Saknar att vara själva

Vi är vana att oftast bara vara vi två. Nu har vi haft folk här nästan varje dag i över en månad. Det känns.

Jag var inte inställd på att det skulle vara så mycket jobb med att bygga en pool. Hade inte fått någon tidsplan eller planering så visste inte vad jag skulle förvänta mig. Tänkte inte själv på att fråga efter det heller då jag som sagt inte begrep omfattningen. Vi brukar ju göra renoveringar och byggen själva och bara ta punkt-hjälp av experter.

Så ett helt bygge som ska utföras av någon annan är något nytt. Och nu vet jag bättre, det tar enormt mycket energi. Det krävs ju så klart att de är här för att poolen ska bli klar, så jag menar inte att vara otacksam eller gnällig. Såklart vill jag inte ha poolen ogjord. så det finns inget alternativ. Jag bara reflekterar över hur det påverkar mig.

Ställer klockan på 7.30 för att öppna grinden, så de kan komma när de vill. Jag vaknar alltid före klockan, sover inte helt bra när klockan är ställd.

Ibland hinner klockan passera 10 och ingen har kommit. Ska de inte komma idag och har glömt att säga det? Ska vi göra något annat då kanske? Då kommer de och vi släpper våra spontana planer och återgår till att bara vara hemma.

Vilka kommer idag? Vilket humör är de på? Har ju börjat få en känsla för deras olika personligheter. En del pratar och skrattar och är jättesociala, andra är precis tvärtom. Varje dag känner jag in stämningen och är den inte på topp så påverkas jag mer än om det är glatt och livat i poolen.

Jag kan ju alltid glömma mig bland sålådorna. här majsplantorna!

Stör mig på ostrukturerat arbete. Så klart. Har alltid gjort det, då jag själv är väldigt strukturerad & organiserad. Att då se hur de får åka fram och tillbaka och hämta grejer eller att arbetsordningen blir fel, så det blir dubbelarbete för någon, ja då påverkas jag.

När jag sprungit, promenerat eller jobbat i trädgården blir jag varm, då vill jag duscha i uteduschen, och det vill jag inte när det är folk här, mest av respekt för dem. Så då får bara huvudet & fötterna en dusch med vattenslangen.

De uppskattar att få eftermiddagsfika, vi frågar alltid vilka som vill ha innan vi sätter på kaffet. Jag har bakat kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och chokladbollar i omgångar så de får lite energi. Vem var det nu som skulle ha mjölk i kaffet? Och kommer de inte snart, kaffet kallnar ju.

En tillbringare med citronvatten står på bordet i pergolan. Glas till alla. Försöker lära mig när de vill dricka så jag kan se till att det finns kallt vatten, det blir ju fort ljummet i värmen.

Inte nog med att poolbyggarna är här på vardagarna, på lördagarna (inte alla tack och lov) kommer pool-chefen, alltså ingenjören som är ansvarig för projektet, och inspekterar och fotograferar.

Men ibland så dyker det upp en dag när vi är helt själva. Då andas jag djupare. Sover bättre och känner hur harmonisk jag blir. Jag trivs bäst med Roger. Bara Roger.

Jag gillar så klart att hänga med våra vänner, men jag behöver nu för tiden ha fler dagar där vi är själva än dagar där vi är sociala. Så under poolbygget så väger det så klart över åt helt fel håll.

Men snart så är vi tillbaka i balansen igen!

Publicerat:

i:

44 svar till ”Saknar att vara själva”

 1. Profilbild för Tricia Pimental
  Tricia Pimental

  Because we have had much experience with this sort of thing–construction, people in and out all the time–in various homes in various countries, I totally understand. Such intrusion, even if necessary intrusion! But soon the day will come when you and your Roger–only Roger–will enjoy your refreshing and delightful pool. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Since we usually do all our renovations and building by ourselves we are not used to have people all around for such a long time. But yes, soon we can enjoy the pool!

 2. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Man behöver få vara ensamma emellanåt. Så har det varit här hos oss också efter en del hantverkande, inte nu men då och så många besök, som är fina, roliga, bra men att få vara ensamma med varandra fyller också ett stort behov. Då landar man där man ska vara.
  Du beskriver det bra, funderingarna om hur de är på humör, etc.. Vi har det nästan likadant, fastän det är RIM på andra sidan gränden. Men efter drygt 1½ år ”tillsammans” så börjar vi kunna varandra, läsa av varandra och vi har ju blivit goda grannar. Aha, är det en sådan dag idag? Bäst att gå i krok, haha..men nu behöver de lite uppmuntran, jag bakar lite bullar och för över..sen går vi ut och är för oss själva, ensamma med varandra och andas fritt.
  Ha en skön ensam dag tillsammans för er själva idag, för idag kommer det väl ingen dit och poolar på? Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan tänka mig ni lär känna byggarna på andra sidan gatan, så gulligt av dig att bjuda på bullar. Vi behöver inte vara hemma hela dagarna, men vi vill inte lämna dem här, utan se vad de gör och kunna svara på frågor och se till att de mår bra. Ja idag är vi själva, i 42 graders värme 🙂 Lite-svettig-kram

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Det förstår jag… vi ska ha nytt badrum.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då hoppas jag det går smidigt med era byggjobbare!

 4. Profilbild för Marianne

  De har bra service hos dej, så de kanske drar ut på jobbet lite extra 🙂 Skämtar lite!
  Jag förstår precis vad du menar både med din frustration över deras ostrukturerade arbete och att inte få vara för er själva. Att inte planera arbetsdagen ordentligt tycker jag skulle ta skulle onödigt mycket energi, men det är väl så de är vana att jobba. Att ha folk runtomkring sej hela tiden blir åtminstone jag obekväm med och väldigt stressad över, oavsett vem det är. Är det dessutom arbetare som en inte har någon relation med blir det dubbelt jobbigt. För min egen del tror jag inte ens att det skulle kännas bekvämt att bo ihop med någon.
  Majs växer högt och fort, det odlas mycket fondermajs på åkrarna här.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, ja det hade ju varit kul om det vore så 🙂 Jag tänker att deras sätt att jobba påverkar lönsamheten negativt. Jag är inte alls bekväm med alla som hänger här, men det blir bra när det är klart! Ja det växer fort när det väl tar fart. Detta är sötmajs.

 5. Profilbild för Anita

  Wow … vilka fina majsplantor! Och jag förstår dig. Det tar ju sin tid förstås att bygga pool men när det väl är över så har ni nog snart glömt att det var jobbigt, det brukar ju vara så. Men när ni är mitt i det … ja då kan det vara nog så jobbigt! Idag är det i varje fall söndag så då anar jag att ni får vara själva. Hoppas ni får en fin dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Det är som en liten skog med majsplantorna. Ja vi kommer definitivt att glömma det jobbiga och bara minnas det bra och så njuta av poolen! Helt själva idag, så skönt!

 6. Profilbild för Znogge

  Visst påverkas man av att ha hantverkare omkring sig hela tiden. Jag är också väldigt strukturerad och har lite svårt för när andra människor inte är det.

  Önskar en fin söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är en rätt irriterande egenskap vi besitter tänker jag 🙂 Irriterande för oss själva alltså! Detsamma!

 7. Profilbild för LillaSyster

  Förstår precis vad du menar…..det är så jobbigt att ha hantverkare, speciellt när man är van att göra arbetet själv. Jag är också en sådan som fixar fika mm – och det uppskattas ju -alla är inte som oss. Snart får di tillbaka ditt liv. Ha en bra söndag!
  P.s att snickra är ju kul….testa får du se=)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja snart är vårt liv tillbaka 🙂 Tack detsamma, får se om jag ger mig på något snickrande någon dag. Roger tycker det är kul så lämnar det nog åt honom, jag har liksom fullt upp med annat!

 8. Profilbild för Mamma C

  Ha hantverkare i huset är inte så kul en längre tid. För precis som du skriver så vet man inte om de dyker upp eller hur längde de tänker jobba till o.s.v.
  Ha en fin söndag
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej det är det inte, men det går ju bra så klart. Det ska bli skönt dock när det är klart! Detsamma!

 9. Profilbild för Ajli

  Jag ryser lite av tanken på ”folk”, men jag ryser av välbehag när jag föreställer mig att ha en pool. Som är ens egna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, det blir så skönt när poolen är klar!

 10. Profilbild för Micke

  Lite jobbigt är det ju att ha det så med en massa folk runt sig, för mig räcker det med att ha en planerad utflykt tidigt på en morgon och så är den nattsömnen förstörd, men det är ju jag.
  Hantverkare är ju som de är, även om de är trevliga så stör de ju den normala rutinen i ett hushåll.
  Förstår att det blir skönt när de är klara.

  SV: Du har så rätt, man borde nog ta städningen en vardagskväll istället, de dagarna är ju ändå redan förstörda.

  Ha det bäst nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det påfrestande, men snart så har det lugnat ner sig med folk i trädgården. Då är det bara vi som plaskar 🙂

 11. Profilbild för Barbro

  Stor igenkänning här Anna.

  När vi såg hur länge hantverkare sprang in och ut i olika grannars hus, så blev vi faktiskt avskräckta.
  Vet inte hur många månader projektet i ett av grannarnas hus pågick.
  Helt klart organiseras jobben annorlunda nuförtiden, och flera projekt verkar pågå samtidigt. Lite jobb här, lite där…
  Insåg att jag aldrig skulle orka med allt ”spring” i vårt hem – jag har stort behov av lugn & ro.
  Det ”lättaste” sättet att göra någonting åt situationen blev att flytta. 😉

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan förstå ni blev avskräckta. Att köpa lägenheten var ju ett smart drag!

 12. Profilbild för Anita Bergglund

  Det där känns igen från när vi flyttade in i vårt första hus på Malta, innan renoveringen var färdig. Det är länge sen nu, i början av år 2000 men jag minns hur jobbigt det var med alla okända människor som kom och gick lite som de ville, hur rörigt det var och allt byggdamm! Nej, inte en gång till och jag var väldigt noga med att ALLT byggjobb skulle vara färdigt när vi flyttade in i vårt hus här på Cypern. Det var det också, iallafall nästan. 😁

  Är lyckligt lottad som har en make som kan och vill göra det mesta själv men det finns gränser. Förstår mycket väl din längtan efter att det ska bli färdigt så ni får vara för er själva. Då kan ni också äntligen få njuta av poolen 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi renoverar ju också själva så detta var en ny erfarenhet. Men vi är glada att vi har kompetenta byggare, vi hade inte klarat av att göra detta själva. Snart njuter vi!

 13. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Jag förstår dig verkligen, men nu hoppas vi ni inte ska behöva ha dem hos er så länge till utan bara kunna njuta i poolen. Jag tror det blivit lite så med hantverkare här hemma också, ingen struktur och inte rätt saker med o s v var upplevelser våra vänner som vi besökte i helgen hade efter deras renovering. Nog är det skönt att få vara själva och kunna tillbringa sina dagar precis som man vill.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Konstigt att det inte är mer struktur och planering, det hade ju ökat vinstmarginalen! Snart är vi själva igen och just idag njuter vi av att inte ha någon annan här.

 14. Profilbild för Anni

  Klart att jobbet drar ut på tiden när de får så mycket gott av dig!
  Egentid är viktig, utan den klarar jag mig inte – och då menar jag även utan maken, faktiskt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahaha, jag tänker att när de får energi så borde de kunna jobba fortare och bli klara snabbare. Men min taktik kanske gav motsatt effekt 🙂 Egentid har jag inget behov av alls.

 15. Profilbild för Kraka

  Att ha hantverkare är enormt energikrävande. De där byggarna som bytte min panel höll på ett drygt år och jag var alldeles slut av allt strul. Det är ju fortfarande inte klart. Men en del ska jag göra själv, en del får jag leja bort till andra, som förhoppningsvis har lite mer arbetsmoral.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Usch vad jobbigt med byggstrul. Hoppas du får ordning på panelen snart!

 16. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jag kan verkligen relatera till dina känslor och hur du påverkas. Inte bara att ha folk där under så många dagar utan att dessutom inte veta när de kommer, hur många de blir och när de vill fika eller ha något annat. Precis så har jag känt när vi har haft hjälp vid olika renoveringsdelar som vi själva inte har kunnat fixa. Man ler och försöker både hålla sig undan och vara tillgänglig på samma gång. Men nu hoppas jag att det nästan är klart och att ni får vara bara ni två tillsammans 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi verkar vara många som känner så här, att vi vill vara till lags och serva. De är inte vana vid det här har jag förstått, men jag är ju den jag är. Exakt så där att hålla sig undan och ändå vara tillgänglig! Snart så..

 17. Profilbild för Ingrid

  Skäm inte bort jobbarna för mycket bara, för då drar de väl ut på arbetet helt i onödan!
  Vad är det för växt i headern? Den ser helt fantastisk ut.
  Ha en fin söndagskväll!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Haha, jag tänker energin jag ger dem borde snabba på arbetet, men det kanske var fel taktik 🙂 Det är en Orbega variegata, en succulent som blommar så vackert.

 18. Profilbild för Susjos

  Kan tänka mej att det är jobbigt att ha hantverkare hemma, minns hur det var när vi renoverade badrummet i radhuset, det tog sin tid också minns jag, tur vi hade två badrum!
  Skönt när det blir färdigt!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men snart så är de klara!

 19. Profilbild för Paula Merio

  Så väl jag förstår dig, sitter och hummar och nickar! Nu är jag inte välorganiserad själv, men jag vill inte att mina cirklar rubbas alltför mycket och jag har en privat sfär som jag vill ha för mig själv. Självklart inkräktar alla hantverkare på den integriteten! Att inte ha ett datum när allt är klart låter jättejobbigt, är det så det fungerar i landet? Att dessutom vara god värdinna, står för fika varje dag, nixpix tror jag skulle bli galen! All sympati från mig till dig, hoppas ni snart får hoppa i poolen utan hantverksgubbar hängande runt på ägorna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi har blivit lovade att ha en pool i september, de har knött in oss mellan andra projekt och gör vad de kan för att vi ska få poolen i sommar. Så ett datum har jag inte bett om. Jag är så tacksam att de jobbar på, i princip varje dag. Men vi har ju stött på lite problem på vägen som jag berättat om och det förlänger så klart tiden till premiärdoppet. Men snart så!

 20. Profilbild för Madde

  Är också obekväm med att ha massa hantverkare hemma, speciellt om man aldrig vet. Tror vi är väldigt inrutade och strukturerade överlag här i Sverige, och visst krockar det då man är utomlands.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tror inte det är nationaliteten som avgör, utan personens egenskaper & kompetenser. Som utbildad projektledare ser jag saker med andra ögon kanske 🙂

 21. Profilbild för Jag

  Många igenkännande kommentarer har du fått. Stort projekt med en pool. När vi har haft hantverkare i huset så har vi kunnat åka iväg till torpet men helt har det ju inte funkat när det inte ha blivit som utlovat, att gå och syna jobbet och sätta post-it-lappar överallt där det brister är inte kul, man förväntar sig proffs och yrkesstolthet när man anlitar folk. Därför har vi inte kommit till skott med att få ”badsalen” renoverad, jag bara skjuter på det.
  Lycka till med allt!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är verkligen ett stort projekt med poolen. Vi skulle kunna åka på utflykter, men nej, vi vill vara här och se vad som händer och ha dialogen med dem. Badsalen låter verkligen härligt, nu blir jag nyfiken!

   1. Profilbild för Jag

    Då berättar jag lite: Ett rätt stort rum i källaren med bastu i ett hörn, stort hörnbadkar i ett annat (utan bubblor, man får bubbla själv), dusch i en nisch, sittplatser i sköna korgstolar och ett bord i tredje hörnet. I det sista hörnet finns varmvattenmanicken. Nu vill jag byta badkaret mot ett litet som slukar mindre vatten. Barn och barnbarn har tumlat runt i karet så det var en gång en bra investering, men allt har sin tid, Nu är det jag som ska ligga där och njuta. Bastar gör jag två gånger i veckan, ligger på laven och lyssnar på ljudbok.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Ett sånt rum har jag alltid vela ha, men har prioriterats bort för annat. Nu behövs det inte längre då jag har värmen ute 🙂 Tack för att du berättade!

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.