siebenquill termalbad

Siebenquell är det bästa termalbadet hittills

Siebenquell är en resort där det finns ställplats på parkeringen. Det erbjuds hotell, restaurang, spa, träning och termalbad.

Varje gång vi är i Tyskland så lär det bli termalbad. Vi uppskattar verkligen den typen av badhus. Det är fokus på lugn och harmoni samt hälsa, då mineralerna är bra för våra kroppar. Tidigare har vi besökt två andra termalbad. som du kan läsa om här.

Termalbadet Siebenquell

Siebenquell är indelat i tre delar. Vattenlandet, Hälsodelen och Bastudelen. Resorten byggdes för 3 år sedan, så allt är fräscht och modernt. Duschavdelningen är en dröm, rymliga och välordnade separata duschar. På deras hemsida går det att läsa om deras mineraler, de har tydligen den djupaste källan i Tyskland.

Vattenlandet

Det är stora pooler med mycket solsängar i olika variationer. Två av poolerna går även ut där det finns mer solsängar och gräsytor för fina dagar. Nack- & ryggmassage med vattenstrålar samt bubbelvarianter för liggande, sittande och särskild bubbelpool. Den varmaste poolen håller 38 grader. Det finns också en pool med radon, vilket ju låter farligt, men ska tydligen vara väldigt hälsofrämjande. Det finns också en bar mitt i stora bassängen och en gejser ångbastu. Med mycket mera…

Översikt över vattenlandets utedel

Hälsodelen

I hälsodelen finns det mindre poolrum och i varje pool finns det extra tillsatta mineraler. Rummen är harmoniskt smyckade och det är tyst och stilla. Det viskas och folk visar verkligen hänsyn till andra badande. Vi låg och flöt i varje bassäng i 15 minuter, som rekommenderat. Så nu kommer vi aldrig mer bli sjuka 😀

I den här delen finns även ett rum för relax och ett annat rum med sand, uppbyggd som en strand. Så det finns mycket att göra och njuta av inne på hälsoavdelningen. Vi är glada att vi betalade lite extra för att få tillgång till den.

siebenquell hälsoavdelning
En av de sju rummen i hälsoavdelningen

Bastudelen nyttjade vi inte, men den är textilfri som vanligt här i Tyskland.

Pris Siebenquell

Inträdesavgiften styrs av hur länge en vill vara i badhuset och vilka delar en vill nyttja. Vi valde biljett för fyra timmar och tillträde till två av delarna. Det kostade oss €38,70, för båda två efter avdragen rabatt som en erhåller om en står på ställplatsen. Så värt tycker vi!

Ställplatsen är Approved by Boihusbil

Den första boplatsen i september som blir Approved by Boihusbil faktiskt. Så när vi checkar ut idag kommer vi lämna över information och klistermärke, som vi hoppas de kommer nyttja och kanske även lägga ut på hemsidan där de berättar om ställplatsen.

Det är ganska mycket rörelse och trafik på parkeringen, då termalbadet är öppet till kl. 22. Men på natten är det tyst. Backar en in på sin boplats så behövs klossar, det ser vi på våra grannar. Men då får en också en liten trevligare vy om en höjer blicken över alla bilarna.

€15,-/natt inklusive kurtaxa för två. El, vatten, grå- & svarttömning är inkluderat i priset. Två nätter stannade vi, kunde egentligen stannat längre och utforskat omgivningarna mer, för här finns flera olika leder för både vandring och cykel. Första dagen promenerade vi i alla fall runt sjön. Men idag rullar vi vidare.

Bilderna är Siebenquells pressbilder & den från hälsoavdelningen är en skärmdump från deras hemsida. Telefonerna hade vi så klart inte med oss in på badet så det bidde inga egna bilder.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

4 svar till ”Siebenquell är det bästa termalbadet hittills”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Men åååååå så skönt det låter. Värme! Vad jag längtar efter det, här är det nordliga, ganska hårda vindar och sol, varvat med regn. Tur jag har en liten gosing att krama. Då blir jag i alla fall varm ända in i hjärteroten ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, vi behöver också värme… var +2 grader när vi vaknade i morse. Men snart kommer värmen tillbaka!

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Låter ju härligt med bad o värme,och bra priser med! 🙂

  Ha det gott o njut….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja ett ställe vi varmt kan rekommendera!

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1120:57 WEST
TorFreLörSönMån
24°C / 12°C
30°C / 12°C
34°C / 14°C
36°C / 19°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.