Att se på en film i min iPad är inget jag väljer när jag är hemma eftersom vi har andra mycket bättre sätt att uppleva film på. Ska jag däremot åka långt med buss, flyg eller tåg kan det vara ett perfekt sätt att fördriva lite tid.

Jag har ägt min padda i snart ett år, men först nyligen testade jag möjligheten att se film. Det passade utmärkt att prova när jag skulle åka buss hem från Tjärö. Jag förberedde mig genom att ladda hem två olika filmappar: MoviePlayer och GoodPlayer. Båda kostar 22,- i iTunes så priset behöver inte avgöra vilken man väljer. Jag började med MoviePlayer men tyckte filmen laggade (stannade och hackade) och blev därför glad när jag på Twitter fick förslag från Eva Wieselgren, som skriver om Teknik i GP, att testa GoodPlayer.

GoodPlayer funkar klockrent och är jätteenkel att använda! Att se på film i min iPad blev en väldigt trivsam upplevelse!

Ladda ner till din ipad
För att kunna se film på en buss eller liknande så måste filmen laddas ner till din ipad. Det gör du i iTunes. Du behöver inte ha en uppkoppling för att se filmen, för den ligger i din iPad när det är dags att se den.

1. Koppla din iPad till datorn och synkronisera samt gör eventuella uppdateringar

2. Ladda hem GoodPlayer enligt konstens alla regler, som jag utgår från att du vet om du äger en iPad, synkronisera igen.

3. Markera din iPad under ”Enheter” i vänstra fältet

4. I menyraden överst klickar du på ”Program”

5. Längst ner under rubriken ”Program” kan du nu se GoodPlayer.

6. Markera appen i vänstra fältet och i det högra fältet kan du nu ladda upp din filmfil.

7. Synkronisera när den är färdigladdad och din film finns nu i GoodPlayer på din ipad.

Jag provade att även ladda ner en .srt fil med undertext och det fungerade utmärkt!

För bussresan valde jag att ladda in ”Bridesmaids” och så som jag och Anne-Li Lokko skrattade kan jag inte annat säga än att det var en lyckad manöver att se filmen på ipad på bussen!

Tycker du att det var bra information så dela gärna med dig till andra med nedan knappar 🙂

20120926 – jag besvarar inte längre kommentarer i det här inlägget eftersom jag själv inte ser film på min ipad l ängreoch därför har svårt att minnas exakt hur det ser ut i olika problemställningar. Kommentera gärna och om någon annan vill svara är det ju jättebra! Lycka till!