ställplats apelviken

Ställplatsen i Apelviken, Varberg

Det är nu tredje året som vi nyttjat ställplatsen i Apelviken i Varberg, och vi tycker det är en toppenplats för några härliga sommardagar!

Varje år pratas det om att det är sista året som ställplatsen är öppen för det ska byggas ett surfcenter på denna ytan istället. Men varje år så öppnas den.

Alla våra bedömningar om boplatser i Sverige hittar du på vår Sverigekarta.

Ställplatsen i Apelviken Approved by Boihusbil 2020

Den eftertraktade ställplatsen fick 8 av 10 poäng i vår bedömning och blev alltså Approved by Boihusbil igen! Både 2019 och 2020 har de fått vår utmärkelse.

Vyn

Går verkligen inte att klaga på vyn, sanddyner och hav.
1 poäng

Solnedgångarna är vackra!
ställplats apelviken
I främre raden är alla vända mot havet.

Plan mark

Det är grus på hela ställplatsen. Och det är plant, även om någon behöver använda nivåklossar.
1 poäng

Rymlig layout

På varann p-plats kan en parkera, och då blir platsen bredvid ”uteplatsen” samt ett naturligt avstånd till grannen. Märkningar finns i träräcket framför bilen.
1 poäng

ställplats apelviken
Markering på varannan parkeringsplats.
ställplats apelviken
Gott om plats mellan raderna också. Servicehuset längst bort i bilden.

Närhet till hav eller sjö

En kort promenad över sanddynorna så är en i havet. En långgrund strand där det ofta leks med brädor av olika slag, kite, vind och SUP.
1 poäng

Skötsel

Det finns ett hus med toaletter, toatömning och kall utedusch. Det delas med alla badgäster så det kan se rätt skräpigt ut emellanåt, men det städas varje dag.
1 poäng

Cykelavstånd till mataffär

Stora Coop och ett mindre Coop finns inom bara ett par km avstånd. Sen finns ju lilla butiken på Apelvikens camping ett stenkast bort också.
1 poäng

ställplats apelviken
Grymt läge med nära till allt.

Lugn och ro

Väldigt mycket folk i rörelse på vägen intill. Det är många som badar och det alla tider på dygnet. Störs egentligen bara när det är partaj bland stugorna intill eller när det är band som spelar på krogarna. Med detta läge är det svårt att få lugn och ro också.
0 poäng

Trygghet

Det är inte inhägnat. Men det är oftast fullt, vilket gör att det ändå känns tryggt.
1 poäng

Bemötande & information

När det är stängt står en stor skylt vid infarten. När det är fullt hänger det ett snöre framför infarten. Personen som kommer och tar betalt varje eftermiddag är väldigt trevlig och tillmötesgående!
1 poäng

Wi-Fi

Finns ingen wi-fi.
0 poäng

Sammanfattning

Att stå här några dagar när sommaren är som skönast uppskattar vi väldigt mycket. Men det är tur som avgör om en  får plats, för det är verkligen oftast fullt. Oavsett när en kommer.

Ställplatsen i Apelviken blev Approved by Boihusbil även 2020! Mer om Apelviken i olika typer av inlägg kan du läsa här.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

4 svar till ”Ställplatsen i Apelviken, Varberg”

 1. Profilbild för Anki Arvidson

  Just här vid Apelviken hade vi grannar så nära att vi inte kunde öppna dörren ordentligt … många år sedan och då fanns inte några rutor. Har inte varit där sedan dess … men är glad att det blivit ändring till det bättre, för platsen är annars fantastisk.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Sånt är verkligen urjobbigt! Men nu är det tydligt markerat så det finns något att hänvisa till ifall någon står för nära.

 2. Profilbild för Jonna

  Ser riktigt härligt ut!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja där är det väldigt skönt!

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.