Schweinfurt är en industristad med charm

Schweinfurt är en industristad med charm

Schweinfurt var inte en stad som stod på vår önskelista, men vi hamnade där ändå. Dessa bilder publicerades då på Instagram, i september 2019. Men hamnade inte på bloggen förrän nu.

En hel del bilder från orter i Tyskland som vi besökte i höstas publicerades bara på Instagram. Vi vill ha bilderna här på bloggen istället då Annas Instagram inte längre är aktivt, så det kommer lite inlägg med bilder på ”gamla” platser blandat med aktuella inlägg.

I Schweinfurt hittade vi en väldigt trivsam ställplats i utkanten, men det finns även en närmare stan. Vi cyklade massor och köpte bland annat vår grill i den stan. Vi fascinerades av alla sexkantiga torn som dök upp på väldigt många byggnader.

Caption från Instagram

An industrial city where for exempel the swedish company SKF have their manufacturing. But the town also offers an old part with beautiful houses, history with forced labour during ww2, nice parks and great bike rides.

Du kan läsa om Schweinfurt på engelska wikipedia (den svenska är tunn på information)

 

Vi tycker så här i efterhand att det är roligt att ha fina minnen från något annat än alla pittoreska byar vi såg i Tyskland. Schweinfurt var inte särskilt turistisk, men vi är ändå glada att ha varit där.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

4 svar till “Schweinfurt är en industristad med charm”

    • Variation är alltid kul tycker vi, och ja det blir ju lite återblickar när jag nu flyttar innehåll från Instagram och hit. Känns bra!

  1. Där var vi ett år då vi gjorde en höstresa i Tyskland. Hittade många fina ställplatser där. Men vi har även semestrat på sommaren och då i gamla östdelen. Bland annat körde vi en bit på romarvägen och det kan jag rekommendera.
    Glad Påsk !!!

    • Vi var i östra tyskland i höstas och känner oss väldigt färdiga med den delen av Tyskland just nu 😀

Translate »