Dags att jämföra salongen! Alltså sittplatserna i vardagsrummet, filmrummet och matplatsen – allt i ett.

Vi använder salongen främst till matplats, arbetsplats och filmrum. Det är ju de enda sittplatserna vi har i vårt hem så de används flitigt. Men kompletteras med trädgårdsstolarna som vi har på utsidan när vi står still i några dagar.

Förarstolarna

Förarstolarna vänder vi så fort vi stannar. De är väldigt sköna och de vi helst sitter i. De går inte att låsa fast när de är vända, utan kan svängas bort och fram. Det är något som jag (Anna) gillar men Roger uppskattar inte det.

I FrankieBoy var inte stolarna lika sköna, vi fick träsmak om vi fastnade vid en Netflix-serie till exempel.

Soffan

Vi har bara två platser i soffan i Vega medan vi i FrankieBoy hade plats för totalt sex personer. Minst. Vi tyckte det var väldigt onödigt att köra omkring med så mycket socialt space då vi helst umgås utomhus, även innan Corona.

Soffan i Vega är skön, det skulle inte vara några problem att åka ganska långt sittandes där. Ryggstödet lutar en del bakåt, vilket ger en ökad komfort. Först tyckte vi det var onödigt även med soffan i Vega, men vi varierar sittplats och det är en utmärkt fotpall när vi sitter i förarstolarna. Soffan i FrankieBoy var skönare att sitta och hänga i, än Vegas.

Bordet

Bordet i Vega är smalt, lätt att plocka bort och snyggt. Men det är för smalt, vi kan inte sitta mitt emot varandra och äta på våra vackra tallrikar med Porto-motiv, de får inte plats. Så vi sitter lite förskjutet istället. Funkar, men är inte optimalt. Hela bordet går att plocka bort om en skulle vilja, vi ser dock ingen anledning till det, bordet fyller en viktig funktion för oss.

Salongen i Vega är mycket mysigare än i Frankie, belysningen passar oss bättre och det är lättare att sätta vår egen prägel i Vega. Men i FrankieBoy var det mer space. Så klart. Däremot tycker vi inte det är vettigt att ha för mycket yta som aldrig används, och att en soffgrupp är gjord för 6-8 personer när vi bara är två i bilen mest hela tiden är inte för oss.

De sköna stolarna och den mer anpassade storleken för två personer gör att Vega vinner Salongen!

Bilden är från Porto Covo när solnedgången gav salongen ett härligt ljus!

/Anna & Roger

Andra inläggen med jämförelser

Del 1 – köregenskaperna
Del 2 – sovrummet
Del 3 – köket
Del 4 – driften
Del 5 – badrummet
Del 6 – förvaringen