Förväntningar på 2024

Nu är vi redan i februari och jag har inte förrän nu samlat ihop mig nog att skriva ett inlägg om vilka förväntningar jag har på 2024. Så nu kör vi!

Jag har inga nyårslöften, men jag har förväntningar. Jag ger inte mig själv några utmaningar eller riktlinjer, men jag har tankar om vad jag vill att 2024 ska innehålla för mig.

Fotografering

Inte oväntat för någon av er och inte för mig själv heller, men fotograferingen ska få ta ännu mer plats i år. Jag ska fortsätta öva och lära mig mer. Kanske jag kan hitta mina favoritmotiv och få bättre koll på utskrifterna. Har en del tomma tavelramar hemma nu som jag vill sätta in vackra och rogivande A3-bilder i.

Trädgården

Vill odla massor i år också. Exakt vad det blir vet jag inte, men jag kommer fylla mina sålådor med goda saker i två frodiga odlingssäsonger. Vill också skaffa plantor som gör att det blomstrar mer i vår trädgård nu när vi har gjort klart våra planteringar framför huset.

Våra projekt

Vi fortsätter att göra våra byggprojekt i den takt vi känner för. Vi har ingen brådska med något längre, allt vi gör styrs av lust. Det som blir gjort blir gjort, jag har faktiskt inga förväntningar på våra projekt över huvudtaget.

Njuta

Jag vill känna att vi nu äger vår egen tid till 100% efter att ha gått i förtidspension den 1/1. Vill känna att vi lever vår dröm och att vi äger alla våra beslut. Att vi njuter av vårt liv, vårt hem, vår trädgård, vår pool, vår tillvaro, våra omgivningar och av varandra.

Utflykter

Jag har tidigare skrivit att det kanske blir någon resa med bilen. Men fokus har vi på dagsutflykter det här året. Och vi har nya rutiner för att det verkligen ska bli av.

Läsning

Eftersom jag älskar att läsa så vill jag i år läsa fler böcker och dessutom böcker jag kanske inte skulle läst annars. Jag vill vidga mina vyer och tar hjälp av Kaosutmaningen för det.

Sen blir det ju en del portugisisk läsning också med kursen vi går i portugisiska.

Så detta är mina förväntningar på det här året och jag hoppas också att det ändå blir en hel del överraskningar, för det tycker jag är roligt!

Publicerat:

i:

34 svar till ”Förväntningar på 2024”

 1. Profilbild för Marianne

  Dina förväntningar på första året som pensionär låter lagom.
  Jag känner en del med stora förväntningar och planerar så mycket att det mest blir stress för att hinna med, men de glömmer att planera in tid för att saker ska sjunka in eller tid för att bara vara.
  Jag vågar inte ha några förväntningar alls.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Förstår att du känner så! Tänker på dig. Kram

 2. Profilbild för Åke

  Vackra mycket fina bilder på din natur. Jag har bara en förväntan, att kunna gå på min fot i juni då… vi skulle akta oss för bakslag sa sköterskan igår. En trevlig onsdag önskar jag dig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Men oj, behöver du vänta så länge! Det blev onekligen ett avbrott för dig och din framfart. Detsamma önskar jag dig Åke!

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Njuta är ett bra och viktigt projekt 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är det absolut 🙂

 4. Profilbild för Ulla

  Åh så ljuvligt med mandelblomningen! Underbar bild! Så vackert ljus i de andra bilderna. Själv har jag nog ganska lagom med förväntningar. Nu på äldre dar så tar vi det lite som det kommer, skönt det också. 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Ulla! Vi har fyra små mandelträd på vår tomt som blommar nu, många bilder blir det 🙂 Förstår det är skönt att ta det som det kommer.

 5. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Jag tycker alla förväntningarna på ditt 2024 kan sammanfattas med ett enda ord, just njutning och det är väl en underbar förväntan inför det första året som pensionärer.
  Här har jag egentligen bara en förväntan just nu och det är att inom ett par månader känna att jag får lite rörlighet i min axel. I morgon väntar första besöket hos fysioterapeut efter två veckor med ”post op träning”.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja du har rätt, vi vill verkligen njuta. Hoppas verkligen din axel snart är fit for fight igen! och att besöket hos fysioterapeuten blir bra!

 6. Profilbild för Mamma C

  Tycker du har fina och bra förväntningar på ditt 2024.
  Fågeln i diskbortsträdet är så vacker.
  Ha en fin onsdag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det känns lagom nivå på förväntningarna, tack så mycket, detsamma! Kram

 7. Profilbild för Sara i Barcelona

  Låter som en alldeles utmärkt ”förväntningslista” måste jag säga 🙂 Min favorit var definitivt punkten Njuta 😀 Lät fantastiskt härligt och mysigt!
  Åh, nu blommar mandelträden hos er också, så njutbart och det känns som att man kan fotografera dom hur mycket som helst, man blir aldrig mätt på deras skönhet. Jättevackert foto med daggen där på knoppen… mmmmm <3 Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är viktigt att njuta, att aktivt välja det och inte bara låta livet och alla projekt fortsätta i rasande fart. Känner jag. Ja de har blommat nån vecka nu och eftersom vi har fyra egna små träd så kan jag ju fota hur mkt jag vill 🙂 Kram

 8. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Det låter som förväntningar de flesta skulle kunna ta till sig. Att ägna sig åt olika intressen, njuta av livet och ta allt i en alldeles lagom takt låter som en superhärlig tillvaro 😀 Vi andra får glädja oss åt att se och läsa om allt detta och kanske bli lite inspirerade. Jag skulle gärna utveckla några fler intressen men just nu gläder jag mig åt de jag har och allt jag kan göra. Mina förväntningar är delvis att kunna njuta av och uppleva många platser och så klart att fota och berätta om dem 😀 Vi får hoppas och tro att alla våra förväntningar infrias. Annars kommer det ju fler år 😀 Som vanligt är dina foton sååå fina.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det kanske 🙂 Roligt du är på jakt efter nya intressen, ska bli kul att se vad det kan bli framöver. Att uppleva, njuta och fota och berätta.. det är ett fint liv det! Tack! Kram

 9. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Det låter som alldeles lagoma förväntningar. Att njuta, läsa, göra lite utflykter och odla, då behöver livet inte bli stressigt. Vi brukar säga att en aktivitet om dagen är lagom, annars bli det stressigt. Älskar mandelbom 🙂
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det gäller att hitta sin egen nivå, vi gör också något varje dag, men ofta är det ju våra egna projekt här hemma. Jag med, tagit fler bilder på mina små träd så får nog ihop ett inlägg snart med bara mandelblom!

 10. Profilbild för Annika

  Rimliga och bra mål du har.
  Fotot lär du ju utveckla ännu mer i år. Måste säga att din bild på mandelblomman är helt underbar + det på fågeln + bilden på det morgontidiga landskapet. DU kan rama in alla tre. Fågelbilden får mig att tänka på Pimpernell by Morris. SÅ vacker är den.
  Och ja, njuta av livet —absolut!! DET hoppas jag verkligen att du kommer att göra det här året, och framöver.
  Kloka funderingar du har.
  Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla, vad roligt du gillar mina bilder! Ja njuta vill vi verkligen, det hoppas jag du också gör. Kram

 11. Profilbild för Paula Merio

  Du gillar utmaningar, kul för dig! Tittade på kaosutmaningen och konstaterade att den inte passade in på mig. En kul grej för dem som orkar fundera och orka knyta ihop säcken. Jag tycker hela livet är så fullt av utmaningar… Det känns som att ert år ska bli rätt avslappnat och skönt, det låter väl jättebra, att låta lusten styra! Lycka till!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja jag gillar utmaningar. Det är många av de olika delarna på kaosutmaningen som jag inte kommer ens försöka anta. Men tror jag kan sno ihop i alla fall 20 och det är ju minimum. Sen är jag ingen tävlingsmänniska så det är inte alls noga att klara utmaningen 🙂 Lusten är viktig för mig! Tack!

 12. Profilbild för Karen
  Karen

  I’ve never liked New Year’s Resolutions as they are the System’s way to keep you within it grasp. They set us up for failure, disappointment and the feeding of low self-esteem. Expectations are such a better way of experiencing the world. I use the phrase hopes and expectations a lot in my coaching. I also no longer use objectives and goal setting as its just corporate restrictions for control. Intentions are a much softer way to nurture our hopes and expectations.

  So my intentions for the year ahead are simple; to invest my time in activities that bring me happiness and joy; travel, exploration, exercise, photography, yoga, and writing. Simples! Lovely post x

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exactly what I realised some decades ago 🙂 It does not fullfill me in any way to strive for goals or resolutions. I agree that expectations and hopes are much better. Intentions is also a good thing, I and like yours very much, because it will bring you joy and happiness! Thanks! Hugs!

 13. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Fina foton, jättefina foton! Jag förstår att du vill utveckla fotograferingen ännu mera!
  Trädgården förstås, vad annars, att vara egenodlare är underbart och en rikedom i sig.
  Kul tanke detta med vilka förväntningar man har inför ett kommande år. Själv har jag kanske aldrig tänkt så , kanske undermedvetet men jag ska, inspirerad av dig, tänka till om jag har några speciella förväntningar som jag vill uppfylla under året som är på gång annat än att försöka hålla mig frisk och i bra skick.
  Lycka till med allting!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Vad roligt om du vill tänka till om dina förväntningar, kanske du delar med dig också? Tack och kram!

 14. Profilbild för Carita Liljendahl

  Fotografering – JA även för mig.
  Trädgård – har ingen men skulle gärna njuta av en. Kan sitta ute hos vänner och njuta, men nån odling blir det inte. Kanske bara på balkongen.
  NJUTA… ja, det får vi inte glömma att göra.
  Du har bra förväntningar på 2024, realistiska sådana.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du vill satsa mer på fotograferingen också! Bra att njuta, det mår vi ju gott av.

 15. Profilbild för Jag

  Underbara foton du visar här. den med mandelblom speciellt men vart och ett vackert på sitt sätt. Det är kanske förväntningar man ska ha när man för länge sen skippat nyårslöften, men på något sätt vågar jag nästan inte efter allt svårt som varit.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla! Jag förstår vad du menar. Men för mig är det viktigt med förväntningar, trots att livet ger mig smällar. Det finns alltid något att se fram emot tänker jag.

   1. Profilbild för Jag

    För mig är tillvaron osäker och svår just nu när min man är svårt sjuk.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Jag förstår verkligen det!

 16. Profilbild för Anni

  Det låter som goda val och förväntningar. Håller tummarna för att de uppfylls med råge!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket Anni!

Väderprognos

Ourique, PT
11°
Regn
07:0818:22 WET
TisOnsTorFreLör
15°C / 4°C
17°C / 6°C
17°C / 5°C
17°C / 5°C
17°C / 7°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.