Schweinfurt var inte en stad som stod på vår önskelista, men vi hamnade där ändå. Dessa bilder publicerades då på Instagram, i september 2019. Men hamnade inte på bloggen förrän nu.

En hel del bilder från orter i Tyskland som vi besökte i höstas publicerades bara på Instagram. Vi vill ha bilderna här på bloggen istället då Annas Instagram inte längre är aktivt, så det kommer lite inlägg med bilder på ”gamla” platser blandat med aktuella inlägg.

I Schweinfurt hittade vi en väldigt trivsam ställplats i utkanten, men det finns även en närmare stan. Vi cyklade massor och köpte bland annat vår grill i den stan. Vi fascinerades av alla sexkantiga torn som dök upp på väldigt många byggnader.

Caption från Instagram

An industrial city where for exempel the swedish company SKF have their manufacturing. But the town also offers an old part with beautiful houses, history with forced labour during ww2, nice parks and great bike rides.

Du kan läsa om Schweinfurt på engelska wikipedia (den svenska är tunn på information)

 

Vi tycker så här i efterhand att det är roligt att ha fina minnen från något annat än alla pittoreska byar vi såg i Tyskland. Schweinfurt var inte särskilt turistisk, men vi är ändå glada att ha varit där.

/Anna & Roger