Idag är sista dagen som Roger jobbar 7-16. Sista dagen att ställa klockan på 6 och sista dagen att jobba enligt normen.

För i eftermiddag gör han tjolahopp-steg ut från glasmästeriet här i Alingsås. Det sägs att en inte ska gå ifrån något utan istället gå till något nytt. Så gör vi ju, hela tiden, men samtidigt lämnar en ju något också. Så även om vi ser fram emot allt det nya och vill fokusera på det så kan det ju vara gött att få njuta av att lämna. Också. Att avsluta.

Glasmästare stor del av livet

Roger har varit glasmästare i princip hela sitt liv. Hans pappa var glasmästare, hans mamma ramade in tavlor och hans syster och svåger driver ett glasmästeri, så ja, ni förstår, det liksom ligger i familjen att vara glasmästare.

Han började sitt yrkesliv som bilmekaniker och gjorde för några år sedan ett försökt att skola om sig men hamnade till slut i glasbranschen igen. Han har trivts med att jobba med bilglas men har ganska länge ändå velat göra något annat. Nu är det dags att säga hej då, förhoppningsvis för alltid, till glasmästeribranschen och gå all-in i det digitala istället!

Större frihet och utrymme för egna val

På VimleWebb finns helt andra möjligheter då vi arbetar digitalt, alltså i princip bara med våra datorer. Vi är platsoberoende och har en enorm frihet att arbeta när vi vill. En fördel med att bo i husbil: att kunna lämna sitt 7-16 jobb. För hade vi haft kvar vår dyra lägenhet hade detta inte varit ekonomiskt möjligt. Ni kan ju se våra utgifter för varje månad, så ni förstår att inkomsterna inte behöver vara så stora.

Självklart vill vi hålla hög servicenivå och ge kunderna vårt allt. Men vår egen tid är minst lika viktig. Det vi mår bra av kommer få större utrymme än tidigare. Det gynnar även våra kunder när vi har bra balans och harmoni i våra liv. Våra behov kommer styra våra dagar, utan att för den skull påverka löften och deadlines så klart.

Roger ska ha ett par veckors semester innan han kastar sig in i arbetet med att bland annat sköta förvaltningar och göra buggtester på våra kunders sajter. Men det finns numera plats för fler kunder med behov av förvaltning! Så har du en WordPress-sajt som du inte uppdaterar, rent tekniskt alltså, läs gärna om våra förvaltningsavtal (utan bindningstid och uppsägning!).

Egentligen borde Roger skrivit det här inlägget, men han är enormt trött och sliten. Att arbeta med kroppen i 30-35 graders värme under flera veckor är dränerande. När det dessutom är under ens uppsägningsmånad blir det så klart extra tufft. Så. Jag tänker att jag skriver detta idag så får Roger skriva om hur förändringen påverkat honom längre fram. När han återhämtat sig och dessutom har facit 🙂

Nu ställer vi inte klockan mer! I eftermiddag firar vi och imorgon drar vi ut till havet igen!

Idag när många gör sin sista semesterdag startar vi livet där vi ska försöka leva ett liv utan behov av semester.

/Anna