Maskkravet borta i Portugal

Igår togs beslutet att ansiktsmask inte längre behövs i Portugal. Fast det behövs ändå ibland.

Här i Portugal har vi använt mask i två år. Den senaste tiden endast inomhus i stora varuhus, i trånga situationer (som tåg, karnevaler, flygplatser etc..) och i offentliga byggnader. Nu är det kravet borttaget.

Men det kvarstår faktiskt delvis ändå, för på ålderdomshem, på sjukhus och i samband med resor och andra platser där särskilt utsatta vistas så krävs fortfarande mask.

Här kan du läsa artikeln hos The Portugal News!

Bilden är från när vi skrev på pappren på husköpet i februari 2021.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Maskkravet borta i Portugal”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Äntligen! Men här läste jag i nyheterna igår att man tar bort maskkravet i mitten av maj. Ska bli skönt att kunna gå ut och in som vanligt igen överallt. Fast jag gissar att många ändå har en mask med sig i beredskap innan det är helt accepterat. Vi ser många i befolkningen som bär mask på stan ännu, fastän det tvånget är borta.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det stämmer nog, läste någon annanstans att det bara är på ”mainland” det gäller att de tagit bort munskydden nu. Ja, jag kommer ha masken i handväskan ett tag till 🙂

 2. Profilbild för Ditte

  Likadant i Spanien. Men här är det inte heller helt borta. Ibland behövs masken och det är lite oklart när och var så vi har med oss för säkerhets skull. Här behövs den på bussen och på vissa ställen på flygplatsen och en del andra ställen-
  Känns i alla fall helt ok. För så hygieniskt var det ju inte alltid. (Tyckte man var dålig att förstå att den var engångs och skulle bytas ofta och inte heller skulle hänga var som på kroppen)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har nog inte varit den mest exemplariska i att sköta mitt munskydd rätt får jag erkänna… Jag har tyckt det varit väldigt jobbigt att ha det på, svårt att andas och väldigt varmt. Men jag har respekt för reglerna och har aldrig slarvat med användandet i alla fall.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
27°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.