Snabbvisit i Albufeira

Vår leasingbil hade börjat blinka i instrumentpanelen att det var dags för oljebyte. Ett samtal till LeasePlan och snabbt så bokades en tid för service.

Vi valde en verkstad i Albufeira för att samtidigt passa på att fylla på med grejer vi behövde från de stora affärerna i Algarve.

Lämnade bilen på M-Force och tog sedan en promenad in i stan. Har varit i Albufeira tidigare, men det var några år sedan vi var inne stadskärnan. Reagerade över alla souvenirbutiker, turister och restauranger. Vi är ju skonade från det mesta av det där i våra trakter. Passade på att slinka in i en Portugalbutik för att köpa ett olivfat.

Letade upp en offentlig toalett och jag fascineras varje gång av hur fräscha de offentliga toaletterna ofta är i Portugal!

Ren och välstädad offentlig toalett

Promenerade genom tunneln mot havet och hittade en restaurang som erbjöd bland annat fyllda bakpotatis. Maten var helt okej, vi njöt av värme och utsikt mot havet. Sen knallade vi i sakta mak genom en liten del av staden tillbaka till verkstaden och kom i princip exakt när bilen var färdigservad.

Ett torg i Albufeira
Såg havet i över en timme 😀
Korallträd? Vacker blomning i alla fall.

Eftersom det är en leasing bil så kostade det oss inget utan vi hoppade in och körde vidare till Leroy Merlin, Contintente samt Intermarche, där vi tankade.

Så det blev en heldag med både lite utforskande, restaurangbesök samt välbehövliga köp av grejer till bevattningssystemet samt glutenfri spagetti bland annat.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Snabbvisit i Albufeira”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Så vit staden ser ut, så ren och snygg och muttermannen på stranden är kul. Visst är han väl gjord av muttrar? Kanske jag ser fel?
  Uppköpsdagar, fixardagar är inte helt fel när man kan njuta av stunderna på vackra ställen.
  Ha en fin torsdag Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är mycket vitt överallt på grund av värmen. Tror det mestadels är brickor, men var inte så fokuserad på materialet faktiskt 😀 Detsamma!

 2. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Fint som sjutton ser det ut, funderade på om det kostar att använda offentliga toaletter, och hur mycket det kostar i så fall?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kostar inget alls, har aldrig varit på någon de tar betalt för.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.