sex-fragor-om-webben-intervjuserie

Summering av intervjuserien #6frågoromwebben

Under sommaren har jag publicerat en intervjuserie med 20 st. inlägg där olika personer fått svara på 6 olika frågor om webben.

Variationen bland de intervjuade personerna

Jag ville gärna ha en variation av personerna som deltog i intervjun. Det gick väl så där. Men det var med personer som inte är så väldigt flitiga användare till personer som är lever i symbios med det digitala. Åldersspannet var inte så brett, utan att veta åldern på alla så gissar jag att vi hamnade i spannet ca 30-50 år. Där hade jag gärna sett att jag fått med några ungdomar och några pensionärer också för att få se hur de generationerna använder webben. Men så blev det inte den här gången.

Vem är du och utanför webben

Med den här frågan ville jag få fram om det var så att man hade en roll när man var i det digitala. Men jag känner att de flesta är sig själva överallt, fast man anpassar vad man berättar för att antingen bara sprida glädje eller kanske bara sprida information. Man ger sanningen av sig själv, men inte alltid hela sanningen.

Favorittjänsterna på webben

Intervjuerna har gett massor av tips på nya verktyg och sätt att använda dem. Men nästan alla har angett att de använder Facebook och/eller Twitter mest. De flesta angav att de använder nätet för att läsa nyheter och hänga med i vad som händer i de branscher/områden man själv är intresserad av. Instagram, gmail, google kalender, youtube, auphonic, sparknotes, manuscript, ztory, storytel, netflix, spotify, ebay, blocket är några av de andra tjänsterna som nämndes som viktiga för intervjupersonerna.

Det bästa som gjorts/sagts på webben?

Det har varit så roligt att läsa att man är stolt över saker! Det har varit blogginlägg, start av webbplatser eller något så viktigt som att man träffat nya vänner. Läs intervjuerna för att läsa mer detaljerat om de bra saker som hänt på och via webben!

Vad brinner man för mest?

Passionerade människor finns det överallt, det är så härligt! Att dela kunskap och vara med och påverka är viktigt. Att arbeta för orättvist behandlade och ett öppet nät är andra saker som man tycker är viktigt att jobba med på webben.

Jag vill tacka alla som deltog i den här intervjuserien och välkomnar er som inte deltagit att utnyttja kommentatorsfältet till att delge oss dina svar!

 

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.