Det här med corona/covid-19 och vår övervintring i varmare klimat, det är något som vi inte funderat klart kring än.

Hela tiden har det handlat om i fall vi får åka ner i höst eller inte. Men det har definitivt ändrats till om vi vill göra det eller inte.

Vi vill så mycket, men vill vi åka till andra länder redan i höst? Även om vi får. Eller är det så att vi hellre väljer kyla framför osäkerheten i Europa? Kanske vi kan åka direkt till ex. Porto Covo och stå still där i några månader? Strunta i att rulla runt och uppleva så mycket annat än närområdet där vi väl parkerar. Det är ju samma sak som skulle hända i kalla Sverige, vi skulle stå still här med. Men om vi åker ner slipper vi i alla fall kylan.

Kommer vi bli hatade av portugiserna eftersom Sverige haft en annan strategi? Eller välkomnar de oss som en efterlängtad inkomstkälla? Kommer vi känna oss trygga där? Vi kände ju oss faktiskt mer trygga där i våras än när vi kom till Sverige. Här tycker vi fortfarande det är väldigt stor nonchalans och avstånd hålls inte alls i den utsträckning som vi i alla fall vill göra.

En sak är säker i alla fall, det har svängt från att längta efter att få åka tillbaka till södra Europa till att invänta vår önskan att faktiskt vilja åka. Just nu är vi inte alls sugna på att åka över gränsen, och det stämmer ju även med vår planering. Vi vill spendera sommaren i Sverige.

När vi vill åka söderut vet vi inte, men kanske vi vill i oktober 🙂

Hur tänker du kring den här övervintringen?

Bilden är en kvällsbild från Apelviken i Varberg, som vi lämnar idag.

/Anna & Roger