Gillar du att spela spel? Gillar du Alfabet? Kanske även Betapet?

Nu finns Wordfeud för din smartfon! Ett perfekt ordspel som fungerar precis som alfabet, fast där du kan tänka hur länge som helst, eftersom det inte är någon tidtagning och där din motspelare inte förväntar sig att du spelar samtidigt.

Du lär inte få läsa mycket om dataspel hos Webbtanten, för spel har jag sällan lust att lägga min lediga tid på. Men Wordfeud måste jag ju berätta om, dels för att det faktiskt är riktigt kul och dels för att alla pratar om det!

Fördel nummer ett: du behöver inte vakta spelet och invänta din tur. Du har 72 timmar på dig att lägga ditt ord. Det var något som var väldigt frustrerande i början. Men sen insåg jag tjusningen med att inte känna stressen av att jag måste lägga ett ord så fort det är min tur.

Fördel nummer två: När jag väl är inne i Wordfeud och spelar vill jag gärna att motspelaren ska göra sitt drag så jag får fortsätta. Men så fick jag lära mig att man kan ha många spel igång samtidigt och då kan man bara starta ett nytt spel istället, med någon annan!

Fördel nummer tre: funkar utmärkt på både iphone och padda, dessutom har jag förstått att även Android har en app för Wordfeud.

Så bra är det och de här nackdelarna kan man ju faktiskt leva med.

Nackdel nummer ett:alla svenska ord är inte med i spelets ordlista

Nackdel nummer två: du kan använda böjda verb och substantiv i plural t.ex. Kan ju vara en fördel också, men jag gillar utmaningen att behöva hitta ett nytt ord istället för att böja det ord min motspelare lagt. Fast man rycks snabbt med i spelets regler 🙂

Nackdel nummer tre: det är beroendeframkallande!

Ladda ner spelet till din telefon coh skicka mig gärna en invite så kör vi! Jag heter ”Vimleanna” på Wordfeud