Silviakaka

En perfekt kaka att göra i långpanna!

Ingredienser:

Kaka:

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ljummet vatten

Glasyr:

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering:

  • kokos

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop. Tillsätt det ljumma vattnet. Häll smeten i en bröad form och grädda i 20-30 minuter.

Låt kakan svalna. Koka sedan ihop alla ingredienser till glasyren. Vispa hela tiden. Häll glasyren på den kalla kakan och strö sedan på kokosen.

Publicerat:

i:

Translate »