långasjönäs camping

Det är skillnad på camping och camping

Bemötandet och känslan på en camping gjorde att vi åkte därifrån snabbt, och valde en annan inte långt därifrån. Vilken skillnad!

Vi hade planerat att stanna på en camping i några dagar efter ankomsten till Sverige. Dels för att landa, men också för att vänta på en datorreparation. Och också för att vi var nyfikna på den lite avskilda delen på campingen Skönstavik i Karlskrona. Dessutom skulle vi träffa ett annat par som precis flyttat in i sin husbil.

Första intrycket är viktigt

Nu blir det gnäll, vi gillar ju verkligen att hylla boplatser, vi gör ju det varje månad i vår lilla utmärkelse om bästa boplatsen, men allt är inte guld och gröna skogar så nu får ni läsa om hur vi påverkas av var vi väljer att bo, där första intrycket verkligen är viktigt och i det här fallet var så olika.

Mycket ogästvänligt på Skönstavik

Bokade via internet, men bokningen fastnade i systemet så jag fick ringa och de ordnade då så den gick igenom. Vi hade önskemålet att stå i den avskilda delen och det var inga som helst problem sa de och bokade oss på den enda lediga platsen som var kvar. När vi kom fram till campingen, som ligger precis vid havet, gick Roger och checkade in. De sa då att vi inte kunde stå där för den hade inte ström, vilket vi ville ha, och hade angett vid bokningen. Men vi blev hänvisade till en plats på ”ängen” istället. Som ligger intill.

Vi åkte och tömde och fyllde vårt vatten. Irritationen växte när det visade sig att de inte hade en koppling för färskvattnet så vi var tvungna att stå med ett slanghandtag och spruta ner vatten i vår tank. De förstod inte alls vad vi menade med att det borde vara en ”Gardena-koppling” som vi kunde koppla in vår egna slang på, fast de hade ett sånt utkast för de som har fast toatank. Andra detaljer runt servicestationen störde vi oss också på, men det kan vi lämna därhän nu.

När vi var klara med vattnet åkte vi mot vår plats, men det var ett litet dike i gräset för att ta sig över till ängen så vi var tvungna att vända och åka tillbaka för att sedan åka ner på ängen på annan plats än vad kartan visade. Under tiden jag vände bilen gick Roger ner och konstaterade att det var väldigt ojämt och att elstolparna var riktigt gamla, vilket kändes otryggt. Vi dividerade ett litet tag, vi hade ju bestämt att vi skulle träffa ett par som står där på säsong. Men nej, när känslan är fel är det bara att åka vidare.

Så tillbaka till receptionen och be om pengarna tillbaka. ”Nämen det vet jag inte hur jag, får ringa chefen”, sa personen som checkat in oss. Helt ok. Men chefen svarade sin anställde ”Jag ska bara klippa klart först..” Han satt alltså på en åkgräsklippare och kunde inte kliva av när han var efterfrågad av sin nyanställde personal som möter kunderna. Så ointresserad fast han visste vårt ärende. När han kom in i receptionen så var han helt likgiltig för vårt problem. Men vi fick våra pengar tillbaka och vi rullade därifrån. Besvikna och irriterade.

Långasjönäs Camping är en höjdare

Vi hittade en ACSI camping i Karlshamn, Långasjönäs Camping, bara några mil från den andra campingen. Jag ringde när vi satt i bilen och det fanns plats så det var bara att komma så kunde vi få välja vår boplats när vi kom fram. Jag hade spanat in deras hemsida och visste att de hade ca 100 platser och att campingen låg precis vid en sjö. Vatten är ju viktigt, såg mysigt ut samt att de hade fått bra recensioner.

En stund senare rullar vi in på halvön där campingen ligger och blev mycket väl bemötta. Ägaren förklarade hur och var vi skulle leta efter bästa platsen samt hur kort och annat fungerade. Vi fick låna ett par bräder till våra stödben, eftersom platsen vi står på är på gräs och med annalkande regn ville vi säkra upp att vi inte sjönk ner i gräset. Alla frågor besvarades med ett leende och största vilja att lösa vad som behövde lösas. Min irritation från förra campingen rann av mig.

Vi hittade en bra plats, den är 10×10 meter ungefär med utsikter ner mellan träden till sjön.

Jämförelser & summa summarum

 • Priset är lika om en har ACSI, för Långasjönäs är en ACSI camping. Annars är Långasjönäs dyrare än den andra.
 • Långasjönäs ligger intill en sjö och den andra intill havet
 • Långasjönäs ligger i ett fridfullt läge, den andra utmed en väg
 • Fantastisk service i Långasjönäs, den andra hade ingen
 • Privatägd liten camping i Långasjönäs, den andra ingår i NordicCamping, en stor campingkedja.
 • Personlig kontakt i Långasjönäs, central bokning på den andra

Så vi är väldigt glada att vi hamnade i Långasjönäs istället. Här trivs vi verkligen fantastiskt bra. Dessutom löste det sig fantastiskt med paret vi ska träffa, de kommer hit på lördag kväll så vi får hänga i alla fall!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

20 svar till ”Det är skillnad på camping och camping”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Ja vissa ställen ska man undvika har vi lärt oss med!
  Många borde hålla på med annan syssla än det 🙂

  Bra det ordnade uppsig,njut vidare nu…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det så. Kanske de hade en dålig dag, inte vet jag, men det fanns verkligen ingen vilja där.

 2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Ett bra bemötande uppväger en del brister vad gäller standard och annat. Då kommer en gärna tillbaka fler gånger.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Exakt så är det!

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Ett obra första bemötande går aldrig att reparera så det blir riktigt bra. Visst kan man omvärdera och ändra, men nånstans finns det kvar. Synd för den första campingen att ni for, men det är deras förlust.

  Sååå härligt att ni hittade ett annat ställe att hänga med vänner på ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är svårt att reparera och det finns så många andra platser att besöka så lite vilja förväntar vi oss. Ja här trivs vi verkligen! Vilken tvättstuga 😉

 4. Profilbild för Maria/ Magnolia Magis

  Ja viljan att vara trevliga och svara på kundens frågor varierar verkligen! Så olika också vilken inriktning campingar vill ha. Vissa satsar på platta gärden andra på naturtomt. Vissa satsar på äldre och långliggare andra på barnfamiljer och kortare boende. Skönt ni fick en bra plats trots allt! Trevlig helg!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja variationen är enormt, vilket ju är bra då kan kanske alla hitta sin favorit.

 5. Profilbild för Eva
  Eva

  Trist att det blev så…har en helt annan uppfattning om campingen och personalen, förutom gamla och slitna servicehus. Saknar också gardenakoppling vid tömning/fyllningsplatsen. Ses i morgon! ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag är väldigt glad att ni fått ett annat bemötande! Blir kul att ses 🙂

 6. Profilbild för Anna-Kari

  Hej
  Jag kan rekommendera campingen i Kristianopel. Lite annorlunda inne i en borgruin. Nu innan säsongen kommit igång är det inte mycket folk här.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för tips, noterat ner för när vi rör oss på ostkusten nästa gång!

 7. Profilbild för Husisblogg

  Vilken tråkig historia. Jag stod på Skönstavik för någon vecka sedan, men det var bara för natten så vet bara att jag fick stå lätt framåtlutad för platserna var inte riktigt plana.
  Men Långasjönäs camping är fin, vilka områden att vandra i. I dessa områden har mon manlige ägare vuxit upp. Glöm inte att ta del av Karlshamn, Vägga med underbar fiskrestaurang.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi gillar Långasjönäs, blir inget besök inne i Karlshamn dock 🙂

 8. Profilbild för Ama de casa

  Men fy vilket trassel och dåligt bemötande! Förstår fullständigt att ni åkte därifrån.

  Visst är det skillnad på camping och camping 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi hittade ju en pärla istället så det var ett riktigt bra beslut att åka därifrån 🙂

 9. Profilbild för Bert Lock

  Tack Anna för dina fina ord. Det gör oss väldigt glad att höra att ni trivdes här hos oss. Att bemöta våra gäster på ett trevligt sätt är helt enkelt en självklarhet för oss. Det ska det väl vara för alla som driver en camping (skulle man tro). Vi gillar att vara campingägare. Det är en livsstil helt enkelt. Man lägger hela sin själ och energi i verksamheten. Men vi får så mycket tillbaka av alla våra trevliga gäster. Att få driva denna fina anläggningen mitt i härlig natur är ett förmån och något som ger oss glädje varje dag. Att läsa dina fina ord ger oss extra energi. Vi tackar för det 🙂 Mvh, Bert & Magdalena Lock med personal

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack själv Bert för din kommentar. Vi ses igen 🙂

 10. Profilbild för Åsa

  Kul att ni är just på den campingen, vi hyrde en stuga där för några år sedan och då började vi prata om att det där med husbil verkade mysigt ?Vi sa senast i dag att vi måste stanna en natt där när vi är tillbaka i Sverige. Vi gillade verkligen det stället.. Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nämen vad kul! Ja det är en fin camping med fantastiskt läge.

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.