Öckerö Hamn godkänd även i år

Förra året blev Öckerö Hamn Approved by Boihusbil, och det är fortfarande en kanonbra ställplats så de blev godkända i år också!

Vi bloggade om Öckerö förra året och här kan du läsa vår hyllning till ställplatsen och ön. I det inlägget finns också bilder, för det bidde inga bilder alls den här gången då det regnade större delen av tiden vi var där.

Alla våra bedömningar om boplatser i Sverige hittar du på vår Sverigekarta.

Öckerö Hamn är Approved 2020

Ställplatsen i Öckerö Hamn får 8 av 10 poäng i vår bedömning. Vi stod där över midsommarhelgen och våra vänner hade så fina pioner med sig hemifrån så det vill vi så klart visa!

Carinas fina pioner

Vyn

En fantastisk vy över båtarna, oavsett vilken del av ställplatsen en nyttjar.
1 poäng

Plan mark

Underlaget är asfalt, det sluttar väldigt på plan B. Plan A är planare ser det ut som.
0 poäng

Rymlig layout

Platserna är tydligt uppmärkta med vita linjer och det är ett okej avstånd till nästa bil. Alla platser är inte lika stora så det går att få en riktigt rymlig plats.
1 poäng

Närhet till hav eller sjö

Ja, verkligen! Dessutom finns det en badbrygga i utkanten av hamnen där det går utmärkt att hoppa och dyka i. Eller kliva ner via stege.
1 poäng

Skötsel

Den här gången besökte vi inte servicehuset, men det har varit rent och fint varje gång vi besökt platsen. De har investerat i en maskin som gör rent toakassetter (kostar 20,-/) vid serviceplatsen och det finns fina krukor med blommor utspritt överallt. Hela hamnen ger ett mycket fint intrig.
1 poäng

Cykelavstånd till mataffär

Två ICA-butiker inom räckhåll. Dessutom Systembolag, fiskaffär, apotek och bageri ca 1 km från ställplatsen
1 poäng

Lugn och ro

Det är en lugn plats men ändå en del folk i rörelse, t. ex båtfolk.
1 poäng

Trygghet

Det är inget stängsel eller bommar till hamnen. Men det känns ändå väldigt tryggt.
1 poäng

Bemötande & information

Tydlig information om pris och var ställplatserna finns på området. Däremot vore det bra om det framgick att kortet i toarengöringsmaskinen ska sitta kvar tills maskinen är klar.
1 poäng

Wi-Fi

Finns ingen wi-fi.
0 poäng

Sammanfattning

Vi gillar Plan B bäst, det sluttar en hel del där tyvärr, men med våra hydrauliska stödben är det inget problem. Det ligger längre från servicehuset, men vi tycker väldigt mycket om vyn och lugnet i den delen av hamnen. Ska prova även A-planen, men det blir nog på senhösten när det inte är så mycket husbilar där.

Har du inte varit på Öckerö kan vi verkligen rekommendera ett besök! Läget är också utmärkt som basläger för att cykla runt på alla öarna i norra skärgården. T.ex Hönö, Fotö, Hälsö, Rörö och Källö-Knippla

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

2 svar till ”Öckerö Hamn godkänd även i år”

 1. Profilbild för Samuel Varg

  Är ni på Öckerö nu?
  Var ju där för några dagar sedan för att bygga på en kompis hus. Synd att jag inte visste att ni var där. Då hade jag gått förbi och vinkat.
  Lunchade på Nimbus. Antar att ni redan käkat där. Annars rekommenderas det!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi är faktiskt tillbaka på Öckerö. Kom idag. Nej vi har inte ätit på restaurang här, vi lagar helst maten själva 😀 Men tack för tipset!

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
24°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 12°C
30°C / 14°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.