Hot sun

För att landa och lyssna, Almöns Camping på Tjörn

När vi började vår semester i fredags körde vi direkt upp till Almöns Camping på Tjörn där vi bokat in oss för tre nätter.

High Sun främsta anledningen

Vi har en kompis som har ett band – det bandet, High Sun (finns inget att Googla fram om dem alls), spelade här igår, lördag kväll, och vi ville väldigt gärna höra och se deras spelning. Så, det var främsta anledningen att vi åkte just hit till Almöns Camping. Och de levererade, kanonbra låtval med massa härliga covers från 60/70/80-talet och de fick verkligen med folk i både sång och dans.

Väljer plats med omsorg

När vi bokar en plats i förväg väljer jag ofta platsen vi vill boka med omsorg, ofta kan man se områdeskarta på campingens webbplats. Vi vill inte stå mitt i gröten så att säga. Vi gillar att vara lite i utkanten och inte ha grannar runt om oss. Plats 58 på Almöns Camping ligger längst bort och har endast grannar på två sidor. Här trivs vi bra! 50 meter till vatten och klippbad, men ändå inte så mycket folk för de flesta verkar välja att hålla till på stranden eller klippor närmare ”centrum” för campingen. Ytterst få har vägen förbi vår plats, så det är lugnt och fridfullt.

Almöns camping

Här på Almöns Camping är det många säsongsboende. Det är fina och pyntade villavagnar på rad. Servicehusen är riktigt fräscha och ligger utspridda mellan campingtomterna så det har inte varit kö någon gång. Nu är det inte fullt på campingen, men det verkar inte finnas jättemycket ledigt i alla fall. PS. För dig som vill använda dusch och gillar handdusch – använd servicehus nr. 2. Gråvattentömning finns bakom servicehus 2, framgår inte i broschyren.

Vi trivs här, vi fick den bästa platsen (enligt oss) och det här är verkligen vad vi behöver nu. Men återkommer vi? Njae, vi testar nog hellre något nytt.

Landa på Almöns Camping

Eftersom det bara är tre veckors semester för oss nu är det viktigt att snabbt försöka komma ner i varv. Vi har haft en väldigt intensiv vinter och vår så den här semestern är innerligt efterlängtad.

Vi strävar efter ett liv där semester inte är nödvändigt, utan där balansen mellan jobb och återhämtning är mer jämn än den är idag. Vi är på väg dit hoppas vi! Vi lever inte för våra 5 semesterveckor, vi har det riktigt bra och njuter av livet även när vi inte har semester. Vi lever årets alla veckor, men i år är semestern mer efterlängtad än på flera år.

Så nu varvar vi ner. Vi gör ingenting. Har inte ens utforskat hela campingen än. Men det gör inget. Vi kan utforska en annan dag. Minsta lilla motstånd så backar vi. Orkar vi inte gör vi inte. Vill vi inte så gör vi inte heller.

Just nu blir det mest läsa, sova, laga mat och äta. Vila. Vila. Vila. Och kolla utsikten.

Vad gör du när du varvar ner i början på semestern?

/Anna

Almöns camping

Publicerat:

i:

10 svar till ”För att landa och lyssna, Almöns Camping på Tjörn”

 1. Profilbild för Anette Åhnbrink

  En bra camping att ta det lugnt på, men ingen wow-faktor, utan bara slappa och ta det lugnt! Vår semester brukar börja dagen innan vi ska åka, vi är så knäppa att vi gillar vanliga pappersböcker att läsa!!! Och under året brukar jag köpa upp en del, men det sista vi gör är att springa in på någon av bokkedjorna och köpa ni vet, fyra för tre gånger 2 och säkert några till!!! Då vet jag att semestern är nära…förr i tiden, under småbarnstiden, då läste jag allt, när som och blev lite crazy om jag inte läst minst en bok i veckan, ju äldre dom små juvelerna blev, desto mindre tid för det, då fick semestern bli min bokslukartid, hade/har minst 30 böcker med mig, läser allt högt och lågt! Och det, är min variant av att varva ner, en bra bok, en skön stol, under markisen/parasollet, då riktigt känner jag hur lugnet kommer! Önskar er en fortsatt fin semester?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag håller med dig! Ju fler böcker desto mer avslappning! Har självklart en hög med böcker (ett helt skåp är avsett för böcker) för jag läser gärna pappersböcker också, fast Roger läser i sin Kindle och gillar det. Vem vet, vi kanske kommer till Bohus/Malmön! Tack!

 2. Profilbild för Helena Roth

  Tja, alltså… jag brukar försöka börja nedvarvningen innan semestern börjar. Och som i år har jag ingen tydligt definierad ”nu slutar jag jobba och börjar semestern” vilket för mig, just nu, känns helt ok. Då kan jag enkelt gå ner i semester-läge lite pö om pö liksom.

  Njut av semestern – njut av vilan!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det vore ju kanon om vi hade kunnat varva ner innan, men båda hade alldeles för mkt jobb hela vägen fram till semestern så det var omöjligt för oss. Vi bara varvade upp.. 🙁 Tack, vi vilar!

 3. Profilbild för Emma
  Emma

  Jag brukar tänka att man har semester en dag innan man ska ha semester. Låter konstigt egentligen. Är inget stort fans när de gäller att läsa/lyssna på böcker. Aldrig funnit den här avslappningen när man ska läsa.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det hade ju varit kanon – men för oss var det absolut inte möjligt i år. Jag är en periodare med läsningen och just när jag är ledig läser jag massor!

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Tidigare år har vi gett oss iväg med husbilen så fort vi kunnat, när semestern kommit. Att komma iväg, att vakna med en ny vy har varit fantastiskt. I år ska jag villigt erkänna att jag har lite semester på jobbet. För första gången nånsin, kan jag i lugn och ro trappa ner arbetsuppgifterna.
  Ha en skön avkoppling!
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Låter fantastiskt, blir kanske så naturligt när du permanent ska lämna över till dina kollegor. Snart är ni ute på vägarna igen och kan se fram emot en lååång semester 🙂 Kram

 5. Profilbild för Matts Torebring

  Jag försökte boka campingen i Biarritz. De skulle då ha betalt i förskott. Nej, sa jag! När jag kom dit och såg verkligheten, fjärran från superfina foton, svarade jag att det var en katastrof. En liten ruta med makadam, ogräs, skugga, buskar och sly, sa jag bara att det var fruktansvärt. ”Dum Jönsson” förstod mig inte.

  De platser vi stött på säger att, alla vill ha förskottsbetalning i Frankrike i år. Det gillar jag inte! Nu var vi ”Tvungna att varva ned” och betalade för två veckor. Men det är ok om det är fint och påkostat som det är här. Åker vi tidigare får vi inte en krona tillbaka. Det gillar jag inte!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh fy, det gillar jag inte heller. Friheten är viktig. På Almön bokade vi innan, och betalade när vi kom dit. Så det var ju också förskottsbetalning, fast inget jag reagerade på eftersom vi hade bokat med kompisar så skulle vi ju inte åka därifrån ändå. Men bättre betala när en åker tycker jag!

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.