Sweden Social Web Camp – #sswc 2011

Att försöka sammanfatta SSWC (SocialSwedenWebbCamp) på ett enkelt sätt blir inte enkelt, men jag ska verkligen försöka!

Knytkonferens/Unconference
Som jag beskrivit tidigare i det här inlägget  var det en knytkonferens och det är en form av konferens som jag gillar skarpt! Men det är svårt att välja rätt sessions! Jag valde rätt flera gånger, men även fel. När jag tyckte att jag hamnat tokigt gick jag därifrån och in på en annan session. Oförskämt? Nä det är inte det på en knytkonferens, för alla vet att det kan vara tufft att välja rätt och om man känner att det inte var vad man trodde så gör man rätt i att gå. Den som håller sessionen tar det inte personligt. Det är bättre med en session med 4-5 deltagare som ger alla en behållning än en föreläsning med 300 deltagare som inte fick ut ett skvatt. Kvalitet före kvantitet gäller!

Utanför de schemalagda sessionerna, efter klockan 16 fanns det andra aktiviteter och sessioner att vara med på. Bland annat var det en löparsession, meditation och en session där man skulle försöka lösa de stora frågorna i vår värld. Den sistnämnda sessionen följdes upp med ytterligare en session dagen efter där resultat av arbetet presenterades. Mycket intressant, men min skalle var lite för fullspäckad för att kunna bidra. Mycket bra initiativ av Sergej Kotliar och kreativt arbete av alla deltagare! Tror att jag får anledning att återkomma till deras resultat senare.

Jag hade tänkt att hålla en session, men det blev inte så. Anledningen var främst att det fanns så mycket intressant att delta i att min session blev väldigt överflödig.

Vilken session var bäst?
En session om e-handel var både givande och rolig! Vi befann oss under eken då ägarna och drivkrafterna bakom tonerlagret.se, headler.se och plantboden.se berättade om sina företag. Jag har handlat från de två första och tänker självklart handla av den sistnämnde till nästa års odling! Sessionen var rolig eftersom de hade olika uppfattningar och därmed hade en lite fräckare attityd mot varandra, hjärtlig ändå så klart! Vi fick veta att det är lätt att sätta upp en butik, det är att få sålt något som är det svåra. Det var en session med mycket härlig stämning, bra innehåll och med utrymme för frågor och dialog!

Men det fanns många bra sessioner och jag blev lite klokare på varje en av dem jag besökte.

I mitt förra inlägg skrev jag ner några förväntningar jag hade på SSWC och här kommer lite reflektioner på dem.

Blev jag tagen med storm av stämningen?
Ja, absolut! Galet och häftigt med alla dessa nyfikna och trevliga människor! Snacket om fästingar, får och bad tog mer plats än webben. Diskussionerna kring G+ uteblev nästan helt (jag har ännu inte skrivit ett inlägg om Google Plus eftersom jag inte satt mig in i det riktigt). Twittrandet minskade och alla tog vara på tillfället att hitta nya vänner och/eller affärsbekanta. Fast jag måste säga att jag hade trott att det skulle vara mer jakt på kunder än vad det var. Kändes som det var mer fokus på ny kunskap och på att höra av andras erfarenheter. Jag satt på bryggan i eftermiddagssolen och fascinerades över de modiga som hoppade från ”Djävulsklippan” och att sedan ägna en lång stund åt att sjunga allsång med omgjorda texter såsom ”Tjärö i mitt <3” och ”Mailet från Tjärö” var verkligen underbart roligt! Gemenskapen och stämningen var på topp hela helgen!

Möten och dialoger
På SSWC pratar man hela tiden. Det finns alltid ett ansikte man känner igen som man vill byta några ord med och det finns alltid någon man inte har en susning om vem det är som man vill veta lite om. Det finns dessutom en massa man inte ens ser under hela helgen och en hel del man inte hinner med att prata med alls, även om man tänkt att man ska hinna med det. Men trots att jag missade flera intressanta människor så hade jag många intressanta möten och nya dialoger om saker jag aldrig kunde förutsäga. Fick lite sug tillbaka att fota efter att ha pratat en hel del under helgen med Maja Larson angående både Fotosöndag och annat väsentligt i livet. Jag fick veta av Anna Loverus att det kommer en ny tidning, Gadgette, som jag ser fram emot att läsa. Jag träffade även Therez Björnsson som bland annat berättade om hur det är att ha en aupair i sin familj. Jag pratade med Kattis Jardenberg och Thord Daniel Hedengren om WordPress som webbshop, vilket jag varit lite tveksam till och fick mer kött på benen kring det. Detta är bara en liten bråkdel av de möten jag hade under helgen.

Fast ibland är det skönt att få smälta intrycken, så jag gick faktiskt undan ett par gånger för att få vara för mig själv en stund.

Grät jag när jag skulle skiljas från mina nya vänner?
Nej, det gjorde jag inte. För dialogen fortsätter på nätet och kommande event och tweetups. Dessutom längtade jag faktiskt hem till paradiset: till min man, dotter och mina ljuvliga minigrisar. Men jag har träffat många nya och intressanta människor och jag har hittat fler att följa på Twitter! Några har jag utvecklat en lite närmare relation med än vad jag hade innan SSWC och de kommer efterhand att ramla in på Facebook.

Vill jag återkomma?
Jag hade jätteroligt, jag tycker det var givande, jag träffade spännande människor och det var en fantastisk miljö! Så ja, jag vill återkomma! Fast då tänker jag packa ner lite mellanmål i ryggsäcken för att ha mellan lunch och middag. Allt har så klart inte varit på topp hela tiden, men jag måste nog låta alla känslor landa innan jag kan ge konstruktiv kritik, vilken jag i så fall ger till arrangörerna.

Är du nyfiken på SSWC rekommenderar jag dig att kika in på SSWC´s hemsida och på Jan Viderens blogginlägg där han efterhand som det produceras sammanställer en massa länkar från helgens alla filmsnuttar och blogginlägg!

 

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.