Selfie om TV

Veckans selfie frågor handlar om TV. Och eftersom det är något jag sällan tittar på så tänkte jag att jag skippar att hänga på. Men sen ångrade jag mig.

Alltså när någon säger TV så tänker jag att en tittar på tablå-TV på en TV-apparat. Därför kändes det inte som frågorna var för mig. Men så tänkte jag om, för jag tittar ju på TV-program även om jag inte gör det när det sänds och inte heller på en TV-apparat utan jag streamar via dator upp på en filmduk på tider som det passar mig.

Så här kommer mitt bidrag för den här veckans selfie om TV som Klimakterihäxan driver.

1. Det programmet vill jag aldrig missa!  

Jag har nyligen börjat titta på ”På Spåret” och det programmet tycker jag är väldigt trevligt och det blev även en fredagsrutin att titta på det den här säsongen som precis avslutats. Ibland hann vi faktiskt starta streamingen samtidigt som det sändes, vilket är ovanligt då vi oftast tittar i efterhand.

Mästerkocken” vill jag heller inte missa. Men bara den ursprungliga versionen för VIP eller andra varianter intresserar mig inte.

Sen är det ju så klart all sport jag vill se, längdskidor, skidskytte och handboll.

2. Det programmet borde verkligen läggas ner!  

Biggest Looser.

3. Det programmet glömmer jag aldrig!  

”Fem myror är fler än fyra elefanter” är nog det programmet som sitter hårdast etsat. Men också ”Från A till Ö” med Hedvig på cykeln och ugglan Helge på taket. Älskade de programmen.

4. Den serien rekommenderar jag!  

Bron tyckte jag mycket om. Den senaste serien jag sett som jag varmt rekommenderar är ”Fool me once” på Netflix.

5. Den serien varnar jag för! 

Vi är alla olika och tilltalas av olika underhållning. Själv har jag numera lätt för att sluta se en serie som inte fängslar mig efter ett program eller som jag tappar intresset för innan den är slut. Så jag tittar helt enkelt inte om jag inte tycker serien är bra.

6. Det ”tv-ansiktet” borde få lite ledigt!

TV är generellt bra på att slita ut populära ansikten har jag förstått. Men jag tittar väldigt lite på TV så känner inte att det är ett problem. Dessutom så är det ju enkelt att välja ett annat program eller stänga av TV;n om en känner att en inte vill se det tv-ansiktet.

Kanske du fick lära känna mig lite mer, det är i alla fall tanken med att svara på de här frågorna.

Publicerat:

i:

40 svar till ”Selfie om TV”

 1. Profilbild för Marianne

  Mästerkocken och På spåret vill jag inte heller missa, förr såg jag alltid på Renee’s brygga, men slutade för det fanns ju knappt en minut utan att det dracks alkohol. Veckans avsnitt av MK ser jag på play när jag kommer hem.
  Håller med om bygget loser och lägger till alla reality serier, två ansikten som definitivt ska få semester resten av livet är Pernilla och Bianca Wahlgren.
  Ha en fin dag,
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Håller med om Renees brygga! Tycker hon är bra på att få fram folks innersta, men de senaste programmen jag sett har inte givit mig något alls så därför tittar jag inte heller på det längre. Eftersom jag inte ser så mycket på svensk TV så har jag inte sett familjen Wahlgren på länge. Kram

   1. Profilbild för Marianne

    Oj, det blev ju fel där med bygget, ”biggest” ska det ju vara, men det förstår du ju utan mitt påpekande! Jag skyller på mobilens stavningskontroll, absolut inte på att jag var ouppmärksam;)
    Kram

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Inte alltid det blir bra med stavningskontrollen 🙂 Kram

 2. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Fem myror… ett program som jag också älskade, gillade även A-Ö
  Och Manne som cyklade och alltid åt en banan. Nostalgi på en torsdag. Ha en bra dag. -15 och ett tunt laget med nysnö, men nu är jag på jobbet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Manne.. känner igen, men minns inte. Nostalgi kan vara kul 🙂 Usch och fy vad kallt. Skönt att du är inne på jobbet nu! Ha en bra dag, kram

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  så nöjd med svtPlay, massa kvalitetsfilmer, andra bra program också. Kan sitta i sängen med min lilla iPad (läsa Göteborgs-Posten 🙂), eller på altanen med min mobil och se morgonnyheter. Allting är så enkelt, behöver ingen speciell plats eller tid.

  Sett trailer på Bigger Looser och förstått att de får massa bra träning och kostråd, inte fel. Vi har bara sporadiskt haft sonens Netflix, saknar inte, ser kanske en film per dag, räcker.
  De tv-ansikten som andra bloggare dissat gillar jag. Fem Myror har jag sett, fast hade inte barn då och levde hela 1970-tal utan tv. Nu ska jag snart skaffa nu dator, säger sönerna. Mitt krav är att jag ska kunna fortsätta se dvd 🙂 Dinosaurier, säger yngsta sonen, men allt går inte streama. Men jag gillar både äldre böcker och klassiker.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det bästa med TV och andra streamingstjänster är ju att vi alla kan se det vi vill 🙂 Jag har varken DVD, CD eller Blueray 🙂

 4. Profilbild för Sara i Barcelona

  Gomorron!
  Vi hade ett favoritprogram gemensamt då konstaterade jag 😉 Gjorde också en ”selfie” den här veckan 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hihi, springer in till dig 🙂

 5. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vi är riktigt dåliga TV-tittare, speciellt när det gäller serier och filmer. Nu har jag ändå börjat titta på ”Shetland”, på SVT play när jag plötsligt tillbringar en hel del tid stillasittande. Jag tyckte mycket om Anne Cleeves böcker som jag läste för ett antal år sedan. Annars ser vi gärna på Mästerkocken (originalet) och På Spåret missar vi inte.
  Speciellt vintersport är ett säkert kort i TV-rutan och jag håller nog med om att Fem myror är det bästa barnprogram som gjorts och att det var minst lika underhållande för vuxna.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har också läst Anne Cleeves böcker, men jag har bara sett enstaka avsnitt Shetland. Vi gillar mycket samma 🙂

 6. Profilbild för Mamma C

  Här blir det mycket streaming och det gillar jag. Så man inte är upplåst för en viss tid man måste se programmet.
  På spåret är ett program som vi inte missar. Vi har också sett på Reneés brygga för första gången. Och vi gillade det båda två.
  Fem myror och Hedvig var bra barnprogram
  Ha en bra torsdag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Håller med om att streaming är bra. Att vara låst till tider är inte min grej. Önskar dig detsamma, kram

 7. Profilbild för Ingrid

  Jag har tröttnat på en hel del av de där programmet som kommer tillbaka säsong efter säsong, år efter år, men ”På spåret” gillar jag fortfarande och så Sveriges Mästerkock förstås.
  När jag ser någon ny serie som verkar vara spännande ger jag den alltid en chans. Ibland fastnar jag för den, ibland går det bara några minuter innan jag bestämmer mig:”Den var ingenting för mig”.
  Ha en fin torsdag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Där tycker vi lika då 🙂 Bra att kunna bestämma sig för att inte se det som ändå inte verkar kul eller intressant. Detsamma!

 8. Profilbild för Paula Merio

  Jag är lite förvånad över hur många som tittar på handboll! Gäller även min unga granntjej som aldrig missar en match på tv. Själv tycker inte jag att det är särskilt spännande, överlag tycker jag bättre om individuella grenar än lagsporter.
  Fem myror var nog ett av de första programmen jag såg med min dotter då vi flyttat till Sverige. Tror inte hon lärt sig svenska ens men gillade ändå programmet.
  Jag hoppas o tror att man tagit beslut om att lägga ner Biggest Looser. Om inte annat så för att det är helt fel sätt att banta. Kortsiktigt går det jättebra, o man triggas av andra och av utsikten att vinna pengar, men i facit ser man att tidigare deltagare nästan utan undantag gått upp i vikt igen. Då är det ju bara en onödig påfrestning för kroppen och bättre att välja ett annat sätt att gå ner i vikt? Ha en skön torsdag, vi har soligt och 16 kalla grader, det vet inte hunden för då skulle han vägra gå ut på promenad!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är en väldigt roligt sport. Händer något i varje anfall, till skillnad från ex fotboll som är alldeles för händelseöst för mig 🙂 Visst är det helt fel sätt och bra om de bestämt sig för att lägga ner det! Hoppas det ändå blir en skön promenad, även om den kanske blir kort 🙂

 9. Profilbild för Carita Liljendahl

  Ja, tv idag är ju så mycket mer än att bara se på den där fyrkantiga ”dumburken” som den även har kallats hos oss. Eller en rektangulär stor platt-tv som hänger på en vägg.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja TV har utvecklats 🙂

 10. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Fem myror och från A till Ö har jag både sett flera gånger och gillat. Först med min lillasyster och senare med mina barn 😀 De sitter också i mitt minne. En programledare på rapport är otroligt lik ugglan så jag tänker ofta på det programmet 😀
  Jag är helt inne på samma linje när det gäller program man inte gillar. Varför titta då? Jag tröttnar inte på något eftersom jag snabbt slutar titta om det blir dåligt, trist eller tjatigt. Det finns så mycket att välja bland nu så det känns väldigt onödigt att titta, och kanske beklaga sig, över dåliga program.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst finns det mycket att välja på! Så borde ju finnas program som passar var och en tänker jag med. Kul att du påminns om Ugglan på rapport. Kram

 11. Profilbild för Klimakteriehäxan

  Det Netflix-tipset måste jag kolla upp!
  Visst är det så att tablå-tv blir mindre och mindre viktigt. Biggest Loser såg jag för längesen, har inte återvänt. Bron kan jag rent av tänka mig att se i repris!
  Kul att du fortsätter med selfie!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hoppas du gillar också! Jag hänger på när frågorna passar mig, gillar tanken bakom väldigt mycket.

 12. Profilbild för Annika

  Nej men precis, jag ser ju inte heller på linjär TV längre. Eller väldigt sällan iaf. Givetvis är det strömmande lika mycket TV det, och ofta så bra sådan.
  OM du gillade Fool me once ska jag tipsa dig om Safe också, den var nästan ännu bättre (också Harlan C).
  Det är sällan jag ser på svensk TV, det är nackdelen med att vara gift med en som ingen svenska kan …
  Tyvärr är det så sällan jag sätter mig och ser TV under dagtid.
  Men jag älskar Sveriges Mästerkock. Kan inte se det för jag har ingen VPN nu. MÅSTE skaffa.
  På Spåret, det gillar jag att se också. Men det är samma där, isåfall måste jag se det under dagtid och jag vill inte det så gärna. Roligare at ha sällskap med någon också och tävla med.
  Men det ÄR bra.

  ÄLSKADE från A till Ö då jag var liten. Det liksom 5 myror. Och sen såklart Trazan och Banarne.

  Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, då ska vi så klart kolla in Safe också! Dagtid kollar jag bara ev. sport 🙂 VPN är bra! Förstår du inte kollar svensk TV när inte Peter kan svenska. Kul vi minns samma barnprogram och ja Trazan och Banarne – bästa! Kram

 13. Profilbild för Znogge

  Både ”Sveriges mästerkock” och ”På spåret” är två av mina favoritprogram som jag gärna ser.
  Tack för påminnelsen om ”Från A till Ö” som jag också såg. Jag tyckte det var väldigt bra och så duktiga skådespelare. ”Fool me once” har vi sneglat på ett tag så då får det kanske bli den. En dålig serie eller ett dåligt program ser jag inte klart. Jag läser inte heller klart en tråkig bok utan resonerar som så att det finns så många andra läsvärda som väntar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då tänker vi lika om mycket 🙂 Hoppas ni gillar Fool me once.

 14. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Det skulle kunna vara jag som skrivit din lista. Vi måste vara jämngamla. Missar inte På spåret! Hedvig, Eva, Magnus och Brasse är kult! Sen älskade jag Saltkråkan, Pippi och Emil i Lönneberga. Finns många fler!

  Kanske jag skulle göra denna lista vid ett tillfälle. Kul att få lära känna dig lite också.

  Må gott och KRAM! Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är född -67 🙂 Saltkråkan och Emil gillade jag också. Det är kul med hennes Selfie-frågor, hon ställer nya varje måndag. Detsamma kram!

 15. Profilbild för Susjos

  Ser också på ”På spåret” om jag inte jobbar, det är så kul att tillsammans med min man klura på svaren! Mästerkocken är kul också.
  Fem myror är fler än 4 elefanter, en underbar serie som jag också minns, liksom Hedvig med ugglan Helge!
  Bron har vi just sett alla säsonger av just nu, trodde vi var sist med att se den serien!
  Tack för serietipset!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bron var det längesen jag såg, men den har verkligen satt sig av många anledningar. Kan nog tänka mig att se den igen faktiskt. Hoppas ni gillar serien! Detsamma!

 16. Profilbild för Kraka

  Fem myror och A till Ö är ju program jag minns.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi är nog många som uppskattade det programmet! Tänker nästan alltid på Hedvig när jag cyklar 🙂

 17. Profilbild för Jossu

  Från A till Ö tittade jag på som liten. Någon dag kanske jag får ha lite nostalgi och återse programmet.
  På Spåret har jag konstigt nog aldrig sett trots att jag brukar gilla frågeprogram. Det är nog på tiden att ge det en chans.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var ett bra program! Vi var sena på bollen med På spåret också. Har bara sett 1,5 säsong.

 18. Profilbild för Anki
  Anki

  Kul att du ändrade dig och är med – vi är ganska överens ser jag … På spåret vill jag inte missa och visst minns jag barnprogrammen 🙂
  Tack för tipset om serien på Netflix … ska absolut kolla den.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, jag vill gärna vara med för jag tycker det är kul att svara på frågor. Hoppas du gillar den!

 19. Profilbild för Anni

  Mästerkocken släpps på TV4Play vid midnatt, så det brukar jag se till frukost. Likadant med annat som jag, men kanske inte maken, ser. Därmed kan vi se något vi båda vill titta på om vi har en ledig kväll. Å andra sidan ser han det jag ser utan att bry sig så mycket, men han blir såklart glad när jag plockat fram en riktigt bra film 🙂
  Biggest Looser är i alla fall pausat i år, p g a kanalens dåliga ekonomi. Let’s Dance också. TV4 kanske betalade för mycket för att få över Bäst i test från SVT?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Mästerkocken ser Roger också numera, inte uttagningarna men nu när de är igång i Sthlm så tycker han det är roligt. Vi har fullt upp med bloggar och andra datorrelaterade sysselsättningar under frukosten 🙂 Bäst i test har jag aldrig sett. Tack för infon om pauserna. Lets Dance tyckte jag om i början, men tröttnade på det. Också. 🙂

Senaste inläggen

Väderprognos

Ourique, PT
10°
Regn
07:0818:22 WET
TisOnsTorFreLör
15°C / 4°C
17°C / 6°C
17°C / 5°C
17°C / 5°C
17°C / 7°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.