hej då dropbox

Slänger ut Dropbox

Har lagt ner många timmar på att rensa bland filer och att flytta från Dropbox helt och hållet. Nästan klar!

Alltså jag har varit väldigt nöjd med Dropbox under de många år jag använt den tjänsten. Men när vi nu håller på att avveckla bolaget så gäller det också att fundera kring vilka tjänster vi behöver som privatpersoner.

Att kunna dela mappar med kunderna har varit det absolut bästa med Dropbox. Det har inte spelat någon roll om en är Windows- eller Appleanvändare. Alla har kunnat använda Dropbox.

När det behovet nu inte finns så faller behovet av Dropbox långt ner. Som lagring är det så klart jättebra också, men jag behöver inte ha flera tjänster för det.

Papperskorgen

Det fanns verkligen mycket jag kunde slänga. Till exempel alla bildfiler som redan finns på bloggen. Det är rätt många gB som samlats på hög, trots att de redan ligger på bloggen – och bloggen backupas så inga bilder försvinner om bloggen skulle gå sönder av någon anledning.

Dokument som hänger ihop med företaget som inte längre behövs: underlag för gamla kunders sajter, befintliga kunders gamla sajter. Men också privata dokument som inte är aktuella.

Så skönt att rensa och slänga – jag är bra på det när det gäller prylar, men bevisligen har det funnits behov av rensning även bland dokumenten. Alla mina digitala bilder sedan 2003 skulle också behöva gås igenom, men det kommer väl en tid för det också nån gång. Ingen brådska alls.

iCloud

Så nu är det iCloud som gäller för dokument och andra filer av alla möjliga slag. Jag behöver inte så stort utrymme för bilder ligger inte här. Men alla andra varianter av digitala dokument har jag nu flyttat till iCloud, en tjänst jag redan betalar för i och med mitt Applekonto.

De bilder som finns på iCloud är de som finns i bildströmmen.

En fin bild från 2008 på vår fina minigris Belle och dotterns gårdskatt Nippe.

Extern hårddisk

Alla bilderna ligger nu på en extern hårddisk som backupas till Backblaze varje vecka. Mer om det när jag berättar om min bildstruktur på söndag (om jag inte får för mig att möblera om bland inläggen).

Alla bilder som finns på Dropbox ska flyttas till externa hårddisken, bara några års bilder kvar. Synkningen av mobilens bilder gör jag inte längre mot Dropbox utan jag flyttar manuellt från bildströmmen (iCloud) direkt till externa hårddisken när det behövligt.

Hej då Dropbox

Jag behåller bara det som behöver finnas kvar för företagets bokföring tills vidare. Sen kan jag arkivera det till lämplig plats och därefter stänga av kontot hos Dropbox helt.

Berätta gärna hur du lagrar dina dokument och bilder, det är alltid roligt att höra om strukturer som håller ordning och reda!

Myrorna kämpar med en jordnöt och jag kämpar med dokumentrensning, bilden dök upp när jag hämtade hem mobilbilder, det är Roger som tagit den och skickat till mig.

Publicerat:

i:

,

28 svar till ”Slänger ut Dropbox”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Team work hos myrorna och två välmående på bilden fr 2008 =)
  Lagrar…..tja här är det internlagring på minneskort- kanske inte det säkraste för bilder. Är det en väldigt viktig bild så hamnar den i datorn och sedan på en extern hårddisk. Bokföring lagras ju i datorn och sedan skriver jag ut viktiga papper och lagrar i sju år. Vilket betyder att jag snart kan strimla lite papper igen. Ha en bra dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt att snart kunna strimla papper igen! Jag har bara digitala papper så behöver inte printa ut det. Skönt!

 2. Profilbild för Tony

  Jag har aldrig lagrat bilder på betalda molnplatser, visst är det en jättebra metod med molntjänster. Använde flickr.com ett tag, plötsligt fick de för sig att ta betalt för alla användare, då plockade jag bort bilderna och stängde kontot. Jag använder externa SSD och ett gäng gamla HD där det mesta gammalt är trippelkopierat 🙂
  Vill jag använda några bilder mellan laptop – iPhone och iPad då blir det Google Drive.
  Lycka till med rensningen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Flickr vad jag också med på ett tag, men gick ganska snabbt ur och gick över till 500px, men nej, jag håller mig från sociala medier helt och hållet numera 🙂 Tack!

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vi hade DropBox under några år. Det skaffades första gången efter en av våra Afrikaresor då vi fixade ett gemensamt konto för att kunna dela bilder med varann. Sedan avvecklade vi vårt och använder numera ingen molntjänst utan bara lagring (efter rensning) på dubbla externa hårddiskar. Vi hoppas det ska funka.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Dubbla hårddiskar är säkert jättebra, problemet är väl att hitta en plats att förvara nummer två på och att den är uppdaterad med senaste bilder hela tiden. Därav jag valde en backuptjänst.

 4. Profilbild för Hanneles bokparadis

  har använt gratis Dropbox under studietiden och när mammas man scannat gamla pappersfoton, har extra hårddisk för bilder, pyttelite mobilbilder i moln,

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är Dropbox en bra tjänst. Men allt har sin tid 🙂

 5. Profilbild för Znogge

  Så bra att se över vad ni verkligen behöver och vad som inte är nödvändigt längre. Det är helt enkelt nyttigt att rensa på många plan. Våra behov förändras helt enkelt under resans gång.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är bra att vi ser över läget 🙂 Rensning är alltid skönt. Din sista mening – klockren!

 6. Profilbild för Marianne

  Jag håller med, det ä så skönt att rensa, jag är nog ganska bra på det både, i telefon och i vardagen, men laptopen ”glömmer” jag-
  Jag har bara använt Dropbox då andra har delat till mej.
  Mina foton sparas på på externa hårddiskar, plus att en del finns i bloggen, en del på instagram och en del på FB.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då blev du påmind nu 🙂 Du har dina bilder utspridda lite här och där. Jag håller mina på bloggen och originalen hårddiskarna. Kram

 7. Profilbild för Mamma C

  Flitig som en myra med andra ord.
  Bra att rensa och se över sina saker man har på datorn.
  Ha en fortsatt fin torsdag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så känner jag mig faktiskt 🙂 Detsamma!

 8. Profilbild för Ingrid

  Jag använder droppbox till dokument jag vill ha tillgång till och tycker att det har fungerat bra. Foton sparar jag sorterade årsvis/månadsvis på usb. Rensar mobilen på foton varje månad, så att de inte tar en massa kraft från den.
  Ha en fin torsdag1
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är Dropbox en bra tjänst. Tack för att du delar med dig av hur du lagrar. Detsamma!

 9. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Det måste kännas lika skönt att städa bland bilder och dokument som att ha ett städat hem. Men kanske är jobbet med bilderna roligare än att damma och dammsuga 😀 Jag lagrar mina bilder i onedrive och väldigt gamla bilder har jag på en extern hårddisk. En del dokument finns också i onedrive men de flesta av mina dokument är från äldre tider och sitter i pärmar. Jag gillar papper så det får fortsätta vara så 😀 Jag skriver även helst ut de recept jag hittar på nätet och sätter in i pärmar. Lättare att titta på än en skärm som slocknar med jämna mellanrum. Jag är alltså en blandning av gammalmodig och lite modern 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att läsa hur du gör och har gjort. en blandning av modernt och gammalmodigt låter fint 🙂

 10. Profilbild för Susjos

  Jag är väldigt oorganiserad! ;-D Men tror jag har bilder i molnet, och betalar en slant!
  Ha en fin kväll!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, härligt med olikheter! Detsamma!

 11. Profilbild för Madde

  Jag är jättedålig på sådant. Borde lägga över bilder på en extern hårddisk, eller göra album varje år med fysiska bilder av dom som är bra eller berättar något.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är inte alltid lätt att få gjort det som en vill och behöver. Jag har gjort det enkelt genom att bara säkra att alla bilder finns kvar, att sen rensa bland dem får bli en annan gång. Om nånsin… 🙂

 12. Profilbild för Åke

  Du är nog lika flitig som en myra 🙂 Söt bild på Belle och Nippe 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jo det är jag nog 🙂 Tack!

 13. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Dropbox var jättebra så länge jag jobbade. Nu har jag icloud och så försöker jag få över bilderna till en extern hårddisk emellanåt 😉 Vad skönt det är att rensa och slänga det som inte behövs

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har oxå icloud men blir lite dyrt med mycket lagring tycker jag. Så himla skönt att rensa!

 14. Profilbild för Linda
  Linda

  Jag har skaffat en nas-disk av märket synolgy. Har allt sparat på den. Dokument, bilder osv. Kan nås från alla enheter. Kan även synka bilder från mobilen osv.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för info om NAS. Visste inte vad det var så fick googla 🙂 Kul med ny kunskap. Tack!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
36°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
36°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.