apelviken

”Får vi?” har ändrats till ”Vill vi?”

Det här med corona/covid-19 och vår övervintring i varmare klimat, det är något som vi inte funderat klart kring än.

Hela tiden har det handlat om i fall vi får åka ner i höst eller inte. Men det har definitivt ändrats till om vi vill göra det eller inte.

Vi vill så mycket, men vill vi åka till andra länder redan i höst? Även om vi får. Eller är det så att vi hellre väljer kyla framför osäkerheten i Europa? Kanske vi kan åka direkt till ex. Porto Covo och stå still där i några månader? Strunta i att rulla runt och uppleva så mycket annat än närområdet där vi väl parkerar. Det är ju samma sak som skulle hända i kalla Sverige, vi skulle stå still här med. Men om vi åker ner slipper vi i alla fall kylan.

Kommer vi bli hatade av portugiserna eftersom Sverige haft en annan strategi? Eller välkomnar de oss som en efterlängtad inkomstkälla? Kommer vi känna oss trygga där? Vi kände ju oss faktiskt mer trygga där i våras än när vi kom till Sverige. Här tycker vi fortfarande det är väldigt stor nonchalans och avstånd hålls inte alls i den utsträckning som vi i alla fall vill göra.

En sak är säker i alla fall, det har svängt från att längta efter att få åka tillbaka till södra Europa till att invänta vår önskan att faktiskt vilja åka. Just nu är vi inte alls sugna på att åka över gränsen, och det stämmer ju även med vår planering. Vi vill spendera sommaren i Sverige.

När vi vill åka söderut vet vi inte, men kanske vi vill i oktober 🙂

Hur tänker du kring den här övervintringen?

Bilden är en kvällsbild från Apelviken i Varberg, som vi lämnar idag.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

20 svar till ””Får vi?” har ändrats till ”Vill vi?””

 1. Profilbild för Anna Viebke
  Anna Viebke

  Kan en vinter i kyla undvikas, så är vi inte kvar. Regn och hagel sidledes, grått och fuktigt. Nix, vi drar. Att vi inte kommer bli väl mottagna tror vi inte. Att fortsätta hålla avstånd måste göras över allt, var vi än befinner oss. Att leva i husbil gör detta problemet så mycket enklare.
  Så vi åker.
  Men en plats att stå mer fast på är nog något vi tänker oss. Att uppleva något var dag i stilla vardag är inte fel.

  Hoppas vi ses snart ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi tänker lika 🙂

 2. Profilbild för Ove
  Ove

  Undviker i år och tar nya tag nästa????????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Många som tänker så har vi förstått.

 3. Profilbild för Carina
  Carina

  Platsen är bokad sedan i våras när vi for hem och den avbokar vi inte. Mår så mycket bättre av sol och värme så det finns inget att fundera över. Vi står mestadels still och har lillebil vi far runt och utforskar med.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så är det verkligen, mår otroligt mkt bättre i varmare klimat. En viktig faktor helt klart!

 4. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Förstår precis hur ni tänker. Omöjligt att planera inför hösten, utan bara att invänta utvecklingen. Vi ska ta ställning efter den 15 september o medd campingen om vi ska boka nästa år istället.
  Lite lättare för oss som har ”vinterställplats”, men liksom ni så vill vi så klart till värmen o ljuset när hösten kommer. Ovisshet tar energi. ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är svårt att planera helt klart, men lite kan en ju förbereda i tankarna och sen när beslut tas så har vi i alla fall resonerat kring det. Men slutliga beslut blir det inte än på ett tag. Skönt att ni har er plats tills vidare i af.

 5. Profilbild för Christel

  Vi avvaktar och ser hur allt utvecklas. I September-oktober kanske det känns ok, men inget går att planera.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så gör vi också

 6. Profilbild för Lena

  Vi har ju planerat att flyga ner till Spanien i höst, eftersom vi bokade lägenhet där redan innan pandemin bröt ut. Känns väldigt olustigt att tränga ihop oss i ett flygplan, där social distansiering är lika med noll. Kanske vi tar personbilen ner, för till Spanien ska vi, dvs om det inte blir värre med smittan. ????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Där ser du, det finns ett litet ”men” hos er också 😀 Vi vill verkligen komma iväg, kylan lockar inte alls. Så det lutar verkligen åt det, men vi har främst insett att bollen ligger hos oss själva nu.

 7. Profilbild för Kors och Tvärs

  Nej vi åker, om inte det förändras så Sverige avråder och Spanien förbjuder. Vi hoppas kunna köra ner första hälften av sept. Sen hade vi iof sig tänkt flyga hem över jul/nyår men det gör vi troligen inte. Vi kan passera genom olika länder redan nu, då vi har lagfart, NIEnummer etc för att vi är ”halvspanjorer” ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja ni är ju halvspanjorer 😀

 8. Profilbild för Carina

  Förstår verkligen era funderingar eftersom ni har valt det här livet. Samtidigt så tror jag och hoppas att det snart läger sig lite. Men om människor kunde hålla avstånd ändå….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Förhoppningsvis känns det helt tryggt att åka i sept/okt då vill komma iväg. Men tiden får utvisa 😀

 9. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Tråkigt att ni fick uppleva dömhövven på Fotö. Men så är det överallt och den siste idioten är inte född ännu.
  Tror inte ni behöver fundera på bemötande här nere i Europa om ni bara följer de föreskrifter som finns i varje land. Ha munskydd där det fodras, hålla avstånd och sprita händerna där det krävs.
  Vi bor ju här nere i södra Frankrike och kör en svenskregistrerad husbil och har inte mött något negativt på hela denna tid.
  Värmen på vintern är ju absolut något mer attraktivt än den svenska varianten.

  Ha det så gott !!!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad skönt att ni bemöts med den respekt varje människa ska mötas av. Att följa de restriktioner som gäller är en självklarhet för oss. Tack för din kommentar som gav oss ökat sug att åka iväg i höst.

 10. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst vill man iväg över vintern några veckor,
  men att gå in i ett flygplan nu är inget som
  lockar oss iaf,så vi avvaktar att resa.
  Och folk är ju så dåliga att hålla avstånd med.

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Förstår att flygplan definitivt inte är attraktivt för er, det hade vi inte heller gjort. Husbil är dock en annan femma 😀

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.