the vault hotel helsingborg

The Vault Hotel Helsingborg

Bodde en natt på The Vault Hotel i Helsingborg och det hotellet gillade vi skarpt.

Vi hade ett par jobbärenden i Helsingborg, så när vi var i Sverige tog vi hyrbilen dit och behövde så klart en övernattning någonstans. Rogers syster bor i Helsingborg och hon har bott mycket på The Vault, så hon rekommenderade oss det och bokade in oss, vi blev därför uppgraderade till ett bättre rum. Hyggligt!

Sova

Vi hade en dubbelsäng på rummet och det var sköna lakan, två stora kuddar och lagom varmt täcke. Lite för mjuka madrasser för min smak, men jag sov gott ändå. Stördes inte av något på utsidan trots det centrala läget.

Rummet (103)

Ett underbart designat rum på första våningen. Älskar (nu för tiden) design som är brokig och färgstark. Inne på toaletten var det överraskande nog väldigt vitt. Skön dusch med schampo och duschcreme som inte fastnat i mitt minne, så doften var nog inte nåt särskilt. Svårt att klå doftupplevelsen från London 🙂

Frukost/restaurang

Vi åt inte i restaurangen, men vi åt en fantastiskt god frukost. En rejäl sådan för att stå oss. Det fanns allt en kan tänkas vilja ha. Bland de glutenfria alternativen fanns dock inget särskilt, men rostat bröd kunde jag njuta av. Roger njöt av knaperstekt bacon, en underbar äggröra och jag åt en del rökt lax och brie.

Inget saknades på frukosten

Det var fräscht och snyggt upplagt. Hölls efter ordentligt så det såg aldrig slabbigt ut efter att flera personer varit där och rört till det.

Service

Vi hade inte något behov av att nyttja servicen i receptionen, men både in och utcheckning gick smidigt och vi fick ett trevligt bemötande.

Reception och bar
Mitt i stan ligger the Vault Hotel

Läge

Läget är ju helt fantastiskt, mitt i smeten. Gågator, sevärdheter, järnvägsstationen och havet – allt inom ett stenkast från entrén till hotellet.

The Vault Hotel i Helsingborg

Efter en natt är det kanske inte så rättvist att bedöma ett hotell, men ofta blir ju en hotellvistelse bara en natt och även den natten ska ju vara bra. Och det var den absolut på the Vault Hotel i Helsingborg. Vi kommer sova där igen nästa gång vi kommer till staden.

Det finns ingen parkering på hotellet, men ett parkeringshus bara några hundra meter bort.

Publicerat:

i:

4 svar till ”The Vault Hotel Helsingborg”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Mycket smakfull och skön inredning. Där skulle jag trivas också. Tack för titten Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja väldigt smakfull! Men vi bodde faktiskt på ett ännu mer smakfullt hotell… kommer inlägg om det i veckan 🙂

 2. Profilbild för Reiselinda

  Ser inte dör mig att vi kommer bo på hotell med det dörata, men det ser trevligt ut! 👍🏼

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var absolut trevligt!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.