis inte hittat den ultimata platsen än. Men den bästa hittills är nog Westerqwarn (som när vi var där endast hade besök av ett fåtal bilar, annars är det en stor ställplats). Sandhem i Mullsjö en plats vi gärna återvänder till och likaså Motala där vi hängde en helg med Anette & Göran. Läckö camping gillade vi skarpt också.

Det är roligt att träffa nya människor som delar vårt frihetsintresse. Får många tips och stor inspiration av bloggare och andra vi möter.

Vi saknar ingenting egentligen. Roger som är filmintresserad kan sakna en stor TV ibland, fast vi får nog vänja oss vid att besöka biografer istället när det är filmdags.

Sängarna är grymt sköna, vi sover länge och ruskigt bra. Helt klart över förväntan!

Perfekt val att ta bort taksängen, vi har sån härlig rymd i bilen. Älskar det! Vi har mer utrymme och förvaring än vad vi använder.

LPG gasol är grymt! Vi använder bara det trots att vi även har två P11-tuber. LPG är bekvämt och billigare. Vi är så glada att vi beställde en fast tank direkt från fabrik. Kan varmt rekommendera det!

Finns saker som kunde varit bättre

Det är oväntat att bilen är så dåligt ljudisolerad. Vi har båda blivit överraskade av att minsta lilla ljud hörs in (och då gissningsvis även ut). Vi har vant oss dock, men undrar om det är så i alla bilar och märken? Kanske något vi skulle tagit reda på innan…

Kyl och frys är små, vi är vana vid större så klart och håller på att anpassa oss efter det utrymme vi har. Vi handlar ungefär var tredje dag för att utrymmet ska räcka till alla måltider.

Solcellen vi har kommer troligen inte att räcka när vi båda behöver ladda datorer i Europa. Men vi får se, kanske vi behöver stå på el oftare än vi tänkt. Vi kan behöva att komplettera med ytterligare en till våren, det får plats på taket i alla fall.

Sammanfattning

Vi är så himla glada att vi gör det här! Vi lär oss massor, vi har upptäckt och upplevt mer på två månader än vad vi kunde ana. Att vistas på denna lilla yta är endast bara positivt. Saknar inte utrymme ett endaste dugg. Vi har hela världen som vardagsrum och vi mår så himla bra!

Tänker att en sammanfattning kan vara på sin plats så här emellanåt, kanske nästa gång blir när sommaren övergår i höst och det har gått ett halvår. Vad tror du, blir det ett bra intervall?

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

18 svar till ”Så här känns det, två månader senare”

 1. Profilbild för Emma
  Emma

  Att ha husbil är de bästa då kan man vara vart i världen man vill typ den om man måste jobba är en annan 5:a men då lika skönt. Får man vara ärlig så är jag så jävla avundsjuk på er.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Klart du ska vara ärlig! Gillar det 🙂 Hoppas du har möjligheten att uppleva samma frihet inom kort.

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Härligt att ni är nöjda hittills med att bo på heltid i Bobilen!
  Vi har ju hus än så vi gillar stora ytor o bekvämlighet 🙂

  Men vi gillar att fara iväg när vi är lediga!

  Ha det gott o njut….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Underbart att ni också gillar ert val att bo deltid i bobilen 🙂 Tack vi njuter!

 3. Profilbild för Kristina

  Mycket intressant att höra vad som varit oväntat åt ena eller andra hållet. Det är sådant man inte kan tänka ut på förhand. En till solcell låter som en bra idé. Roligt att ni trivs!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi trivs verkligen, även om det är oväntade saker så är det inget som välter omkull oss inte 🙂

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Intressant sammanfattning att höra hur två nybörjare upplever husbilslivet. Även om vi inte bor riktigt på heltid i bilen så har vi väl ganska stor erfarenhet efter våra år och vi tycker väldigt lika 😉 Att investera i en till solcell skadar nog inte om inte den ni har er ordentligt ”stor” med hög kapacitet.
  Va fina ni är på bilden 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Anette! Ja en solcell till är absolut på önskelistan, fast den duger just nu 🙂

 5. Profilbild för Ewaluvan

  Finns många marinor och småbåtshamnar som använder utrymmet där båtarna står uppställda på vintern till ställplatser på sommaren. Å där brukar det ju vara fin utsikt 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja och de är ofta jättefina! Vi utnyttjade flera sådana platser förra året när vi hyrde husbil. I år har vi dock inte varit på någon sådan ställplats. Än 🙂

 6. Profilbild för Merja
  Merja

  Jag bara ler! ☺Blir varm i hjärtat när människor gör det de vill. Så ska det vara tycker jag.
  Vad skönt att inte behöva packa när ni reser runt ☺…och kunna parkera nära när det är tid för jobb ?. Kram på er!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Och jag blir varm i hjärtat av att du ler 🙂 Ja vi bara gör, och att packa är ju skönt att slippa. Kram!

 7. Profilbild för Anki

  Intressant och kul att läsa er sammanfattning på hur det är 🙂
  Så härligt att göra som ni och jag förstår att ni trivs!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att du gillar vad vi bjuder på 🙂

 8. Profilbild för Helena Roth

  Summering kvartalsvis skulle jag uppskatta – så hinner det gå lite tid, och samtidigt inte allt för länge. 🙂 För det är oväntat så fascinerad jag är av era upptäckter kring vad som funkar eller ej, trots att det inte lockar mig alls. Kanske är det just det: genom att jag får ta del av vad du delar så ”får jag det också” liksom, fast jag själv väljer något annat. Två flugor på smällen helt enkelt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det blir en summering innan i åker ner i höst, om ca 3 månader så då får du som du vill. Blir så glad att du tilltalas av vår berättelse även om du inte själv är i läget att göra liknande.

 9. Profilbild för ReiseLinda

  Kul att höra om era erfarenheter och roligt at ni är så nöjda. Uppdatera gärna när ni känner för det!
  Vi bor ju bara tillfälligt, men många av erfarenheterna och tankarna är de samma. Och jag tror vi njuter av detta livet lika mycket!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi känner en enorm frihet. Underbart att ni också njuter av era val!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
23°C / 8°C
25°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.