Se på film i iPad

Se på film i iPad

Att se på en film i min iPad är inget jag väljer när jag är hemma eftersom vi har andra mycket bättre sätt att uppleva film på. Ska jag däremot åka långt med buss, flyg eller tåg kan det vara ett perfekt sätt att fördriva lite tid.

Jag har ägt min padda i snart ett år, men först nyligen testade jag möjligheten att se film. Det passade utmärkt att prova när jag skulle åka buss hem från Tjärö. Jag förberedde mig genom att ladda hem två olika filmappar: MoviePlayer och GoodPlayer. Båda kostar 22,- i iTunes så priset behöver inte avgöra vilken man väljer. Jag började med MoviePlayer men tyckte filmen laggade (stannade och hackade) och blev därför glad när jag på Twitter fick förslag från Eva Wieselgren, som skriver om Teknik i GP, att testa GoodPlayer.

GoodPlayer funkar klockrent och är jätteenkel att använda! Att se på film i min iPad blev en väldigt trivsam upplevelse!

Ladda ner till din ipad
För att kunna se film på en buss eller liknande så måste filmen laddas ner till din ipad. Det gör du i iTunes. Du behöver inte ha en uppkoppling för att se filmen, för den ligger i din iPad när det är dags att se den.

1. Koppla din iPad till datorn och synkronisera samt gör eventuella uppdateringar

2. Ladda hem GoodPlayer enligt konstens alla regler, som jag utgår från att du vet om du äger en iPad, synkronisera igen.

3. Markera din iPad under ”Enheter” i vänstra fältet

4. I menyraden överst klickar du på ”Program”

5. Längst ner under rubriken ”Program” kan du nu se GoodPlayer.

6. Markera appen i vänstra fältet och i det högra fältet kan du nu ladda upp din filmfil.

7. Synkronisera när den är färdigladdad och din film finns nu i GoodPlayer på din ipad.

Jag provade att även ladda ner en .srt fil med undertext och det fungerade utmärkt!

För bussresan valde jag att ladda in ”Bridesmaids” och så som jag och Anne-Li Lokko skrattade kan jag inte annat säga än att det var en lyckad manöver att se filmen på ipad på bussen!

Tycker du att det var bra information så dela gärna med dig till andra med nedan knappar 🙂

20120926 – jag besvarar inte längre kommentarer i det här inlägget eftersom jag själv inte ser film på min ipad l ängreoch därför har svårt att minnas exakt hur det ser ut i olika problemställningar. Kommentera gärna och om någon annan vill svara är det ju jättebra! Lycka till!

Publicerat:

i:

55 svar till “Se på film i iPad”

 1. Bra miniguide. Goodplayer är den bästa spelaren på appstore enligt mig också. Ett tips för dig som jailbreakat är att använda xbmc som är bättre på många fronter med bland annat inbyggd hämtning av undertexter, möjlighet att spela upp direkt från .rar om du nu har något i det formatet och streaming direkt från dator utan transcoding. Xbmc är gratis.

 2. Kan intyga om att tekniken fungerade perfekt, filmen var en riktig tjejfilm, vi skrattade så tårarna sprutade på bussen hem från #sswc.

 3. Hej jag har kommit så långt som att min iPad ligger på min dator i iTunes och när jag klickar på program kommer good player upp fast i den högra sidan där det överst står program för iphones,iPad touch och iPad. Sen fattar jag inte vad jag ska. Hjääälp!!!

  • Hej Madeleine har du löst det ännu?
   Om jag förstår dig rätt så undrar jag om du är längst ner på sidan..
   Scrolla ner, längst ner finns det en ruta till. Du får gärna kontakta mig på Skype annars (Vimleanna) så ska jag se om jag kan hjälpa dig därifrån.

 4. Tusen tack för tipset! Du har räddat min långa flygresa från timmar av tristess och frustration. För att inte tala om att slippa hyra filmer från iTunes 🙂

 5. Hej Toppen instruktion om hur man laddar ner film på ipadden MEN jag är inte så kunnig i det där med flimfiler så jag har kommit till punkt 6 och har markerat appen men sen ? var hittar jag film och svensk text hur flyttar jag filmen till appen vore toppen om jag kunde få hjälp med det. Som sagt jag har aldrig syslat med nerladdning m.m
  MVH Bernt

  • Hej Bernt! Du måste ha filmen som fil i din dator för att kunna ladda upp den till din ipad. Hur du gör för att ladda ner film ingår inte i den här instruktionen, utan hur du för över den nerladdade filen från datorn till din ipad. Det finns säkert några andra guider på nätet som förklarar det du behöver veta.

 6. Tusen tack för tipset, fungerar klockrent. Smidigt sett. Nu blir sonen glad när vi åker bil.

  Tack!

 7. Hej!

  Har gjort som i guiden men när jag ska se filmen i IPad och klickar på appen för Movieplayer så öppnas filmen upp för att bara några sekunder senare stängas av helt. Vad kan det bero på?

  • Jörgen, jag är ledsen men det har aldrig hänt mig så det kan jag inte svara på. Någon annan som vet? Har du provat med en annan film? Kanske är filen det är fel på?

 8. vad får ni för filfomat när ni köper en film på Itunes
  Jag får .m4v och det går fint att spela i datorn (dock utan text) men när jag för över filmen till plattan så blir det bara svart, trots att det indikerar att filmen spelas

 9. Hej.
  Det fungerar inte för mig.
  Har laddat ner appen goodplayer. har syncat Ipohone 4s med itunes. Jag hittar goodplayer precis som du beskriver, men sen finns det inget ställe att ladda ner. När jag markerar goodplayer så kommer det upp tre mappar på höger sidan. men sen kommer man inte längre.
  Vad gör jag för fel? och vad ska jag göra??
  /

  • Det är inte en app att ladda ner en film med. Du ska ladda upp filmen i appen, det gör du via itunes när du är inne i goodplayer. Längst ner på sidan kan du ladda upp filmerna.

   • Hej igen.
    Nu fungerar det. Jag var på rätt ställe förut, men hade inte dragit ner ända ner, så jag såg inte knappen ”lägg till”. Nu har jag hittat rätt och det fungerar på min Iphone. Snart ska jag köpa en Ipad och då blir det skit bra.
    Tack för hjälpen.

 10. Hej! Har lyckats ladda upp film och allt till iPaden. Men hur gör jag för att ta bort filmer som jag redan sett för att göra plats för nya? Säkert jätte logiskt med jag hittar det inte.

  • Jag hittade det:) Var ju bara att swipea vänster på filnamnet så kom raderaknappen upp:)

   Tack iaf för en grym bra guide.

 11. Och det är nu när man laddat ner appen och stirrar dumt på iPaden som man upptäcker att man måste vara hemma för att ladda ner film. Och ha en Mac. Suck….

 12. Tusen,tusen,tusen,tusen tack!.Du räddade en tråkig resa till Öland.Allt fungerar klockrent.Så en än gång Tack så mycket.

 13. Hej,tänkte köpa en Ipad. Har laddat ner lite filmer på min PC. Går dessa filmer att läggas över till Ipaden om jag laddar ner Goodplayer?

 14. det krånglar för mig, jag köpte idag den så kallade ”nya iPad” jag har köpt goodplayer eller vad det hette i AppStore men den visas inte som ett program vare sig i ipaden eller på iTunes , hjälp mig :s

 15. Men hur tar jag sen bort filmen.. Har vart in i iTunes o kollat men den går inte att ta bort.. Help

  • Markera filmen och tryck på ”delete” på tangentbordet så försvinner filmen.

 16. Jag kan inte hitta mina filer när jag kopplar in paddan till datorn så mina filer går ej att tabort nån som har något tips?

 17. Hej, går det att få texten längre ner på bilden? Nu är den nästan mitt i bildrutan. Annars funkade allt bra, tack! Katarina

 18. Hej!
  Har lite problem att få det att fungera.. när jag kommer till punkt 6. då jag ska markera appen i vänstra fältet och sen så kommer det inget fält till höger där jag kan ladda upp min film. Någon som vet hur jag ska göra. Annars är det en riktigt bra app

 19. Hej;
  Jag har bild men inget ljud. Hjälp! Har testat två filmer och lekt nmed ljudknappar o ljudinställningar. Hjälp.

   • Hej Rrik;
    Goodplayer (GP) verkar vara det program som fungerar bäst so far. Jag testade två filmer med GP som inte fungerade men såg fyra andra filmer med GP som fungerade (ljud o bild). Filmformatet kan vara avgörande. Ha det o lycka till/David

 20. Tack för bra tips! Har själv testat flexplayer men tyckte inte det var något vidare alls, filmerna försvann ideligen. Ska genast testa Goodplayer.

 21. Hej,

  Vimleanna, har inte du råkat ut för ljudproblemet???
  Jag installerade precis Goodplayerappen, och ljudet funkar inte.
  Har du såna problem? har du uppdaterat till senaste?

  • Nej det har jag inte. Använder inte min ipad till film längre. Har inte det behovet längre.

 22. Hej tankade ner goodplayer, tog hem det nya itunes, hur funkar det nu, kan inte lägga till filmer, hur gör man???

 23. Tackar för den fina guiden. Hur tar jag bort filmer?
  Biblioteket är tomt i Itunes – program – goodplayer.

 24. Jag har en macdator och instruktionerna funkar inte alls till den.. Någon som vet hur man gör med en macdator och Goodplayer? Har fått in filmer en gång tidigare men nu går det inte att dra in dem på Ipaden.

 25. Hej!

  Jag vill bara säga TACK för denna underbara instruktionsguide! Utan den hade jag nog kastat min padda i golvet av ren frustration! Tusen, tusen & tusen tack du underbara människa!

 26. Hej!
  Kommer till punkt sex. När jag markerar G så händer inget. Det blir en blå ring runt appikonen men inget mer. Vad ska jag göra?

 27. Du e bannemej värd en kyss!!!
  3-dagars helvete ser nu ut att vara över tack vare dej!!!!!!!!

 28. Ser ju att instruktionen har några år på nacken så det kanske är av förklarliga skäl att den ite funkade för mig.

  Hursomhelst löset det ändå och började ladda över några filmer men det visade sig att 9 av 10 inte fungerade i Goodplayer.

  Så en varning till er som har filmer av filtyp .mkv, köp ej goodplayer då den inte stödjer ljudformatet som oftast ingår i filmer med denna filtyp.

  Efter en snabb egen sökning hittade jag PlayerXtreme som fungerade mycket bra för mig, dessutom gratis i basutförande som räcker gott.

  Även om detta inte hjälpte mig så mycket tack ändå för det fick mig att komam igång åtminstone :-).

  ///N

 29. Hej
  De filmer du laddar ner är dom från iTunes och kostar eller kan du rekommendera någon gratis sajt att ladda ner ifrån?

Translate »