När vi började vår semester i fredags körde vi direkt upp till Almöns Camping på Tjörn där vi bokat in oss för tre nätter.

High Sun främsta anledningen

Vi har en kompis som har ett band – det bandet, High Sun (finns inget att Googla fram om dem alls), spelade här igår, lördag kväll, och vi ville väldigt gärna höra och se deras spelning. Så, det var främsta anledningen att vi åkte just hit till Almöns Camping. Och de levererade, kanonbra låtval med massa härliga covers från 60/70/80-talet och de fick verkligen med folk i både sång och dans.

Väljer plats med omsorg

När vi bokar en plats i förväg väljer jag ofta platsen vi vill boka med omsorg, ofta kan man se områdeskarta på campingens webbplats. Vi vill inte stå mitt i gröten så att säga. Vi gillar att vara lite i utkanten och inte ha grannar runt om oss. Plats 58 på Almöns Camping ligger längst bort och har endast grannar på två sidor. Här trivs vi bra! 50 meter till vatten och klippbad, men ändå inte så mycket folk för de flesta verkar välja att hålla till på stranden eller klippor närmare ”centrum” för campingen. Ytterst få har vägen förbi vår plats, så det är lugnt och fridfullt.

Almöns camping

Här på Almöns Camping är det många säsongsboende. Det är fina och pyntade villavagnar på rad. Servicehusen är riktigt fräscha och ligger utspridda mellan campingtomterna så det har inte varit kö någon gång. Nu är det inte fullt på campingen, men det verkar inte finnas jättemycket ledigt i alla fall. PS. För dig som vill använda dusch och gillar handdusch – använd servicehus nr. 2. Gråvattentömning finns bakom servicehus 2, framgår inte i broschyren.

Vi trivs här, vi fick den bästa platsen (enligt oss) och det här är verkligen vad vi behöver nu. Men återkommer vi? Njae, vi testar nog hellre något nytt.

Landa på Almöns Camping

Eftersom det bara är tre veckors semester för oss nu är det viktigt att snabbt försöka komma ner i varv. Vi har haft en väldigt intensiv vinter och vår så den här semestern är innerligt efterlängtad.

Vi strävar efter ett liv där semester inte är nödvändigt, utan där balansen mellan jobb och återhämtning är mer jämn än den är idag. Vi är på väg dit hoppas vi! Vi lever inte för våra 5 semesterveckor, vi har det riktigt bra och njuter av livet även när vi inte har semester. Vi lever årets alla veckor, men i år är semestern mer efterlängtad än på flera år.

Så nu varvar vi ner. Vi gör ingenting. Har inte ens utforskat hela campingen än. Men det gör inget. Vi kan utforska en annan dag. Minsta lilla motstånd så backar vi. Orkar vi inte gör vi inte. Vill vi inte så gör vi inte heller.

Just nu blir det mest läsa, sova, laga mat och äta. Vila. Vila. Vila. Och kolla utsikten.

Vad gör du när du varvar ner i början på semestern?

/Anna

Almöns camping