skrivarkurs-vagabond-ekurs

Skrivarkurs på Vagabonds resemagasin

Har i veckan gått en skrivarkurs, en e-kurs, hos Vagabond. Drömmer mig bort i våra resor, både de vi gjort och de vi ska göra. Tänker att det vore så roligt att kunna skriva reportage som någon annan inspiras och har glädje av. Att bli publicerad.

Skrivarkurs – som lär mig om t ex textkomposition

En ingress, kortfattad varudeklaration – alltså en beskrivning om vad inlägget/reportaget handlar om. Det ska man börja med fick jag lära mig idag när jag började e-kursen från Vagabond. Det kände jag ju till sedan tidigare, men jag har nog inte praktiserat det särskilt effektivt. Har använt fetstil, men inte tänkt på innehållet så noga.

Att sedan beskriva olika scener och blanda det med dialoger, reflektioner och fakta på ett tilltalande sätt, det kommer bli min stora utmaning. Anteckningar ska skrivas där jag befinner mig, använda alla sinnen och vara riktigt närvarande. Det är också en utmaning eftersom jag är väldigt spontan. Det är nu dags att börja med research även i mitt resande.

Jag har inte tidigare tänkt på att en skrivarkurs kan vara en väg för mig. Men så klart det är! Vagabonds skrivarkurs kostar 599,- och det kände jag direkt att det kan jag absolut lägga för att lära mig skriva bättre.

Nu kan jag väl säga att jag inte tycker det är en kurs. Det är egentligen många tips i form av text och några korta videosnuttar. Mycket av filmernas innehåll finns redan i textinnehållet så det är en del dubbelt innehåll. Skulle nog gärna också se att man kanske kunde få skicka in ett reportage och få feedback på det. I mina ögon är en kurs först en kurs när man har någon dialog mellan utbildare och kursdeltagare, annars är det en föreläsning (typ).

Jag har i alla fall tagit till mig av tipsen och kommer att praktisera dem!

En helg i Thessaloniki, Grekland blir första reportaget

Över Kristi Himmelsfärds helgen åker vi till Thessaloniki i Grekland för att uppleva lite sol, värme, god mat, historia och stadsliv i ett land vi inte utforskat.

På den resan ska jag leka reporter. Jag ska se till att ha med mig ett anteckningsblock hela tiden, frågan är om jag använder mobilen eller om en riktig anteckningsbok ska användas. Tror på det senare. Får gå till bokhandeln och inspireras.

Jag ska försöka ställa lite frågor till människor jag träffar. Jag ska hitta en vinkel om Thessaloniki som kanske inte är skriven förut. Jag måste med andra ord börja min research! Nu!

Nu har jag lyssnat till hela kursen och jag hoppas jag kan bli en resereporter. Blir det inte några bra resereportage så kanske mina blogginlägg i alla fall blir mer tilltalande!

Har du gått någon skrivarkurs som du kan rekommendera? Kanske du rent av har gått någon hos Vagabond? Har du lust att vara min sparringpartner om mitt resereportage om Thessaloniki?

Publicerat:

i:

5 svar till ”Skrivarkurs på Vagabonds resemagasin”

 1. Profilbild för Gunnar F Novik

  Känslan. Att kunna förmedla den direkt till den som läser. Att låta ett sinne vara med – lukt, bild, taktilt. Det tycker jag är extra viktigt när uppdraget att skriva för andra.
  Låter jättekul Anna, Lycka till.

  1. Profilbild för Anna

   Tack, jag ska tänka på det där med alla sinnen vara med!

 2. Profilbild för Helena Roth

  Inte gått någon skrivkurs, alls. Men lockas. Fast som du skriver – jag vill nog i så fall ha en ”verklig” kurs, med återkoppling. Veronica Grönte håller skrivarkurser som jag funderat på, och min vän Sara gick på en skrivarkurs med poeten Bob Hansson vid Valborg, den lockar den med (om den kommer på repeat). Vem vet…

  Lycka till med resereportaget!

  1. Profilbild för Anna

   Jag kommer nog gå någon mer, för det är roligt att utvecklas. Tack!

 3. […] kan skaffa mig. När jag bestämde mig för att försöka skriva ett resereportage köpte jag en Resereportagekurs hos Vagabond som jag avklarade direkt. Jag läser en del bloggar och insuper så mycket jag kan […]

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.