Sista dagen med 7-16 jobb för Roger!

Sista dagen med 7-16 jobb för Roger!

Idag är sista dagen som Roger jobbar 7-16. Sista dagen att ställa klockan på 6 och sista dagen att jobba enligt normen.

För i eftermiddag gör han tjolahopp-steg ut från glasmästeriet här i Alingsås. Det sägs att en inte ska gå ifrån något utan istället gå till något nytt. Så gör vi ju, hela tiden, men samtidigt lämnar en ju något också. Så även om vi ser fram emot allt det nya och vill fokusera på det så kan det ju vara gött att få njuta av att lämna. Också. Att avsluta.

Glasmästare stor del av livet

Roger har varit glasmästare i princip hela sitt liv. Hans pappa var glasmästare, hans mamma ramade in tavlor och hans syster och svåger driver ett glasmästeri, så ja, ni förstår, det liksom ligger i familjen att vara glasmästare.

Han började sitt yrkesliv som bilmekaniker och gjorde för några år sedan ett försökt att skola om sig men hamnade till slut i glasbranschen igen. Han har trivts med att jobba med bilglas men har ganska länge ändå velat göra något annat. Nu är det dags att säga hej då, förhoppningsvis för alltid, till glasmästeribranschen och gå all-in i det digitala istället!

Större frihet och utrymme för egna val

På VimleWebb finns helt andra möjligheter då vi arbetar digitalt, alltså i princip bara med våra datorer. Vi är platsoberoende och har en enorm frihet att arbeta när vi vill. En fördel med att bo i husbil: att kunna lämna sitt 7-16 jobb. För hade vi haft kvar vår dyra lägenhet hade detta inte varit ekonomiskt möjligt. Ni kan ju se våra utgifter för varje månad, så ni förstår att inkomsterna inte behöver vara så stora.

Självklart vill vi hålla hög servicenivå och ge kunderna vårt allt. Men vår egen tid är minst lika viktig. Det vi mår bra av kommer få större utrymme än tidigare. Det gynnar även våra kunder när vi har bra balans och harmoni i våra liv. Våra behov kommer styra våra dagar, utan att för den skull påverka löften och deadlines så klart.

Roger ska ha ett par veckors semester innan han kastar sig in i arbetet med att bland annat sköta förvaltningar och göra buggtester på våra kunders sajter. Men det finns numera plats för fler kunder med behov av förvaltning! Så har du en WordPress-sajt som du inte uppdaterar, rent tekniskt alltså, läs gärna om våra förvaltningsavtal (utan bindningstid och uppsägning!).

Egentligen borde Roger skrivit det här inlägget, men han är enormt trött och sliten. Att arbeta med kroppen i 30-35 graders värme under flera veckor är dränerande. När det dessutom är under ens uppsägningsmånad blir det så klart extra tufft. Så. Jag tänker att jag skriver detta idag så får Roger skriva om hur förändringen påverkat honom längre fram. När han återhämtat sig och dessutom har facit 🙂

Nu ställer vi inte klockan mer! I eftermiddag firar vi och imorgon drar vi ut till havet igen!

Idag när många gör sin sista semesterdag startar vi livet där vi ska försöka leva ett liv utan behov av semester.

/Anna

Publicerat:

i:

27 svar till “Sista dagen med 7-16 jobb för Roger!”

 1. Stort grattis! Till er båda ? Vi har kompisar på ingående, annars hade vi åkt över med en Budapest ? Den får vi ta lite senare
  Kramar från oss båda

  • Tack! Jag lovar att vi äter Budapest idag ändå 🙂 Men äter gärna igen, med er, vid ett senare tillfälle.

 2. Vad härliga ni är! Jag diggar er ? Det låter så härligt och sammansvetsat. Ni följer er dröm och gör inte som alla andra. Det är beundransvärt ?

  • Tack! Ja vi låter vår nyfikenhet vara vägledande för oss. Det känns härligt att göra det som är lustfyllt.

 3. Häärligt värre att göra ett avslut på ett jobb som låst fast en,Grattis!
  Vi siktar på o göra det nästa år,räknar ner nu 🙂

  Ha det gott o njut……

 4. Vad underbart detta låter. Nu är det ju heller inte många timmar kvar på det ”gamla” arbetet, tills det nya börjar. Det är då snart den riktigt härliga frihetskänslan börjar. Nu kvittar det vart ni befinner er, bara det finns lite uppkoppling.

 5. Men så roligt för er båda :D. Stort grattis till hans nya och för er nya och valda framtid 🙂

 6. Varmaste (mmm, på många vis…) gratulationer till Roger för denna milstolpe, och till dig, för det påverkar ju er båda så klart! Tjohoo!

 7. Wihoo! Gratelinäran till er båda 🙂 Så inspirerande att höra om hur andra väljer att leva, det tycker jag är jättespännande 😉

 8. Grattis Roger och grattis Anna! Vad skönt att ni båda har samma förutsättningar framöver. Lycka till på färden!

  Kristina

  • Tack vännen! Hoppas vi ses nånstans utmed vägen, kanske störst chans i Frankrike?

  • Åh tack! Det känns stort och häftigt! Vi ångrar oss sällan, tar nya beslut om det inte var så här vi ville ha det. Stor frihet!

Translate »