Solrosfält och vackra vägar i Alentejo

Solrosfält och vackra vägar i Alentejo

Att köra småvägar istället för de stora och snabbare vägarna ger ju helt andra upplevelser, av både positiva och negativa inslag.

Här i Portugal kan småvägar vara riktigt bedrövliga att köra på, då hela vägnätet har långt ifrån svenska vägars kvalitet. Men vi har vant oss vid det nu och hänger inte läpp för gupp. Däremot gillar vi inte grusvägar, så det undviker vi gärna.

Men när vi körde från Ermida de Nossa Senhora da Assunção i Messejana så körde vi fel och hamnade på en väg vi inte hade tänkt ta, vilket blev en väldigt trevlig upplevelse! Riktigt bra underlag och så vackra vyer med solrosfält, olivodlingar, oleander som kantade vägen och böljande kullar åt alla håll!

Snirklig väg kantad av rosa Oleander mellan olivfälten
Som fortsätter på andra sidan kullen

Mellan São João de Negrilhos och Ervidel var vägen kantad av stora och vackra solrosfält. 

Stora fält med solrosor
Mer solrosor
Fick med ett bi på en bild
Mycket holmekar och solitära olivträd men kanske någon korkek också
Solrosor och andra fält blandat

Älskar verkligen naturen och vyerna här på Alentejos landsbygd. Nästa stopp på vår lilla roadtrip är en strand.. fortsättning följer.

Publicerat:

i:

12 svar till “Solrosfält och vackra vägar i Alentejo”

  1. Dessa solrosfält är så vackra och särskilt när det också finns grönska.Tyckte här på dina vackra bilder att det såg ut som en fin kombination och med en hel del grönska.
    Och gånger är det ju en helt annan upplevelse att ta dessa mindre vägar.

    • Ja det fanns närliggande fält med grönt, men också en massa olivträd som ju ger en fin grönska. Så glad för nya och fina vägar!

Translate »