musixmatch-lara-sangtexter

Sjunga med i goa låtar – Musixmatch

Gillar du som jag att spela hög musik och verkligen kunna ta i och sjunga med i bra låtar? Då ska du vidare för jag ska tipsa dig om en grym app.

Jag älskar att sjunga! Högt och kraftfullt. Och falskt dessvärre. Men det gör inget, för att sjunga gör mig glad och upprymd på så många sätt. Men jag kan också blir ruskigt frustrerad, när jag inte kan texterna.

Texterna är svåra att minnas

Antingen beror det på åldern tänker jag att jag inte kommer ihåg texterna längre eller så är det på grund av att jag numera har ett så stort utbud av musik så det inte bara är en platta/LP eller ett mixat band med utvalda låtar jag lyssnar på om och om igen.

Internet har inte bara gett oss möjligheten att ha tillgång till så otroligt mycket musik utan också hjälpmedel för att lära oss att komma ihåg texterna och komma ihåg dem rätt.

Musixmatch

Flera användningslösningar

Musixmatch är en gratis app som finns för både iPhone och Android. Den finns också som app till Spotify så du kan få texterna samtidigt som du lyssnar på låten via datorn. I telefonen spelas låten samtidigt som du ser texten, utan att behöver använda Spotify. Via airplay kan du även få upp texten rullandes på din TV! Har du ett par Googleglasses kan du ha glädje av att se låttexten i dem, för det funkar också!

Musixmatch marknadsför sig som ”The World´s largest lyrics catalog” så förhoppningsvis finns även dina favoritlåtar. Jag testade t.ex. att söka efter Ted Gärdestad och den texten rullade så fint med korrekt visande av å, ä, ö .

Singalong

I iphonen ser du dina nerladdade låtar (iTunes) och där kan du välja att göra ”singalong”. Då tar de bort sångaren och du kan med hörlurar träna in låten. Undrar om alla i Idol använder den här appen och den här funktionen?

Sångtexter på webben

Det finns också många webbplatser där du kan få fram texterna till just den musiken du lyssnar på, olika samlingssidor som t.ex songlyrics.com . Även många artister har låttexterna på sina officiella webbplatser. Men det grymmaste sättet tycker jag är via appen Musixmatch, prova!

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.