musik i husbilen

Skönt med ljuv musik i husbilen

Sitter och jobbar i husbilen utanför Rogers jobb idag. Har stereon på och njuter av skön och lugn musik i högtalarna!

Jag är inte en person som måste ha på musik i alla situationer, går till exempel aldrig med hörlurar i öronen när jag förflyttar mig. När jag tränar behöver jag dock hög musik. Och när jag städar. Och när jag kör bil!

Men nu i husbilen märker jag att jag gärna sätter på radion eller någon spellista så fort jag är hemma i bilen. Man kan ju undra varför. Jag trivs nämligen när det är tyst. Men som sagt, nu sätter jag gärna på stereon och lyssnar på ex. Lugna Favoriter. Ny livsstil ger nya rutiner och det här att lyssna mer på musik gillar jag. Det blir även lite P3 och P4 när radion är på.

Vår bilstereo, en Alpine INE-W9870, är den som ingick för modellen, vi har inte gjort något extra val för den. Vi har högtalare i förardelen men också två högtalare över soffdelen, man kan välja till ytterligare men för oss räcker detta utmärkt. Stereon är jättebra! Vi kopplar ihop den med våra telefoner via bluetooth för att spela spellistor från våra musikappar och den har en bra GPS som anpassar sig efter bilens storlek som vi fyllt i. Och ljudet är bra!

För att spela när man inte kör så aktiverar man stereon i ”sambandscentralen” och då kan man styra den med en fjärrkontroll. Samma knapp aktiverar kontakten där vi har vårt wifi och vår antenn. Denna förbrukning belastar bodelsbatterierna (som laddas när man kör och via våra solceller.)

Vad har du för rutiner med musik? Lyssnar du jämt eller vad är ditt behov?

/Anna

Publicerat:

i:

12 svar till ”Skönt med ljuv musik i husbilen”

 1. Profilbild för Mona

  Jag lyssnade mycket, nästan jämt, på musik när jag var yngre. Men sedan jag var sjukskriven för utmattning måste jag ha tyst omkring mig för det mesta. När jag väl lyssnar vill jag fokusera på musiken, det är svårt att göra olika saker samtidigt. Bara när jag kör bil eller promenerar kan jag ha på musik eller radio.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kanske därför jag lyssnat mindre och mindre i takt med att arbetsbelastningen ökat och jag nu känner att jag kan ta in musiken igen, när jag ändrat min arbetsbelastning! Glömde nämna när jag kör bil, för då älskar jag hög musik också 🙂

 2. Profilbild för Kia

  Intressant fråga om musik, musik jobbar på andra ställen i hjärnan än det kognitiva och för mig är det ett sätt att komma ner i varv, bli inspirerad eller att komma upp i varv och höja stämningen med glad medryckande musik. Ibland kan musik användas för distraktion om något är jobbigt eller för att komma på nya tankar. Ibland måste drt vara helt tyst så själen får plats…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Musik är verkligen något som vi alla relaterar olika till, och använder olika. Dina exempel tycker jag stämmer ganska bra med hur jag använder det också.

 3. Profilbild för Lucy
  Lucy

  Jag och min man har bestämt oss för att spara till en husbil, tack för detta.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt! Det finns en del om hur vi gjorde våra val på min andra blogg (anna-forsberg.se) – sök på husbil så borde du hitta en del matnyttigt där. Lycka till!

 4. Profilbild för Linnea – Lanclin.com

  Så himla roligt att hitta en till husbilsblogg att följa! Vi har precis köpt vår första husbil och ser sååå framemot de äventyr de kommer ta oss till 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att du hittat hit! Jag var inne och kikade hos dig med, vill så klart hänga med i era husbilsäventyr också!

 5. Profilbild för Kors och Tvärs

  Lyssnar långt ifrån jämt numera och när jag lyssnar blir det når bland mina spellisor på spotify eller nån trevlig radiokanal på TuneIn Då blir det online visserligen men det drar inte mycket. Och då kan jag verkligen välja efter humör. Just nu är det ”Franska Mix Megapol” som går ganska ofta 😀 https://tunein.com

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kanske kommer i olika etapper i ens liv, dels beroende på arbetsbelastning och stress. Just nu känner jag ett lugn jag inte känt på länge så kanske därför jag har utrymme för musiken mer. Jag vet inte. Men tycker om det 🙂 Ska kika på tunein.

 6. Profilbild för Sofia hult
  Sofia hult

  Har på musik dagligen antingen på min cdspelare spotify eller så kollar jag på musikvideos på Youtube
  Ibland när jag bloggar har kag olika genre musik på . För bloggtankarna kommer lättare då än annars

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad härligt att du ofta lyssnar på musik och dessutom varierar dig, det är så lätt att snöa in på samma genre. I alla fall tycker jag det.

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.