Sot anteckningsbok

Sot – den fina svarta antecknings­boken

Fascineras titt som tätt över vad som kan hända med olika statusuppdateringar i Sociala Medier. Från digitalt till analogt, nedan uppdatering resulterade i att jag fick en lyxig anteckningsbok.

Min tanke kring anteckningar, analoga eller digitala, skrev jag på LinkedIn för ett par veckor sedan och den har fått stort genomslag och har närmare 7 000 visningar på LinkedIn.

Jag läser allt oftare om personer som övergår till att använda sig av olika varianter av anteckningsböcker, papper och penna istället för de digitala verktyg de tidigare använt för att hantera anteckningar, planering, utveckling, tankar etc. Hur tänker/gör du och varför? Vill höra allt om denna nya (?) trenden (?)!

En av de som kommenterat ville ge mig rätt förutsättningar för att faktiskt skriva anteckningar analogt.

Sot – anteckningsboken som är nåt annat

När anteckningsboken ”Sot” kom med posten blev jag överväldigad! Jag som bara använder kollegieblock (när jag kör analogt) till mina noteringar under möten och telefonsamtal kände direkt – det här är nåt annat!

Evernote och Anteckningar i all ära, men – det här är nåt annat.

Wunderlist är superbra till mycket, men – det här är nåt annat.

Projektverktyget Asana kan jag inte leva utan, men – det här är nåt annat.

Vaddå nåt annat?

En anteckningsbok är väl en anteckningsbok. Ja, för mig var det så. Innan. Innan jag fick Sot. Denna svensktillverkade stilrena anteckningsbok.

När jag håller i boken vaknar en känsla av omvårdnad inom mig. Den här boken är viktig. Det jag skriver i den ska vårdas ömt av mig och andra (?) som läser i den.

Med nya vackra anteckningsboken Sot i min ägo gäller det att vara kreativ!

Sot anteckningsbok

En anteckningsbok för vad?

Vad ska jag skriva om? Drömmar? Tankar? Relationslistor? Måste ju inte skynda mig att bestämma det, men är ju samtidigt sugen på att börja använda den direkt.

Ett par timmar efter att jag först höll Sot i min hand kom jag på det!

Jag och Roger har ett ganska stort projekt framför oss, som kräver mycket förarbete, research och planering. DET ska jag använda Sot till! Och jag kommer så klart att blogga om det också, när det är officiellt.

Tack Madeleine!

Publicerat:

i:

5 svar till ”Sot – den fina svarta antecknings­boken”

 1. Profilbild för Gunnar F Novik

  Intressant, detta att ta på och röra. Taktilt i ordets rätta bemärkelse. Men inte bakåtsträvande då?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej inte bakåtsträvande 🙂 Variation is da shit tänker jag. Och ändamålet.

   1. Profilbild för Gunnar F Novik

    Ja, varför begränsa sig när det en mår bra av kanske finns där ute?

    1. Profilbild för Helena Roth

     Ja. Både ock, inte antingen eller. Att låta öga och hand få sitt lystmäte i det fysiskt påtagliga ger något annat än det snabba och lättåtkomliga digitala. Bra bådadera, visst bättre för somt, visst för annat.

     Fick en ofantligt vacker anteckningsbok av min dåvarande coach i september 2014. Den har jag använt som journal och har nu bara några sidor kvar. Dags hitta en ny. Kanske läge leta rätt på en SOT?

     1. Profilbild för Anna
      Anna

      Finns att köpa i e-butik, hittade när jag Googlade 🙂 Jag skriver just nu för fullt i min SOT och älskar den! Enkel. Snygg. Inga linjer. Kreativt. I love!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.