airbnb-bo-billigt-och-bra

Resa och bo med AirBNB

Det finns alternativ till att bo på hotell – med internet kommer nya tjänster och möjligheter, jag har provat både att hyra och hyra ut via airbnb.se. 

Vad är AirBNB?

Det är en tjänst på nätet där man kan hyra ut ett rum i sitt hus/lägenhet, hyra ut ett gästhus eller även hela ditt hus/din lägenhet. Man får hjälp med spridning i hela världen av sin uthyrning och det öppnar dörrar för spännande gäster.

Att hyra boende

Ofta ett billigare alternativ

För många av oss som reser är priset en viktig del i valet av boende. Att få ett 5-stjärnigt hotell för under tusenlappen hade ju varit fantastiskt, men så ser det inte oftast inte ut. Med airbnb.com kan du hitta pärlor till låga priser. Jag har betalat 500-1000,-/natt och vi har oftast varit två personer som bott tillsammans för det priset.

Rent och ombonat

Vi har hyrt en hel lägenhet och även enstaka rum i hyresvärdens lägenhet. Bilderna och beskrivningen har stämt överens med verkligheten. I ett fall var sängen väldigt dålig. Det har alltid varit väldigt rent, faktiskt oftare renare än vissa 4-stjärniga hotell jag bott på.

Som hemma – fast borta

Att bo hemma hos någon annan kräver så klart att man tar hänsyn och ställer iordning efter sig. Man har ofta tillgång till kylskåp så man kan ha sin egen mat där och tillgång till köket så man kan laga mat. Passar utmärkt om man inte är så där överförtjust i t.ex. hotellfrukostar, vilket jag inte är.

vastra-hamnen-malmo-airbnbPersonliga tips och omvårdnad

Om hyresvärden bor i samma lägenhet/hus så blir det dessutom ofta lite snack om vad man kan göra i området, man får personliga tips – tips som inte Turistbyrån skulle ge. I Pisa t.ex. så hittade vi tack vare vår värd den bästa italienska restaurangen genom hennes tips. Ibland har hyresvärden förberett med instruktioner och tips på besöksmål så man kan sitta i lägenheten och läsa igenom.

Bästa hittills

Jag har bott i Malmö, Bergamo, Milano och Pisa via AirBNB och jag måste säga att vistelsen i Malmö var grym, läget i Västra Hamnen perfekt och hyresvärden mycket trevlig. Lägenheten är supermodern och rummet jag hyrde var alldeles lagom stort.

Vistelsen i Bergamo var också fantastisk, där hyrde vi en lägenhet, helt nybyggd och det ingick också frukost på närliggande café.

Läs mer om hur du reser med airbnb

Att hyra ut

Gäster verifieras

Varje medlem på airbnb kan välja att verifiera sin identitet på olika sätt. Jag som hyr ut kan också bestämma vilken typ av verifikation som krävs för att man ska kunna hyra hos mig. Jag kan också välja att godkänna eller inte godkänna gäster.

Betalningstrygghet

Betalning av rummet jag hyr ut får jag insatt på bankkontot från airbnb. Den som hyr har betalat till airbnb innan så pengarna är garanterade att dyka upp hos mig.

Betalar först när man får en gäst

Det kostar inget att finnas med på airbnb.se – man betalar för tjänsten först när man hyr ut. Det kostar 3% av totalsumman.

Finns många andra fina anledningar att välja att hyra ut via airbnb – kika in på deras sida om ”Varför ska jag vara värd” så får du en lång lista!

Jag har haft gäster från Tyskland och Danmark. Trots att vi bor lite avsides så har ändå gäster hittat hit och uppskattat både läget, miljön och gemenskapen. Jag tycker det har varit jätteroligt – ett kul sätt att träffa andra och för mig nya människor!

Bilderna är skärmdumpar från airbnb.se

Publicerat:

i:

Ett svar till ”Resa och bo med AirBNB”

  1. […] ≫ Tidigare beskrivande inlägg om Airbnb här på Annas […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.