Sommarprat & tomater

Inspirerad av Ingrid så har jag glädjande nog lyssnat på en del sommarprat den här sommaren.

Jag vill gärna berätta om de jag lyssnat på hittills. För jag vet inte hur många till det blir. Det är nämligen så att det är när jag skördar och konserverar tomater som jag lyssnar. Det har blivit en rutin nu.

Men jag vet inte hur länge till jag kommer vattna och ta hand om tomatplantorna, finns ju en gräns för hur många glasburkar jag kan förvara.. 🙂

Sommarprat jag lyssnat på hittills

Jag har lyssnat via poddappen, så har inte fått höra hela låtarna. Men det gör inget, det är inte för musiken jag lyssnar. Det är för berättelserna. Som förgyller det tidsödande arbetet med tomaterna.

Jag stoppar telefonen i behån och lyssnar. Inga hörlurar, jag kan och vill inte stänga ute allt som händer omkring mig. Men så här kan jag lyssna.

Renee Nyberg

Intressant berättelse om hennes morfar bland annat.

Camilla Läckberg

Bra och viktigt. Samma resa som jag gjort, med vikthets och att inte duga.

Annie Lööf

Inte alls underhållande, lyssnade inte klart.

Axel Gordh Humlesjö

Fängslande och väldigt viktig berättelse om övergrepp.

Andreas Cervenka

Bra och informativt om hur banker fungerar och hur nya pengar ”trycks”.

Jessie Sommarström

Jag blev avbruten när jag lyssnade, och valde att inte sätta igång den igen sen. Inte så fängslande med andra ord.

Nora Khalil

Riktigt bra, mycket viktigt som hon berör. Den här dikten ”Älska mig” läste hon och jag tycker den är så bra! 2.39 in i videon kommer slutklämmen, som är enastående.

Eva Armini

Intressant, men berörde mig inte så mycket.

Mark Levengood

Underbart, skrattade flera gånger samtidigt som det var mycket smärta också.

Maja Nilsson Lindelöf

Jag var lite skeptisk till att lyssna på detta, men glad jag gjorde det. Flera viktiga saker som är viktiga att prata om, t.ex. ätstörningar och mental ohälsa.

Sussie Eriksson

Ett ganska händelselöst sommarprat egentligen. Men mysigt ändå. Och jag känner igen mig i henne när hon beskriver sig själv, så det var intressant.

Här är hela listan på sommarpratarna 2023, de går ju alla att lyssna på i efterhand via podden.

Tack Ingrid för att du bloggar om sommarpraten, så jag varje dag blev påmind och till slut fick in en somrig rutin jag också.

Har du någon favorit av sommarpraten hittills?

Publicerat:

i:

,

44 svar till ”Sommarprat & tomater”

 1. Profilbild för Anna

  Sommarprat har jag tänkt lyssna till så många gånger och somrar men aldrig blivit klar till det. Borde kanske komma igång nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker det är mysigt, men beror ju väldigt mycket på berättaren.

 2. Profilbild för Kerstin Sjöström

  Säger som Anna tänkt men inte blivit av. Tack för att du skrev om de du lyssnat på, det var riktigt många. Hört fler som var besvikna på Annie Lööf och glada för Mark Levenggod. Ska ta tag i detta men får nog bli nästa år.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tänker att det inte är så noga, inget en behöver ta tag i egentligen. Men visst är vissa av berättelserna ögonöppnare och det är ju alltid roligt tycker jag.

 3. Profilbild för en vanlig man

  Det fanns en tid då jag alltid lyssnade på Sommar. En tid när jag lyssnade då och då. Nu glömmer jag alltid av det. Kanske jag inte är lika intresserad längre,

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan ju vara så! Jag gillar att höra om andras liv (därför jag läser bloggar också) så det är mysigt att lyssna, men det måste ju vara rätt person som berättar något som berör mig.

 4. Profilbild för LillaSyster

  Jo jag har lyssnat, gör som du passar på då jag antingen är i köket eller klipper ner det som vissnat. Jag har inte lyssnat på alla och de som du ”sågat” inte orkat lyssnat klart på har jag gillat. Tur att vi är olika. Skrattade gott åt Anders Eldemans prat. Kan inte utese en favorit…..jag har flera ♡ Du ha en bra onsdag, nu ska jag strax ta ut mina 3 köttfärslimpor från ugnen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt bra vi är olika, det är tjusningen med mänskligheten 🙂 Eldemans har jag inte lyssnat på, då ska jag kanske göra det och se om jag gillar det med! Härligt att vara igång med matlagningen redan.

 5. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Många intressanta pratare. Hela låtar får man höra om man lyssnar ”rätt” tid, inte efteråt…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja jag vet att låtarna är hela vid rätt tid. Men jag gillar inte att passa tider 🙂

  2. Profilbild för Hanneles bokparadis

   ibland sitter vi på altanen ”rätt” tid och äter lunch 🙂

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Mysigt om ni båda vill lyssna på samma sak. Det vill inte vi .)

 6. Profilbild för Kristina Nilsson

  Sommarpratarna=sommarkänsla! Tipsar om Denise Rudbergs sommarprat från 30 juni 2021.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det, tack för tips, ska lyssna på det!

 7. Profilbild för Susie på Stjärnarve...

  Lyssnar inte alls längre eftersom jag tycker att programmet inte längre tilltalar mig. Tidigare var det lätt musik – som man iofs kan vara utan för det mesta, men som gör en bra paus – och bra prat med viss botten i. Numera är det bara personliga tunga berättelser om hur jobbigt folk haft det…
  KRAM-Susie

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag lyssnar inte på musiken alls då jag lyssnar via podden. Många tunga berättelser tycker jag är viktiga att lyssna till. Det ger kunskap och perspektiv. Och jag väljer ju själv när jag lyssnar, så det stör mig faktiskt inte. Kram

 8. Profilbild för Mamma C

  När vi bodde i Sverige och jag jobbade (satt på kontor) så var sommarpratet ett måste att lyssna på efter lunchen då.
  När vi sedan flyttade till Spanien så försvann detta måste helt och hållet ett tag. Men så tog jag upp lyssnandet igen. Och nu gör jag det lite sporadiskt under året. För nu kan man ju lyssna när man vill på det.
  Vilken skörd av tomater.
  Ha en fin onsdag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är bra att kunna sprida ut lyssnandet om en vill. Jo, en hel del tomater blir det! Detsamma!

 9. Profilbild för Madde

  Jag har bara lyssnat på Camillas och Annie Lööfs sommarprat. Camillas berörde mig så mycket. Det hon sa (eller om det var i programmet Tilde) om att läsare sa till henne att hon som är gift med en PT och har råd att köpa bra mat borde inte vara överviktig. Det är ju inte där det sitter. En som ändå är utbildad i stresshantering sa ett par kloka ord. Hen gick till en arbetsterapuet som fick hen att använda sina egna verktyg. Jag försvarar inte en övervikt (kraftig alltså) men det vården gjorde mot mig då jag sökte för stress och han skrev fetma i journalen och sen då jag fick ett hälsosamtal och sköterskan satt framför datorn och kommentarerna var Du är fet, du har högt blodtryck. Ät mer medicin och skulle ge mig en broschyr med kostråd. Då jag sa att jag kan allt det, men får inte till det pga allt som hänt så skrev hon i journalen att jag inte ville medverka och ville inte ha kostråd. Tacka vet jag mina tränare som kopplat bort min vikt totalt utan fokuserat på att jag ska må bra och att mår jag bra, så kommer det andra sen. Till det stoppat mig då jag vill träna för mycket.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är verkligen inte där det sitter. Hennes program berörde mig mycket också. Jag vet du blivit så illa behandlad, det är svårt att få läkare att se förbi övervikten och leta efter orsaker någon annanstans.

 10. Profilbild för Marianne

  Ingrid har inspirerat även mej att lyssna på sommarpratet, men jag har inte skapat någon rutin för det tyvärr. Jag har är prickat av en del som jag tänker lyssna på när jag vet att jag inte blir avbruten. Nora Khalils dikt berör mej enormt, jag har ofta tänkt på vilken press sociala medier ger unga människor, den perfekta glassiga ytan som de tror är detsamma som lycka och hela tiden uppnå.

  Det är så givande med kompisarna här i bloggvärlden. Min syster (psykolog) blängde surt på mej vid något tillfälle och sa att jag ”bara” umgicks med vänner på nätet, vilket är överdrift men hon förstår inte hur mycket det ger och har gett mej, de åren jag mådde som sämst var det min räddning.

  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är Noras dikt fantastisk. Hoppas du får till det att lyssna på de sommarprat som du är intresserad av. Visst är bloggvärlden fantastisk, glad du fått så mycket och även räddningen. Det spelar väl ingen roll om relationerna är digitala eller inte, jag har många fina vänskaper som kommer från den digitala världen.

 11. Profilbild för Micke

  Har ännu inte lyssnat på mark, ligger efter lite här med alla poddar och dylikt men det är på gång.

  Ha det bäst nu. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ingen press, sommarprat hör ihop med den lata sommaren! Detsamma

 12. Profilbild för Hannas krypin

  Trodde jag var ensam om att lägga mobilen i BH:n men det är ju en bra plats. Jag har inte lyssnat på ett enda sommarprat faktiskt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det en bra plats, inte för länge dock, inte under varma dagar i alla fall 🙂

 13. Profilbild för Znogge

  Jag har lyssnat lite smått men långtifrån på alla och inte alltid klart. Mark Levengood gillade jag. Förutom bra innehåll så tycker jag att han har en så behaglig röst att lyssna på.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst har han en underbar röst!

 14. Profilbild för Ingrid

  Nu har jag inte lyssnat på sommarpratarna på ett tag. Jag lyssnar på min syster Kerstin i stället. Många ”kommer du ihåg” blir det, för även om vi pratar med varandra minst en gång i veckan blir det lite annat när man träffas.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Låter bra mycket trevligare att lyssna på syrran 🙂 Detsamma Ingrid!

 15. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilken tomatskörd! Så gott det ser ut. Vi är dåliga lyssnare till sommarprogrammen. Däremot brukar vi lyssna på några av dem när vi åker långresor i husbilen. Det är bra att de finns att plocka fram precis när det passar en.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det där är bara en bråkdel… 🙂 Ska redovisa sen, men tror jag kommer passera 100 kg. Ja väldigt bra att plocka fram när det passar.

 16. Profilbild för Susjos

  Jösses så mycket tomater! Älskar tomater, främst söta körsbärstomater!
  Visst lyssnar jag på sommarpratarna! Reneé har jag lyssnat på liksom Camilla L och Axel Humlesjö och Nora, de var bra allihopa! Annie Lööfs sommarprat var väldigt bra också, kanske för att jag själv är i branschen, och hon var ju patient på mitt jobb, tyckte det var intressant hur hon beskrev hur det var att vara patient, från att vara en person i maktposition, och om liv och död.
  Har flera sommarpratare jag vill lyssna på, är ju så glad att jag via min mobil kan lyssna direkt via blutooth till mitt ci, och jag kan höra vad de säger! Magiskt!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi skördar massor, passerar nog 100 kg. Kan förstå du uppskattade Annies berättelse från ditt jobb! För mig som är så långt från barnafödande så kunde jag inte ta in det riktigt. Kanon bra du kan lyssna direkt in i CI!

 17. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Himmel och hav igen, här blir det upprepningar hela tiden. Så mycket tomater ni har, härligt.
  Vet du , det låter väl lite märkligt men Jessie Sommarström och jag är vad man kallar småkusiner på Åland, tremänningar tror jag det kallas i Sverige. Hennes adoptivmamma Siv o min pappa var kusiner men jag hade mera med Siv att göra än vad min pappa hade, åldersskillnaden var stor dem emellan. Världen är bra liten. Jag har inte alls lyssnat på något sommarprat i år, har inte givit mig tid alls.
  Tomatkram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så kul att ni är småkusiner, kan tänka mig det finns många släktband på Åland. Många tomater blir det, men jag funderar på att kassera de flesta plantorna i helgen.

 18. Profilbild för Anki

  Wow … vilka mängder tomater!
  Jodå, jag lyssnar ibland, men oftast i efterhand, då tiden mitt på dagen inte passar mig alls.
  Har lyssnat på några av de du har lyssnat på och tycker de var bra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   mmmm. väldigt mycket tomater blev det! Lyssnar också i efterhand, när det passar mig 🙂

 19. Profilbild för byblixtra

  Jag har lyssnat på Hooja (så klart!) 😉 och Camilla Läckberg. Jag tyckte att båda programmen var intressanta men på olika sätt. Jag tycker att Hooja och DJ Mårdhund är två sköna norrbottningar från Gällivare som gör sin grej. Camilla Läckberg tog upp ett viktigt ämne som samtidigt är så sorgligt. Hon är ingen favoritförfattare men har läst en del böcker av henne och tycker att hon är en driftig och stark kvinna.
  Jo, jag har också lyssnat på Andreas Cervenka som var mycket intressant trots att jag har läst hans bok. Nästa som jag ska lyssna på är Bianca Salming och efter det vet inte, får kolla vilka fler som sommarpratar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hooja har jag inte lyssnat på. Inte heller Bianca 🙂

 20. Profilbild för Paula Merio

  Läste nyss hos en annan blogg om hennes favoriter hittills. Jag har inte lyssnat på en enda, jag sparar dem tills höstrusket sätter in. Eller jag blir klar med de ljudböcker jag håller på att lyssna på. Kompisen berömde mycket Göran Greiders prat.
  Jag tror jag går igenom listan och börjar lyssna på varje. Sen stoppar jag om intresse saknas efter typ en kvart.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad mysigt att ha dem kvar när hösten kommer. Göran Greider ska jag lyssna på. Men jag kommer inte lyssna på alla. Den tiden vill jag inte lägga.

 21. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Oj, vilken tomatrikedom 😀
  Trevligt att du har hittat så många sommarpratare som du gillar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Massor av tomater har jag skördat! Ja det har varit kul, får se hur många fler det blir.

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
33°C / 15°C
36°C / 17°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.