levante-beach

Wifi/Internet i hotellerbjudande betyder ingenting

Som ganska orutinerad semesterfirare utomlands lärde jag mig en läxa förra veckan. Självklart delar jag med mig av det så du slipper göra samma misstag!

Levante Beach Resort, Rhodos

Bokade en träningsresa med Apollo till ett fint hotell på Rhodos. Hotellet är bara ett par år gammalt och heter Levante Beach Resort. Det ligger mellan Afandou och Kolymbia på Rhodos östkust, med härlig stenstrand, 5 pooler och riktigt god mat. Men framför allt med helt fantastisk personal!

Eftersom vi skulle resa när det är högsäsong för mig på jobbet tänkte jag att jag istället för att ligga vid poolen hela dagen sitter på hotellrummet ett par timmar emellanåt. T.ex. när solen är som starkast och/eller på kvällen när ressällskapet läser sin skönlitteratur.

Därför valde vi ett hotell där det ingick internet/wifi på rummet.

Internet på rummet – not so much

Vi kom till hotellet på en söndag och då fanns det inte någon som helst chans att komma ut på nätet. I receptionen fick vi då veta att det ibland blir problem på helgerna men att det skulle ordna sig under måndagen.

På måndagen kom vi ut på nätet ganske i en kvart. Sedan dog allt igen. Receptionen beklagade och erbjöd mig att sitta och jobba på hotellchefens rum tills problemet var löst. Jag tackade men avböjde, jag tänkte att det löser sig nog snart.

När det fortsatte likadant på tisdag så insåg jag att det är så här dåligt nätet är. Både receptionschefen och hotellchefen var väldigt tillmötesgående och erbjöd mig att arbeta på deras kontor. Dessvärre ville de att jag skulle tala om i förväg så de kunde planera sina arbetsdagar. Vilket jag har full förståelse för. Men det var svårt för mig att veta exakta tider, så istället meddelade jag alla mina kunder som jag hade pågående projekt med att det inte blir något arbetande för mig den veckan. Jag fick en extra semestervecka, men fick också jobba 220% när jag kom hem.

3G både mer stabilt och snabbare

Jag hade på roaming hela veckan på telefonen så jag kunde fortsätta hålla samma höga nivå vad gäller service till mina kunder med snabba svar på mail. Kunde också via 3G ladda upp lite bilder på Instagram och hålla koll på Facebook. Spelade även WordFeud för första gången på mycket länge.

Ta reda på uppkopplingshastigheten

När det i hotellets erbjudande står om internet och wifi, ta reda på hastigheten och tryck på att du verkligen måste ha ett rum som ligger inom räckvidd för bra hastighet.

Glöm inte att även höra dig för om hur pålitligt det är. De kanske har en snabb lina men den ligger nere typ 50%

Semester = urkopplad?

Har man semester är det kanske inte lika viktigt med wifi/internet för alla. Men som egen företagare utan anställda så är det jag som gör allt arbete, jag kan inte stänga av mail och telefon en dag ens utan måste vara på tårna och vara tillgänglig. Det är något jag tycker är härligt och älskar att kunna hålla hög service. Det är väldigt frustrerande att inte kunna göra det när man räknar med det.

Hotellet kompenserade oss mycket generöst utan att vi ens bad om det! Så all kred till dem. Jag har dock lärt mig en läxa och kommer i fortsättningen att kolla upp mycket med vad deras wifi/internet har för hastighet och pålitlighet.

För övrigt kan jag varmt rekommendera detta hotellet!

Har du några erfarenheter om bra hotell vad gäller uppkoppling utomlands så är jag tacksam för en kommentar!

Publicerat:

i:

4 svar till ”Wifi/Internet i hotellerbjudande betyder ingenting”

 1. Profilbild för Chatrine

  Jag reser mycket i Europa och har tyvärr precis samma erfarenhet. Det som kallas wifi där är sällan det vi menar.
  Jag är tydlig med till mina kunder att jag kopplar upp mig vissa tider (3-4 tillfällen/v beroende på resans längd) och då använder jag 3G.
  Är man på resande fot kan jag rekommendera McDonalds wifi. De låter mig sitta några tim över en kopp kaffe och har bra fart och stabil lina.

 2. Profilbild för Lena
  Lena

  Anna, var på Cypern förr-förra veckan. Det stod wifi på nätet om hotellet, men när vi kom dit visade det sig vara geatis wifi endast i receptionen och inte på rummet. Det funkade ju sådär för när alla satt i receptionen och försökte komma upp på nätet så gick inte det.
  De som köpte wifi på rummer för att arbeta fick krupp. Funkade inte heller.
  #DagensWifi

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Märkligt att det ska vara så dåligt. Men det kanske är vi i Sverige som är bortskämda..

 3. […] Dessvärre upptäckte jag väldigt tidigt att hotellets wi-fi var helt värdelöst. Både i vårt rum och i lobbyn. När man är egen företagare är det viktigt att kunna sköta mail och akuta saker även under en semestervecka. Hanterade mailen via telefonlinan så det mest akuta löste sig. Jag har bloggat om just wi-fi på Webbtanten efter vår resa. […]

Väderprognos

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
07:0018:28 WET
MånTisOnsTorFre
16°C / 4°C
16°C / 2°C
17°C / 8°C
14°C / 7°C
14°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.